Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.4.2017

Saijan agilityt

TO SAIJAN AGILITY
Torstaina Gava meni tuuraamaan Saijalle. Radan alku näytti aika mahdottomuudelta, päätin ohjauksen mutta silti oli olo etten ihan varmasti osaa sanoa toimiiko ja jäi vähän olo, ettei niistä kaikista kohdista selviä tai tuleekohan koira haltuun. Mutta taas kerran lepakkokurssi näkyi ainakin tässä, että tultiin niin hienosti ohjauksiin! Tietty tuli tehtyä ohjauksen niin, että oma liike jäi aika minimiin ja meidän mukavuusalueen läheltä. Aina on vaikeampi jos pitää tehdä ohjauksia edessä ja vedättää. Suhteessa myös tuli useampi rima, olikin vinoja lähestymisiä ja loppuun tehtiin takaakiertoja "ristihyppyinä". Rimat oli myös kevyet.


Alussa oli hypyltä 90 asteen kulma toiselle rinnakkaiselle hypylle, joka mentiin taas takaa. Halusin kokeilla hypylle eri ohjauksia. Toimivimmat oli oikein ajoitettu valssilla tönäisy kohti hyppyä, pieni rytmitys myös. Tai sitten ihmisnuoli riman yli.

Jatkoon tuli sylkkäri, jonka sijainnissa oli vähän hiomista. Jäin edelliseltä esteeltä vähän kauemmas peläten käännöstä. Linjasin sen ekalla sijainnilla vähän liian tiukkaan käännökseen, sitä en tajunnut edes miettiä. Katsoessa laskeutumispaikasta väärän sylkkärikohdan sijainnin näki selkeästi miten se kääntää väärään kohtaan. Mietin ohjaukseksi vain sylkkärin ja miten edellisiltä esteiltä siihen pääsee. En tarkkaa sijaintia koiran linjaa ajatellen.

Tässä jatkossa mentiin hyppy suoraan, jolta kyllä käännyttiin välistävetoon. Välistävedosta putkeen, putkeen ja sitten piti taas tulla tiukasti kohti ohjaajaa ja hyppy takaa. Ennen Gava niin ei olisi kääntynyt putkesta tai mun liikkuessa myös kohti hyppyä, mutta nyt tuli tosi nätisti! Onnistuin ekalla vähän myöhässä ja liian kaukaakin tekemään ohjauksen ja luovutin palkaamaan sen. Tästä tulikin hyvä kommentti, mikä on totta. Eli jos menen epämukavuusalueelle tai olen epävarma vähän jostain kohdasta niin keskeytän siihen. Pitää osata myös taistella ja jatkaa! Kaiken ei tarvitse mennä täydellisesti että voi jatkaa rataa.. Taas välistäveto, joka hyvä. Sitten pyöritys, joka oli vähän väljä, mutta kääntyi nätisti ansahypyn edestä ja luki oikein suunnan käännökseen.

Puomi-putki erottelussa oli haastetta. Ekat kaksi kertaa sain Gavan juuri eri esteelle, kuin mille oli tarkoitus. Ekassa virheellisesti juoksin kovaa ja Gava irtosi kauempaan putkeen (muistin että olisi menty puomille). Sitten taas putkeen yritin tehdä liian paikaltaan lähetyksen, joka taas veti koiraa lähemmäs. Käytin nyt myös käskyinä puomi ja putki, välillä kontakteille käyttänyt tollaisissa kohdin "touch". Tällaiset erottelutkin olisi treenilistalla, edeten vaikeisiin kulmiin ja pelkällä käskyllä. Tietty ohjauksen kanssa pitää olla myös reilu.

Saksalainen (takaakierto + persjättö): käytettiin loppuaika erinomaiseen treeniin eli saksalaiseen. Ensin tehtiin radan kuviosta putki, hyppy (missä piti kääntyä pois ansahypyltä), ja mennä kahden hypyn välistä toinen takaa. Se sujui heti ekalla! Tässä hyppy syötti kivasti takaakiertoon. Tällaisissä kohdin missä esteet syöttää hyvin kiertoon ne sujuu jo paremmin.
Meille keksitty saksalaistreeni, tämä läksyksi!
Otettiin sitten toinen, missä tultiin enemmän suoraan kohti hyppyä ja se piti mennä takaa. Ensin yhden hypyn kautta, johon lähetin ensin hyppäämään suoraan ja koira tuli lähemmäs oikeaa linjaa. Sitten takaakiertona, että tuli enemmän kohti takaakierrettävän hypyn rimaa. Noin yhdeltä hypyltä onnistui. Loppuun erittäin hyvä ja meille vaikeakin kohti, missä Gava piti saada ensin kääntymään, vaikka munkin olisi pitänyt liikkua "lenkin suuntaan". Ja sitten piti vähän tönäistä takaakiertoon. Pätkän ekalle hypylle lähetin jenkkikäännöksellä, siinä vähän käden heilutusta ja "tähän tähän". Saija meni palkkaamaan laskeutumisen jälkeisen kohdan. Sen jälkeen, Gava yhdessä mietti lenkitystä ja kouluttajankin kiertoa, mutta korjasi omaa linjaa. Yhdessä se lähti taas isolla lenkillä kiertämään kouluttajan, josta peli poikki.
Tässä jos tein väärässä kohtaa takaakiertoon ohjauksen niin hyppäsi hypyn suoraan. Otettiin loppuun niin, että jätin hypyn taakse ja siitä sujui heti ekalla, kun taas pystyin jättää niin että linja oli parempi takaakiertoa ajatellen.. Näissä takaakierroissa tuli myös välillä rima, niistä ei palkkaa. Alkuun mun ohjaus riman yli tuli myös myöhässä.

Tosi hyvä treenipätkä meille, koska siinä tuli lepakko-ongelmat esiin ja takaakierron ongelma. Hypyllä 2 vähän päällejuoksua ja hypyn 2 aikaan olisi hyvä saada jo koiralle ajatus kierrosta. Mulla se meni lähinnä siihen, että saa koira kohti 2 hyppyä ja ettei se lähtisi lenkille. Kyllä tuosta joku kerta selvittiin, mutta juuri treenin paikka! Tuossa myös hypyn 1 kriittisellä kohdalla mun piti liikkua. Ja mä liikuin "lenkityksen" eli käännöksen suuntaankin (en vastakkaiseen tai poispäin). Jos Trkmanin käskyt olisi kunnossa niin hyppy 3 oiva kohta "out out" käskylle.

Vanhempia kuvia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!