Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.4.2019

Novan avoimen korkkauksessa ykkönen

Sunnuntaina oltiin iltakokeessa n. klo 16-> avoimessa luokassa Novan kanssa ensimmäistä kertaa. Itselle toinen kerta uusilla säännöillä tai kolme jos lasketaan Novan möllikisa. Toki liikkuroituna on tehty paljon. Tuomarina Kaarina Pirilä. Kenttä oli sama kuin edellisenä päivänä, ruudun ja kierron paikka vähän eri. Ehkä 30min odoteltiin paikkiksia, tein muutamia istumisia sitä ennen. Ja ennen kapulan viemistä tehtiin sivulla kapulan heiluttamista ja heittoja meidän nenän eteen. Palkkasin kontaktia niistä.

Paikka istuminen 10: Oltiin keskimmäisen ryhmän reunassa, Nova vaikutti ihan keskittyneeltä. Virittelin ja jätettiin koirat. N. 10m kohdalla naapureista reunimmainen haukahti ja ne meidän viereiset 2 koiraa säntäsivät toistensa luokse (3kk kisakielto niille, vaikka taisivat vain käydä toistensa iholla rähisemässä). Nova istui hyvin, palasin takaisin, rapsuttelin ja vapautin kun hihna oli kaulassa. Vaikutti ihan rennolta, onhan me treenattu luoksetulo häiriöitä, naapureita on käsketty maahan ja paljon tehty ryhmässä paikkista (tai edes yhden kanssa).
Kehästä pois, palkkasin ja hetken jälkeen uudestaan kehään. Nyt meidän paikka muuttui hälyisempään matalan katsomoaidan viereen. Ja eri koirat pariksi. Nova ei ollut ehkä ihan yhtä ryhdikäs jätössä. Mutta paikkis sujui, kerran se laski vähän päätä mutta ei onneksi nuuskinut.

Vuoro oli nyt neljäntenä, joka oli ihan sopiva. Ennen vuoroa tehtiin seisomassa ympärikävelyä ja kaukojen sivulle siirtymistä (istumasta maahan ja sivulle siirtyminen) aluksi nousi, palkkasin maahan ne mitkä pysyi. Vähän seurausta myös ja katsekontaktia.
Mulla ei ole pisteitä, ellei niitä videolta löytynyt tai muistanut ulkoa tuomarin loppu puhuttelusta. Tyhmä kun ei niitä saa ellei tajua käydä vaivaamassa tulososastoa..Liikkeestä maahanmeno (9,5?): tässä seuraamaan lähtiessä mietti hetken juosta merkille, mutta tajusi sitten käskyn. Maahanmeno oli ok ja sivullenousu. Seurauksessa siis ainut "virhe".

Ruutu 7: bongasi hyvin. Ja juoksi lujaa ruutu nauhan taakse. Oli sen verran rajalla, että käskin vielä uudestaan (parempi kuin nolla). Nyt meni täydelliseen paikkaan. Käskin seisomaan ja maahan. Sivullekävelykin sujui ja istuminen.

Luoksetulo 9: tallasi vähän varpaille/törmäsi. Tästä tuli vähennys.

Liikkeestä seisominen (8-9?): Seuraus parempaa. Pysähtyi nopeasti. Mutta ennen kuin käännyin ehkä 7-8m päähän käveltyä kuului joku ääni, mitä Nova vilkaisi taakse ja liikahti. Mun kiertäessä pysyi hyvin paikallaan.

Kaukot 7,5: Kaukoissa toiseen maahanmenoon kaksoiskäsky. Katsoi niin liikkuria, joka lähellä etuviistossa. Pysyi paikallaan, kun tulin sivulle. Toinen virhe oli liikkuminen maahanmenoissa vähän taaksepäin.

Seuraus 8: Kontakti tipahti ja poikitti/aurasi. Eteenaskeleet ja peruutus siistiä. Juoksun oikealle käännöksessä aukesi eniten. Seurauksessa tuntui, että kahdesti melkein törmättiin tuomariin, käännyttiin heti ohitettua.

Hyppy 10: tuli lujaa. Kääntyi sivulle laittaen tassun mun jalkojen väliin, mutta tällä kertaa ei vähennystä.

Nouto (9-9,5?): Heitossa pysyi paikallaan ja ehti ottaa kontaktin. Sivulletuodessa jäi vähän taakse ja vilkaisi muualle. Piti kuitenkin hyvin ja irrotti käskystä. Heitto oli varmaan just ja just riittävä, että olen huono heittämään pitkälle. :D

Kierto 10: nopea kierto, bongasi virittelyssä mutta aavistuksen liikutti päätä vähän muuallekin. Videolta katsoin että sivulle tulee taas astuen tassun mun jalkojen edessä.

Kokonaisvaikutus 9. Ei ääntele. Mainitsi liikkeistä myös noita muutamia virheitä, mitä kirjoitin jo ylös. Kaukoissa tarkkana, ettei liiku. Tai jäävässä seläntakana. Ja "törmäykset. Sekä seurauksen auraus.

Yhteensä 285/320p, 1-tulos ja 2/9 sija. 

Kannatti lähteä kuukauden varoitusajalla treenaamaan, vielä silloin keskeneräisiäkin liikkeitä. Tyytyväisin olen siihen, että saatiin koe ilman nollia koska treeneissä on välillä ollut pulmia. Paljon on saatu ajassa eri treenipaikoista kokemusta ja monet kimppatreenit kavereiden kanssa sekä omatoimisesti. Alussa piti tehdä ruutua metsässä, hankikannolla ja ennen koetta pääsi jo hiekkakentällekin ulos. :D Vähän mietitytti myös mitä tapahtuu, kun edellispäivänä oltiin harkkatokossa ei onneksi haittaa, ehkä seuraus ei ollut ihan yhtä upea.

Kokeista tuli korjauslistaa ja nyt lähdetään edistämään voittajaa ja ehkä jotain evl:ää. Varmaan seuraava tavoite on voittajaan ellei tarvita avoon joukkueeseen koiraa tms.

Lopuksi Nova sai katsella vähän tollerityttöjä, siitä tuli itku kun olivat niin söpöjä. ;) Kivasti oli rotua edustettu vähän joka luokassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!