Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.4.2017

Hakukausi startattu! Kujatreenit aloitettu!

HAKUTREENIT
Sunnuntai iltapäivästä hakuiltiin Sipoossa Landboossa, meille uusi paikka ja vierailtiin ryhmässä missä 3/6 oli tuttuja. Gava teki vikana, nakkeja suorapalkkana. Odottelua tulikin vähän enemmän kun ehti hakea koiran jo aiemmin. Gava ehti vähän itkeskellä ja tärisi innosta. Näki myös kun tuttu meni kohti hakupaikkaa mutta odoteltiin paikassa mistä ei ollut näkyvyyttä. Hakupaikka oli korkean kallion päällä.

1.pisto: oli läpi kuusikon eikä ollut kauheasti ohjaajalle näkyvyyttä. Otettiin tähän ääni, kerran on taukoakin alla. Gava prinsessa kiersi pahimman kuusikon ja lähti sieltä hyvin etenemään, juoksi kallion päälle josta sai hajun maalimiehestä. Ehdin kävellä sen 10-15m, kunnes tuli puhelimesta merkki että koira oli maalimiehellä. Vieras naismaalimies (ja tuo on joku sana :D) ja Gava ei vierastanut yhtään.

2.pisto: tässä oli vähän epätasaista maastoa, mutta näkyvyyttä taas löytyi. Matkalla oli joku vanha umpipiilo jonka Gava tarkasti tai sitten lähellä olevan kiven, tai molemmat. Siitä lähti kaartamaan radan suuntaan kallion päälle. Vähän vilkaisi mua kallion päältä ja vauhti oli hitaampi. Muut sanoivat että olen hiljaa ja annan tehdä töitä. Gava jatkoi hommia ja sai hajun maalimiehestä ja palasi kalliolta vähän rataa takaisin päin maalimiehelle, näin teki muutkin kun tuuli keskilinjan suuntaisesti.

3. Pistolla päätin että otetaan tähän ääni. Tämä oli ollut kaikilla paitsi yhdellä vaikea. Ja kerran viime pistolla näin vähän epävarmuutta. Gava juoksi ketterästi ison kiven yli kuin A-esteen ja ei kestänyt kuin hetki niin oli maalimiehellä.

4. Pisto: tässä hyvä näkyvyys, kallion päällä vähän polun tapaistakin. Matkaa tuntui olevan vähän reilustikin maalimiehelle. Tosi hienosti juoksi suoraan, lähdin etenemään ja nopeasti löytyi ihana tuttu Pia metsästä. Namit ja sai sitten ke-hun kaikille esiteltäväksi. Ryhmän mieskin sai maassa istuessa pusut poskelle.

Olipa kivaa pitkästä aikaa! Ja vaikka treeneissä meni 3-3,5h. Aika mukavaa näin ennen itikkakautta, talvikengät ja -takki niin tarkeni. Paitsi koiran kanssa tuli kuuma. :D Kun saadaan taas rutiinia alle aletaan ottaa johonkin kohdin yksi tyhjäkin. Tai jos maalimies ensin kuljettaisi eteenpäin..


AGILITYN Kenttäkauden korkkaus omatoimisesti, Gava&Nova
Mentiin treenaamaan Tiinan ja Luka sheltin kanssa kentälle kepit oli teemana ja sitten molemmat teki pikkutreeniä niiden ohessa. 


Gavalle lepakkotreeninä niistoa, jarruvalssi ja jenkkiä, video. Kaikki sujui hyvin, paitsi ekat niisto missä lähdin hypyn suuntaisesti liikkumaan eli en yhtä tiukasti kuin aiemmin siinä Gava yritti ekalla hypätä vähän pidemmäksi. Pääsin aika hyvin jo liikkumaan ja juoksinkin karkuun. Vasemmalle kääntyen niisto tehtiin vain kerran ja videolta katsottuna en ollut ihan tyytyväinen siihen, livenä en huomannut että olisi ollut huono. Ponnisti liian läheltä hyppyä. 

Muuten tosi hienoa menoa Gavalta! Oikeastaan 2-3 huonoa, muut hyviä. :) Tätä samantyylistä treeniä tehtiin kerran lepakkokoulutuksessa ja sitten viime la. Edistystä.

