Siirry pääsisältöön

Lihashuoltoa ja lääkärikäynti vanhuksen kanssa

Tiistaina oli terveydenhuoltopäivä 

Koirapalvelu Kultahäntä, Sanna Heleniuksen luona Gava ja Ruuti kävi ekaa kertaa kraniosakraaliterapiassa eli kraniossa. Vantaalla Hämevaarassa (Lintuvaaran lähellä). Oli vähän osteopatian tapainen rauhallinen ja lempeä hoitomuoto.
Gavalla oli muutamia pahempia kohtia, varsinkin lonkkien välissä si-nivel oli jumissa, joka näkyi siinä ettei taivuttanut takajalkoja niin hyvin taakse. Gava on myös tottunut enemmän fyssarin hoitoon, joka on vähän manuaalisempaa tai "fyysisempää". Gavan läksynä seisaaltaan käsi takajalkojen eteen ja venyttää namin perässä, että takapuolen/selänpäällä näkyy karvassa liikettä. Sama makuulla tehtynä myös ok (kurottelu eteen).

Ruuti tykkäsi hoidosta, kun ymmärsi lopulta maahan nostettuna että piti maata eikä istua. Ruuti makasi melkein liikahtamatta paikallaan. Ruutilla oli jumia lonkkien seudulla, vähän lapojen takana ja päässä kallonpohjasta löytyi joku. Lonkkiin nähden etupää oli kuitenkin hyvässä kunnossa eli ei ainkaan ole sillä koittanut kompensoida. Takajaloissa oli reisissä tai jossain jotain pientä jumia. Lonkkien päältä voisi aktivoida lihaksia hieromalla tai sivelemällä vastakarvaan. Ja tehdä taivutuksia molemmille kyljille. 4-6vk aikaisintaan voisi koittaa uusiksi jos näyttää siltä.

Alkuun molempia koiria vähän epäilytti mihin taloon mennään sisälle, oma sisäänkäynti ja portaat viileään hoitohuoneeseen. Oli musiikkia ja rauhallinen paikka, auton sai talon viereen.
Hinta oli mukava, 75e molemmista, olikohan 35e koira. Kuulemma omia agilitykoria, kuten asiakkaiden koiria käy usein pääosin hieronnassa tai sitten soveltaa molempia tapoja. Itse käyttää välillä osteopaatilla, ainakin nuorta koiraa tai jos tulee vastaan jumi, joka vaatii osteopaatin tai fyssarin käsittelyä. (Vertailuksi fyssarilla on maksettu 65e, toisesta 60e)



Ti, Ruutin eläinlääkäri Livetissä
Aletaan olemaan nykyään Ruutin kanssa vakkariasiakkaita. Tänä vuonna jo kaksi silmätulehdusta. Nyt haettiin neuvoja takapuoleen. Anaalirauhasista toinen oli täynnä ja tyhjennettiin, toinen oli tyhjentynyt. Se on voinut myös vaivata. Myös takapuoli punoitti ja joskus ollut vereslihalla, joten saatiin neuvo laittaa kuurina Sceriproct Neo lääkettä, joka hillitsee myös kutinaa 7-10 päivää, kahdesti päivässä.

Ruutin kuulo on myös huonontunut ja kuulee yleensä väärästä suunnasta. Ja nyt viime viikkoina takajalkojen hallinta on myös mennyt huonompaan. Portaiden meno on välillä hankalaa ja sängylle ja sohvalle hyppääminen. Autoon oon koittanut osittain nostaa. Nyt on ehtinyt merkkejä katsomaan, kun aiemmin Rasmus oli silmäteränä ja huolenaiheena.
Tilasin Ruutille nestemäistä nivelravinnetta ja epäsäännöllisesti se on syönyt tabletteja nivelille ja saanut kalaöljyä. Ruokamerkit sisältää myös hiukan nivelille aineita. Niin se taisi Rasmuksenkin kanssa olla, että 10v asti ei näkynyt mitään ja 11v jälkeen alkoi huomata.. Jos nyt kesällä pääsisi vielä uimaan, vielä jos hetken aikaa pystyisi nauttia elämästä ilman kipuja. Kipulääkettä on välillä annettu. Nivelrikkoahan näkyi jo viime vuonna ja lonkat oli pahannäköiset.

Ruuti ja Gava sai myös matolääkkeet.


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...