Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.4.2019

Maastolajien pääsiäinen

Lähdettiin pääsiäiseksi mökille. Siellä on näppärä muiden hommien lomassa treenata maastolajeja, kun metsää on ihan vieressä. Kunhan on kamppeita mukana.

JÄLKI

Nova, mejä- verijälki: lauantaina Nova teki edellispäivänä tehdyn jäljen. Pysyi hyvin jäljen päällä, mutta makauksilla oli liian hätäinen ja yhden meinasi oikaista. Tiesi heti kuitenkin mikä on homman nimi.

Nova, keppi-ilmaisua (pk-jälki), la: tein 2x2m ruudun missä oli n. 6-8 keppiä. Kun löysi kepin käskin maahan ja palkkasin sinne. Jos olin takana kääntyi kohti. Vikalla kepillä sai leikkiä.

Nova, keppi-ilmaisua, su: tehtiin ruutu kahdesti. Etsi hyvin vaikka olisi ollut vika keppi ruudussa. Tänään pysyi paremmin alueella. Koitin sijoittua vähän eteen, että menisi suoraan kohdalle maahan. Vikoissa ilmaisuissa onnistui ilman maahan käskytystä. Näitä vaan lisää. :) Kun hoksaa maahanmenot niin voidaan muuttaa ruutua enemmän jäljen malliin.

HAKU

Gava kiintorullan hakuilmaisu: lauantaina, ensin läheltä ja lisättiin matkaa siihen etten nähnyt koiraa. Oli joutunut etsiä pidempään ja miettinyt vähän aikaa rullan ottamista pannasta. Parempi kuitenkin niin päin. Ei apuja rullan ottoon. Jes!

Nova, hakuetsintää, la: toista kertaa tehtiin. Alussa lähempänä ja sitten meni kauemmas. Suht avarassa metsässä tuli näköapua, kun osittain Nova näki mihin meni. Mökillä ei ollut myös pressua tms äitille. Palkan sai heti, kun löysi ihmisen. Ekassa kehut tuli myöhään ja lähti etsimään lähistöltä.

TOTTIS

Gava, eteenmeno (pk-tottis), la: jätin lelun kahteen kohtaan ja tehtiin eteenmenot tiepohjan tapaisella. Hyvin meni, otin seurausta alkuun. Ihan suoria, vaikka koitin jättää vähän salaa palkat.

Nova, eteenmeno, la: ei olla tähän tapaan aiemmin tehty. Ekasta Novalla oli muistikuva Gavan treenistä. Juoksi 40m(?) Kunnes lähti mutkittelemaan ja löysi niin lelun. Nova autoon ja vein uudestaan, nyt oli suora. Sitten toiseen suuntaan jätetylle lelulle, juoksi hyvin. Seurauksen aloitukset oli huonoja, nomessa saa katsoa eteenpäin ja ei pysynyt aina oikeassa paikassa. Siitä pitäisi palkata namilla.


2016, eri maasto
HAKUTREENIT @ Huso, treenien korkkaus isolla porukalla!
Gava oli neljäntenä, osittain pistojen kohtiin tuli tallauksia. Gava tärisi innosta odotellessa. Ensin ilmoittautuminen, johon seurausta sain korjata muutamaan otteeseen. 

1. pisto: Tämä oli hyvä ja sujui ilman apuja. Jotain puita sai vähän koukata, nopeasti löysi. Ison kiven takana.

2. pisto: maalimies oli kevythäkissä, suorapalkka. Ehdin huudella jo "täällä päin" kunnes kuulin, että oli suorapalkka. 

3. pisto: Tähän oli hyvä näkymä, joten otettiin kiintorulla. Ekaa kertaa hakutreeneissä radalle. Lähti vähän etuviistoon polkua, kunnes korjasi, oli hyvin tuulen alapuolella ja paikansi maalimiehen. Otti ilman apuja rullan ja toi. Tiputti vähän ennen lupaa ja odotti liinan laittoa. Päästin menemään liinan kanssa. 

4. pisto: ajattelin, että otetaan helppo lopetus. Ääni-apu, missä ekassa Gava teki nykäisyn kohti maalimiestä, mutta huomasikin sitten että oli kiinni. Ekassa viipyi tosi pitkään, oli käynyt alussa maalimiehen lähellä, mutta juoksi melkein sen puolen ympäri. Tämä puoli oli kapeampi, koska keskilinja kaartui tiukasti. Toinen lähetys ja taas ääniapu, nyt etsi taas jonkin aikaa kunnes löytyi. 
Maalimies oli varvikoissa makaamassa ja se olikin vaikea. Gava taitaa katsoa ja nuuskia piilot, mitkä on loogisia. Lisää siis maahan maastoutuneita maalimiehiä. :) 

Näissä treeneissä sen lisäksi, että kiintorulla sujui ekaa kertaa. Oli myös se, että 3 ekaa teki ilman apuja ja upposi hyvin. Gava on koira, joka vaatii tietyissä asioissa aikaa ja sitten alkaa loksahtaa paikalleen. 

Haamuja voisi kuitenki välillä käyttää pistojen suoruuteen. Ja norjalainen sekametsä treeni odottamassa. 
Tottiksessa esteet ja eteenmenoja, joissa lelu löytyy kentän reunasta sekä ampuminen seurauksessa ja paikkiksessa. :) 
Ja esineruutu (eipä tullut mieleenkään mökillä!). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!