Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.4.2019

EVL ykkönen Tampereen tuliaisena

Lauantaina 13.4 lähdettiin Gavan sekä Katin & Tria belgin kanssa kohti Tamskin hallia ja tokon erikoisvoittajan kisoja. Gava oli kisannut viimeksi marraskuussa ensimmäisen kerran evl3:sen. Pakattiin nakit ja lelut mukaan. Saatiin numero 4 ja Tria oli 5 eli paikkiksessa tytöt oli vierekkäin. Tuomari oli Mari Väänänen, oikeudenmukainen ja palautteet saatiin lopussa, oikein kiva.

Paikka istuminen 2min, 10: hyvin sujui kaikilta koirilta.

Paikka makaaminen 1min, 9½: maahanmeno sujui kaikilta. Gava vilkaisi liikkuria takana, mutta totteli silti mennä maahan (neljäntenä). Luoksetulossa (tokana) hyvin eteen, mutta sivulla oli vähän vino.

Kehä 1
Kierto-ohjattu 5: lähti hyvin kiertoon. Mutta pysähtyi vähän tötsän jälkeen. Kutsuin ja käskin vähän myöhemmin maahan. (Olin säännöistä lukenut että näin on 6. Lopussa kysyin tästä, koira ei saa pysähtyä itse joten tein oikein.) Totteli maahanmenon, saatiin vasen umpieste. Muistin sanoa hyppy käskyn lisäksi. Eteen toi taas vinosti.

Tunnari 7,5: tässä oli aika huonoja treenejä. Epävarmuus näkyi, merkkasi yhden kapulan, tarkisti muut ja kokeili kysyä apua tuijottamalla. Sitten toi oman. Suoraan sivulle.

Kaukot 8: Ekaan asentoon kaksoiskäsky. Muuten teki hienosti eikä liikkunut. Sivulle nousi vajaasti, näitä tehty vähän. Videolta katsoin, että Gavan häntä oli taas siinä taaempana kaarella mun puolella etten olisi voinut mennä taaemmaksi (usein niin saa korjattua jo asentoa..).

Gava evl video 
Kehä 2
Ruutu 8,5: ennakoi eteenmenon pysäytystä, mutta onneksi siirtyi teippien toiselle puolelle. Vaikka oli peppu ruutua kohti, meni hienosti oikeaan paikkaan. Seuraamaan myös hyvin. Mun mielestä tosi hieno ruutu Gavaksi. :) Ennen pysähdystä hidastaa, josta pistevähennystä.

Seuraus 9,5: tämä oli nättiä. Aika pitkä kaavio. Sivuaskelista sanoi, että niissä on hiomista, otin vasemmalle vähän etuviistoon. Näitä ei ole muistettu treenatakaan. Itse unohdin, että yhdessä kohtaa piti pysyä hitaassa, lähdin hidasta, jossain käännöksessä unohdin ja sitten hidastin taas kun muistin. :D Peruutus oli hieno! Jossain kohtaa vähän painoi päätä jalkaan, mutta ei kaikessa kohtaa. Iloista menoa.

Ohjattu 6,5: merkille meni vähän hitaasti ja ennakoi stoppia. Pysähtyi vinoon. Saatiin vasen kapula, jonka viennin oli katsonut. Tästä asennosta kääntyi kyllä oikean kautta, mutta liian tiukasti ja lähti kohti keskimmäistä. Stoppasin ja toisella käskyllä lähti oikein. Toi suoraan sivulle.

Zeta 10: jäävät meni nappiin, seuraus nättiä ja sain itsekin käveltyä hyvin. Ennen kehää muistuteltiin seisominen, ekassa istui sitten muistui stoppi. Järkkä oli maahan, seiso ja istu. Down, top (tavallisella äänellä) ja issstu ehkä aavistuksen korkeempaa.

Luoksetulo 8,5: alku hyvä ja seisomaan stoppi napakka. Sitten tuli ravia luokse ja maahanmeno toki siitä ok. Eteen hyvin ja siitä sivulle.

Yhteensä 259,5p, 1-tulos ja 2/5 sija. Just riitti vielä 1-tulokseen (256->)! Jipii!

Valmistautumiset koeviikolla ei menneet ihan nappiin, mutta onneksi saatiin korjailtua tai se näkyi vain hitautena. Gava työskenteli kuitenkin iloisesti, palkkautui hyvin ja teki parhaansa. Hitaasti mutta varmasti. Oma luotto ei ollut ihan paras viikon jälkeen, mutta parhaamme yritettiin ja sain ekan liikkeen stiplun jälkeen tsempattua. En katsonut numeroita vaan keskityin koiraan ja muistin ulkoa mistä lähtee mikäkin liike. Jännitti kyllä, mutta ei kuitenkaan liikaa.


Meidän reissuseura sijoittui ensimmäiseksi, joten ei ollut hukkareissu! Gavalle samalla eka evl1, joten valiokello lähti tikittämään tai eka kiinnitys siihen (3 x 1-tulos ja näyttelytulos on tva).

 Treenaa:
- luoksetulo seisomasta läpijuoksu / maahan tai stopin jälkeen etupalkka
- kiertotötsästä palkka vasta, kun kapuloiden ohi tai takana toinen kierto
- merkkiä varmemmaksi ja paikkaa. Ja merkki vs kierto.
- ohjatun suunta vaikka koira seisoo vinossa merkillä
- ruudun eteenlähetyksessä teipit ja korjaukset, peruutus? Sivuaskeleet
- suoraan sivulle, nyt menee pisteitä ja epävarmuutta kun kuitenkin tuo välillä suoraan sivulle.. Osassa liikkeistä voin suoraan kutsua "sivulle".
- kisamaista/ liikekokonaisuuksia välillä
Gava opetti huonoille tavoille ja tytöt kävi hakemassa euronjuustot :D 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!