Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.4.2019

Hyllyputkea, haastetta ja paljon treenattavaa

Tänään sunnuntaina oltiin kisaamassa Sipoossa Markku Kaukisen kinkkisillä radoilla. Viistojahyppyjä, takaakiertoja, vaikeita keppikohtia, ansaputkia ja ansahyppyjä, haastavia linjoja. Itse hallin pohja tuntui kuitenkin ihan hyvältä, kun radoissa oli mutkia.

Eka agilityrata (hyl) oli pahin radoista. Kepeille tultiin suorasta putkesta joka syötti 2-3 väliin. Ehtimistä vaikeutti ikävä kulma hypylle 3. Olin takaaleikannut putkella, tässä tuli joku virhe ja uusin kepeille menon. Keppien lopussa pystyin ottaa sivuttaisetäisyyttä (ehkä koska putki oli edessä imemässä) ja otettiin in-in tyylinen kohta ansaputken ohi. Siitä olisi pitänyt toisen ansaputken sijaan tulla hypylle viistoon ja sitten kauempana hyppy takaa. Gava meni ansaputkeen. Kontaktit toimi. Ja loppu oli helpompi joka sujui muistaakseni oikein. Rimoja tippui ainakin alkuradasta, korkeudet oli 60cm.


Toinen agilityrata (hyl) oli jo helpompi ekaan verraten. Tässä päästiin 8 estettä puhtaasti, kunnes kahden takaaleikkauksen jälkeen Gava lähti ansahypylle (7 hypyltä). Jälkimmäisessä oli vaarana että kääntyy väärään suuntaan jos liikaa rytmitän ja olikin vähän epävarma. Meni sitten täyskäännöksen sijaan sivussa olevalle hypylle. En ehtinyt sanoa "tähän näin." Tästä oli pieni aavistus jo tutustuessa, että on riskinsä. Mutta toiselta puolen ohjattuna olisi ollut pidempi reitti ja jäänyt koiran alle.. Seuraavat takaakierrot putkiansoilla sujui. Mutta kepeille menossa meni 2-3 väliin, kun tultiin umpikulmaan aika tiukassa kulmassa ja ehkä oma liike ei jarruttanut. Sitten taas Gava ei kestänyt keppien lopussa jotka meni viistosti seinään ja putki oli sivussa että otan etäisyyttä, jätti 2-4 vikaa väliin. Osa sai etumatkaa ja oli jo esteen koiraa edellä. Näissä on treenattavaa! Lopussa myös leikkauskostautui ja kaarratti jonkun esteen ohi ja sitten taas tuli vinosti okserille, josta tiputti riman. :D
Varmaan eka kisa kun kaikki saa hylätyn, 20 maksien hylkyä.

Oikea rata alkoi: hyppy, puomi ja 1 hyppy jneHyppyrata (hyl) oli yllättäen kivankin näköinen, mutta oli sielläkin kinkkinen kohta missä näkyi eri ohjauksia ja hyllykohtia. No alussa saatiin kielto, kun tein kökkövalssin (hypylle 2) kohtaan missä toinen vaihtoehto olisi ollut takaaleikkaus mutta en olisi ehtinyt niin lähelle keppejä. Ja Gava oli kyllä suuntaamassa ihan väärin. Kepit toimi ja varmistin lopun ettei pääse tekemään väärin. Päästiin sujuvasti loppuakohtaan, missä koira tuli 2 suoran putken luukutuksesta, piti kääntyä tiukasti hypylle 12, johon 6-7m ja sitten siitä takaakiertoon toiselle hypylle, johon joku teki in-in ohjauksen ja joku saksalaisen (johon tuli kiire). Aika moni tuli hypyn ohi ja meillä jouduin jäädä kalastelemaan hypylle, kun oli kurvaamassa ohi ja rintamasuunta oli silloin auki väärälle hypylle joka oli 5m tästä? En ehtinyt sen jälkeen kun näin, että koira tulee esteelle sanoa että pysyy hallussa ja kääntyy piilossa olevalle hypylle. Vikat hypyt ja okserinkäännös oli ok.
Tämä rata oli jo lähellä kun virheinä vain kielto ja yksi extrahyppy. Olisi vaadittu neljäs rata. :D

Radan alku oli A-C ja jatkui siitä 1-16. Lopussa vielä okseri ja hyppy.

Videota en ottanut, oliskin ollut aika katastrofia ekat. Hitaiden koirien kanssa nämä toimi ja jos ohjaaja ehti juosta koiran edellä. Lähinnä pikkumakseissa, muilta radoilta maksitkin sai jotain tuloksia.

Näitä täytyy muistaa treenata kenttäkaudella! Gavalle plussaa, että tuli jo paremmin in-in tyylisiin kulmiin. Vikalla radalla se kyllä haukkui vikoillakin esteillä, en sitä niin tajua radalla mutta ainakin lopussa haukkui!?
Ratapiirrokset nopeita uonnoksia, ei mittasuhteessa mutta yritin toki laittaa linjat samalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!