Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.4.2019

Kimppatokot ulkona, fyssari ja Gavan agitreenivideota

TI TOKO 
Tiistaina oli mahtava keli tokoilla hiekkakentällä! Klo 18 oli aurinkoista ja lämmintä ja noin 12 astetta. 

Treenaamassa oli Kati & Tria belgi, Milja & Oona tolleri sekä paikkiksessa Sanna & Punkki kelpie.
Paikka makuu, Nova: tehtiin pitkästä aikaa. Laitoin käsiavulla maahan, ettei takajalat pääse liikkumaan. Vierestä lähti pikku kelpie juoksemaan omistajan luokse, mutta Nova pysyi rauhassa. Kävin palkaamassa. Olin piilossa hankikasan takana niin että päätä näkyi. Aikaa ei tullut otettua. Liikkuri käskytti maahan ja ylös.

Novan kanssa
- tunnarin pitoa ja namista luopumista. Alun rauhoittumis ja keskittymisharjoituksena.
- ruutu: kaksi ekaa alustalle. Ekassa juoksi ruudun sisään ja korjasin ruutuun. Sai apparilta palkan, ei ihan malttanut seistä paikallaan kun Kati toi nakkia. Toisella juoksi suoraan alustalle. Kolmas ilman alustaa, juoksi oikeaan kohtaan, ehti seisahtua ja sanoin "jes" jolloin takana Milja heitti pallon. Täydellinen ruutu. :)
- luoksetulon stoppi:
Ekassa kutsuin poispäin kävellessä ja käännyin siitä ympäri + käsimerkki ja pallon heitto.
Toisessa jätin lelun takapalkaksi ja tein saman. Teki melkein u-mutkan lelulle.
Kolmannessa "pelkkä" käsimerkki ja käsky ja heitin lelun.
Jarrutusjäljet taisi jäädä kaikista. Sopivan pehmeä hiekka oli.


Gavan kanssa tehtiin keskenään
- kierto-ohjattu: ensin tötsän kierto, ekassa himmaili ja meinasi pysähtyä. Päätti ravata kuitenkin luokse, palkkasin tai kehuin? Seuraavassa kun pysyi laukalla otin lelun esille kun oli tulossa takaisin hyppyjen kohdalla.
Erikseen nouto osuus, meinasi lähteä kiertämään ensin. Otin lisäkäskyksi "sivulle" jos treenataan nyt että "tuo" tarkoittaa sivulle tuomista.
- ohjatun merkkiä katsottiin matalalla. Ekassa teki normaalisti ja meni seisomaam vinosti taakse. Sitä on päässyt nyt eniten tekemään ja toistamaan. Ei Gava tiedä varmasti muuta tapaa. Matalalla merkillä taas Gavan mielestä suorana olo oli toisella tassulla merkin päällä seisomista. Kokeilin näyttää paikka tai kiepauttaa käsiavulla. Alustaa täytyy muistutella ja vaihdella sillä ja ilman.
Noudon suunta jää toiseen kertaan.
- eteenmeno: Gava bongasi vain ruudun ei sahanpurulla merkattua ympyrää. Olin aiemmin vienyt lelun kentän reunaan lumipenkan viereen. Gava ei bongannut sitä yhtään vaikka juoksi kohti ja käveli metrin päästä. Se tukee taas lelupalkan käyttämistä valmiina, koska tänään oli ainakin sokkolähetys. Yritin ensin kauempaa mistä lähti vinoon kohti ruutua. Lähempää lähti epävarmasti ja hitaasti. Silloin Gava lähtee paremmin jos on joku mitä sieltä bongata tai luotto että apukeino on edessä. Täytyy myös varoa ettei alkuun tule epäonnistuneita, niin on myös käynyt kun luulen että osaa liikkeen..
Gavan mielestä muilla oli paremmat namit ja treenitaskut tuoksui niin herkullisilta.  Tarjosi uudelle tuttavalle vasemman ja oikean puolen sivulletuloa ja maahanmenoja. Hakukoira saa tehdäkin. :D


KE FYSSARI
Keskiviikkona oli Novan fyssari, ei mitään suurempaa. Oikeassa lavassa jumia ja lonkkien välissä (lantiossa tms). 


KE SAIJAN AGITREENIT, Gava

Saijan treeneissä oli haastetta sopivasti. Näytti äkkiseltään helpolta, mutta yllättävän paljon löytyi treenattavia kohtia. Rata joka olisi vaatinut parempaa linjojen miettimistä ja ohjauksia. Unohtelinkin jotain kohtia mihin piti mennä. Nollatreenissäkin tuli virheitä esille. Vähän lepakkofiilistä ja korkeaa virettä löytyi myös. Seuraavalla kerralla muistutellaan jarruja ja haltuuntuloa.. 

- karkasi ansaesteille 
- lenkitystä
- kepit päällejuoksulla

Video pidempi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!