Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.4.2019

Vika halliagility, hakutreenit ja tottista

AGILITY
Keskiviikkona vikat Saijan agilitytreenit

Nova oli treenaamassa hallikauden vikoissa treeneissä. Aikaa oli reilusti ja piti lopettaa, ennen kuin kieli tippuu suusta. Tehtiin ratapätkiä ja aa, keinu ja puomi. Kepeillä oli 2 ohjuria lopussa, koska mentiin vähän putkea päin. 
Välistävedot: 3 peräkkäistä oli alussa, työntäessä hypylle Nova saattoi lähteä takaakiertoon. Paras siis jos oppii välistävedot sillä, että käsi on takana tai oppii erottelemaan käskyn että vaikka käsi näyttäisi hypylle ei mennä viime tingassa kiertoon. Kyllä ne muistui mieleen. 

Leijeröinti: putkeen irrotuksessa samoin päällejuoksussa katso mihin haluat koiran. Novan kanssa jotkut irrotus ja lähetyskohdat katson ehkä liikaa koiraa, kun pitäisi katsoa mihin haluan koiran. Ei auta, että huidon ja käskytän eteen, mutta pidän silti tiukan kontaktin. Palkattiin kahteen kohtaan, tolleri ei lenkitä niin lyhyestä suorasta putkesta kuin paimen. 

Palkkasin kahdella pallolla pääasiassa, mutta vetää itsensä kyllä nopeammin piippuun sillä tavalla.. HAKU
Torstaina hakutreenit Petikossa Veeran ja aussie Rinnan sekä Minnan ja bc Sisun kanssa. Suunniteltiin vihkoon etukäteen ja radiopuhelin oli apuna. Kaksi maalimiestä molemmin puolin. Paikkana tuttu maasto, mutta vähän eri piilot, paitsi 1 oli lähellä aiemmin ollutta. Auton mittari näytti 17-18 astetta! Huh läkähtyi ja kuusikon puolella muurahaiset oli kiireisinä. 

1. pisto: Haamu näyttäytyi, ja katosi kallion taakse. Tästä irtorulla, joka meni hyvin. 
2. pisto: äänellä kuusikkoon, missä koiran piti kiertää kaatunut puunrunko. Meni hetkessä maalimiehelle! 
3. pisto: Ilman apuja, sujui hyvin. Tässäkin irtorulla. 
4. pisto: Maalimies näyttäytyi, kun mentiin vähän vastaan kallion päälle. Palattiin keskilinjalle ja lähetin niin, että kutsuin Gavan paikaltaan keskilinjan toiselta puolelta ja lähetin yli. Huonosta kohtaa vs mikä olisi ollut helpoin reitti. Ups! Irtorulla täältäkin. 
Kaikki ilmaisut tosi hyviä! Ainut missä on hiottavaa on näytölle meno, suorinta reittiä ja varmempana. :) Gava oli tosi pätevä ja itsevarma. Halusinkin tehdä vähän helpommat treenit kuin viimeksi.Esineet: Yksi edessä, lähetin Gavan suoraa etenemistä siihen. Meni ravia ja löyti heti. Tehtiin Gavalle niin, että näki edellistä treenaamassa ja treenikaveri vei esineet, mutta ei nyt erityisesti näyttänyt mihin tiputtaa. 
Kaukana oleva esine oli vaikea, meni aika pitkälle, mutta luulen että vain kukkulan päälle, kun esine oli kukkulan takana vähän matalassa kohdassa. Mentiin yhdessä katsomaan, löysi ja tarjosi esineen ottamista, kun sattui vain lähelle. Jätin ison esineen ja mentiin takaisin. Nyt irtosi ja löytyi. 
Esineruudussa on vielä epävarmuutta, joka johtuu treenin puutteesta.


TOTTIS
Sunnuntaina tottista, paukkuja ja esteitä Viikissä. Treeniseurana Emmi, Fizz ja Hukka. 

