Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.4.2019

Lihashuoltoa ja lääkärikäynti vanhuksen kanssa

Tiistaina oli terveydenhuoltopäivä 

Koirapalvelu Kultahäntä, Sanna Heleniuksen luona Gava ja Ruuti kävi ekaa kertaa kraniosakraaliterapiassa eli kraniossa. Vantaalla Hämevaarassa (Lintuvaaran lähellä). Oli vähän osteopatian tapainen rauhallinen ja lempeä hoitomuoto.
Gavalla oli muutamia pahempia kohtia, varsinkin lonkkien välissä si-nivel oli jumissa, joka näkyi siinä ettei taivuttanut takajalkoja niin hyvin taakse. Gava on myös tottunut enemmän fyssarin hoitoon, joka on vähän manuaalisempaa tai "fyysisempää". Gavan läksynä seisaaltaan käsi takajalkojen eteen ja venyttää namin perässä, että takapuolen/selänpäällä näkyy karvassa liikettä. Sama makuulla tehtynä myös ok (kurottelu eteen).

Ruuti tykkäsi hoidosta, kun ymmärsi lopulta maahan nostettuna että piti maata eikä istua. Ruuti makasi melkein liikahtamatta paikallaan. Ruutilla oli jumia lonkkien seudulla, vähän lapojen takana ja päässä kallonpohjasta löytyi joku. Lonkkiin nähden etupää oli kuitenkin hyvässä kunnossa eli ei ainkaan ole sillä koittanut kompensoida. Takajaloissa oli reisissä tai jossain jotain pientä jumia. Lonkkien päältä voisi aktivoida lihaksia hieromalla tai sivelemällä vastakarvaan. Ja tehdä taivutuksia molemmille kyljille. 4-6vk aikaisintaan voisi koittaa uusiksi jos näyttää siltä.

Alkuun molempia koiria vähän epäilytti mihin taloon mennään sisälle, oma sisäänkäynti ja portaat viileään hoitohuoneeseen. Oli musiikkia ja rauhallinen paikka, auton sai talon viereen.
Hinta oli mukava, 75e molemmista, olikohan 35e koira. Kuulemma omia agilitykoria, kuten asiakkaiden koiria käy usein pääosin hieronnassa tai sitten soveltaa molempia tapoja. Itse käyttää välillä osteopaatilla, ainakin nuorta koiraa tai jos tulee vastaan jumi, joka vaatii osteopaatin tai fyssarin käsittelyä. (Vertailuksi fyssarilla on maksettu 65e, toisesta 60e)Ti, Ruutin eläinlääkäri Livetissä
Aletaan olemaan nykyään Ruutin kanssa vakkariasiakkaita. Tänä vuonna jo kaksi silmätulehdusta. Nyt haettiin neuvoja takapuoleen. Anaalirauhasista toinen oli täynnä ja tyhjennettiin, toinen oli tyhjentynyt. Se on voinut myös vaivata. Myös takapuoli punoitti ja joskus ollut vereslihalla, joten saatiin neuvo laittaa kuurina Sceriproct Neo lääkettä, joka hillitsee myös kutinaa 7-10 päivää, kahdesti päivässä.

Ruutin kuulo on myös huonontunut ja kuulee yleensä väärästä suunnasta. Ja nyt viime viikkoina takajalkojen hallinta on myös mennyt huonompaan. Portaiden meno on välillä hankalaa ja sängylle ja sohvalle hyppääminen. Autoon oon koittanut osittain nostaa. Nyt on ehtinyt merkkejä katsomaan, kun aiemmin Rasmus oli silmäteränä ja huolenaiheena.
Tilasin Ruutille nestemäistä nivelravinnetta ja epäsäännöllisesti se on syönyt tabletteja nivelille ja saanut kalaöljyä. Ruokamerkit sisältää myös hiukan nivelille aineita. Niin se taisi Rasmuksenkin kanssa olla, että 10v asti ei näkynyt mitään ja 11v jälkeen alkoi huomata.. Jos nyt kesällä pääsisi vielä uimaan, vielä jos hetken aikaa pystyisi nauttia elämästä ilman kipuja. Kipulääkettä on välillä annettu. Nivelrikkoahan näkyi jo viime vuonna ja lonkat oli pahannäköiset.

Ruuti ja Gava sai myös matolääkkeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!