Tauon jälkeen 
Gava, kepit ohjureilla: alkuun kaksi ohjuria. Aluksi Gava yritti ali tai aloittaa vasta ohjureiden jälkeen. Kun hoksasi ne niin sujui kolmesta eri kulmasta, jotka oli normaalisti jo haasteellisia, loivaa kulmaa tai 90 astetta. Kesti myös mun vedätystä sisäänmeno kohdassa! Edistystä Gavalta. :) Kesti lopussa hyvin myös mun kehut. Näillä jatketaan ja voi helpottaa treeniä, kunnes hoksaa vaan useammassa kerrassa noiden idean. Ainakin sen verran, että saadaan ajettua jotkut ohjaukset ja lähestymiset "sisään". 
Ohjureilla nyt toiset varsinaiset treenit sen jälkeen kun on osannut kepit. Opetusvaiheessa Gava silloin kerran testasi noita, kun melkein osasi 4 keppiä suorina. Ajattelin silloin vain että oltiin jo niin lähellä valmista. Silloinkin vähän vierasti, mutta jollakin kerralla sujui 4 keppiä ohjureilla. Ohjureissa näyttäisi nyt olevan se hyvä, kun Gava on niin kiinni mun liikkeessä niin ohjurit estää jahtaamasta ja pakottaa tekemään oikein. Gava myös huomaa heti, missä kohtaa menee väärin jos yrittääkin alittaa tai hypätä ohjurin. Sen ilmeestä näki selkeästi, että hups nyt ei mennyt ihan oikein. Otettiin vain iloisesti uudestaan, kerran se itsekin huomioi jo virheet. :) 

Testattiimpa muuten kujaa samaa kuin Nova. Ekat toistot juoksi oikein eli vaan suoraan läpi. Sitten Gava alkoi miettimään ja alkoi pujottelemaan kujan mun puoleisia keppejä. :D Voi Gava! Se kyllä niin miettii ja koittaa keksiä mitä haluan. Vähän isommin välein oli silloin kepit ja harvemmat. :D Kerran Gava yritti myös pujotella väärään rytmiin, jolloin sai kiertää isot lenkit keppejä. Ei ole meidän juttu enään tässä vaiheessa "pujottelutietämystä". 


Nova, kujakepit: tehtiin ekaa kertaa tänään AST:n kujakepeillä. Appari oli lelun kanssa edessä. Ekassa Nova ehti juosta kokonaan keppien ohi lelulle. Ehti napata lelun. Seuraavalla kerralla lelu meni piiloon kun tuli taas ohi. Menin sitten saattamaan ja kävelin vieressä Novan kävellessä/ravatessa keppien läpi. Kun onnistui vapautin palkalle. Että tajusi idean, että sinne väliin kuului mennäkin. Sen jälkeen hyvin hoksasi juosta suoraan. Alkuun ihan suorasta linjasta läheltä ja kauempaa. 
Toisessa treenissä kiepautin mun ympäri ja lähetin kepeille. Osassa ehkä puoli metriä sivusta eli sai vähän hakea oikeaa sisäänmenoa. Kerran meni ihan vinosta sisään, kutsuin vaan uudestaan pyörähtämään. Muuten alkua laskematta sujui kaikki muut. Lelu oli näissä joko valmiina maassa tai apparin kädessä josta se heitettiin. Kuja oli leveimmillään, varmaan 60cm?
Olisin ajatellut, kun Nova on tehnyt 2x2 keppejä kaksi paria vähän kapeampanakin niin siitä olisi ollut apua. Ei näyttänyt samalla tavoin hahmottavan näitä, vaikka tokalla kerralla oli kyllä ajatusta mistä pitää mennä. Nämä kepit tosin siniset puiset ja paksummat, kotikepit on muoviset ja tumman oranssit. Näissä osassa pääsin myös juoksemaan koiran perään, heti kun näin että lähti oikealle linjalle hakemaan sisälle. Samalla tapaa voisi tehdä niin että jätän odottamaan ja menen keppien keskikohdalle vapauttamaan ja lähden juoksemaan. 

Ajatuksena on ensin juoksuttaa kujaa ja saada sitä pienemmäksi. Omaa liikettä heti alkuun. Mahdollisesti, kun kuja pienenee tulee mukaan myös ohjurit, että tottuu myös niihin ja itse näkee ettei tule väärin. Mutta katsotaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!