Gavalle ammuttiin toisena, ensin imutusseurauksessa yksi. Vähän taukoa ja uudestaan seurauksessa. Jatkoi syömistä eikä reagoinut, ehkä vähän laski virettä eli pientä epävarmuutta. 
Sitten paikallaan maatessa 2m päässä yksi ampuminen. Palkkasin ja vapautin. Mietti vähän autolle päin menoa, mutta kehutessa palasi, syötiin ja leikittiin. Palautui pienen jännityksen jälkeen. Viimeksi viime vuonna ammuttu.. Totuttelua vain. :) 

Sitten tehtiin eteenmeno, jossain puolivälissä pysähtyi (tokomatka) ja päätti ilman vihjettä jatkaa eteenpäin. Palkan vieressä oli tokomerkki, että löytää lelun. Toisella toistolla hetsasin ja päästin. Nyt Gava meni lujaa. Näitä täytyy saada tehtyä paljon, niin harvoin tehty. Gava myös luopuu hyvin palkasta.. 

A-este: kentällä ensin matalin versio. Sitten keskiväliltä. Siinä tehtiin kapulan ylituonti. 
Matalalla kokeiltiin noutoa, ekoissa meinasi tulla esteen ohi. Ihan ohjatulla aluksi ja sitten 650g kapulalla. Ihan hyvä saada varmuutta noudon ideaan (esteen takaa ei aina näe ohjaajaa, enkä nähnyt missä on kapula). 
Lopuksi koitettiin kisajyrkkää A-estettä. Vieressä ohjaten meni, mutta harkiten. Kokeilin lähteekö sivulta lähettäen lelulle, eka meinasi kiertää, sitten kannustettuna meni esteen. Ideana oli "lähetys" esteelle. Käytin näissä käskyä "kiipee" ei ole meillä agilityssa. Agilityn "aa" käskyllä mietti ensin matalalla 2on-2offia. 

Järeä mutta matala puinen hyppy, 70cm?: ekassa noudossa meinasi mennä ohi. Seuraavassa meni yli ja palautti esteen kautta. Korkeampia hyppykorkeuksia täytyy muistutella ensin rimallisella tai pressuhypyllä. 


Novalle 
jätin eteenmeno lelun, meinasi jo kolmeen kertaan käydä sen varastamassa. 

Tarkoitus oli katsoa vähän seurauskaaviota, mutta meni vain seurauspätkien hinkkaukseksi, kontakti tippui, kuikuili lelua, oli vinossa jne. Kaikkea muuta kuin keskittynyttä menoa. Otettiin vähän juoksua, täyskäännökset vasempaan ja pysähdyksiä. En pystynyt keskittyä seurauksen kriteerien ohessa muistamaan oikein seuruukaaviota. 

Itse eteenmenon Nova lähti kuin tykinkuulasta. Toki tiesi palkan, joten täytyy tehdä myös "sokkolähetyksiä". 

Nova teki myös jäävät istumisen ja sitten maahanmenon. Ekan tosin istui. Luoksetuloa ei olla opetettu eteen, mutta kokeilin käsiavuin ja namin kanssa, vähän vinoon tuli alkuun. Käskyksi tuli mieleen ekana "hiiit". 

Nopea treeni vikana kentällä ei ole koskaan ihan nappivalinta. Energiaa purettiin sitten 2h valokuvaillessa ja lenkkeillessä. :D 
Ihanat Viikin kirsikkapuut oli kukassa! Lisää kuvia on tulossa..
Tokoinnostus on vaihdettu nyt väliaikaisesti pk-innostukseen.

Maanantaina Gava oli mukana pyöräilylenkillä, harvemmin sellaisella ollut jos koskaan. Potkupyörällä joskus aiemmin. Aluksi lyhyempi n. 3-4km lenkki pääosin ravia. Gava ei edes hengästynyt tai läähättänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!