Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.4.2019

Novan agitreenivideota ja tokoa

TI TOKO ja G kepit
(ex) Purina-areenalla Annen ja aussie Jedin ja Leian kanssa.

Gavalle tokoa ja lopuksi kepit. 
- Tunnarissa toi väärää ja vaikeuksia tuoda oikeata. Tehtiin niin, että liikkuri koski kapuloihin paitsi omaan. Pohjakin omanlainen tuolla.
- eteenmeno, kosketusalustalle, ohjauksilla alustalle. Toka ok. Sitten eteenmeno ilman alustaa ja appari tiputti lelun aidan viereen puolivälissä.
- kaukot: erikseen maasta istu, tässä ekassa kaksoiskäsky. Sitten maasta seiso, ok. Kerran istu- seiso-maahan ja palkka.
- luoksetulo: stoppi ok, ei niin nopea kuin pitäisi mutta teki oikean asennon.

Kepeillä Gavan kanssa persjättö, oli ajatellut asiaa ja se toimi! Vähän hidasti, mutta teki oikein. Sitten testattiin viime radan tyylisiä kohtia, missä takaaleikkaukseen mun piti juosta vähän vastaankin tai kesti puolenvaihdossa. Appari palkkasi ekan eteen ja toisessa palkkasin itse.

Nova teki
- tunnari: oman pitoa, alkuun oli vaikeata niin tehtiin namista luopumista myös. Nosto maasta. Sitten oma oli ruutunauhakasan alla, väärät rasiassa. Ensin etsi hyvin, ei löytänyt ja koski väärää. Jatkoi etsimistä. Käytti ainakin hyvin nenää, mutta ei ihan heti löytänyt omaa. Kun löysi toi sen hyvin. Toinen samanlainen ok.
- ohjattu: merkin takana kosketusalusta. Vein vasemman ja oikean kapulan. Nova puoliväliin ja siitä nouto. Sitten ohjatun mitoissa. Vasen käskyllä ei tehnyt. Piti olla "tuo".
- stoppi: kutsuin poispäin kävellessä ja käännyin kohti vartaloavuilla. Ekassa heitin samalla lelun, meni lähemmäs u-mutkan. Seuraavassa odotin jarrutusta ja heitin vasta siitä. Isot avut, mutta tulipahan kerrattua. Tuolla hallissa hyvä pohja stoppeihin!


KE SAIJAN TREENIT

Pitkästä aikaa Novan treenistä videota. Oli kiva nähdä myös videota treenistä. Tällä kertaa tehtiin vähän enemmänkin kuin 2-3 esteen pätkiä. Virettä oli alkuun, mutta laski sitä paremmaksi kun päästiin tekemään. Lisäksi sai rataantutustumisen ajan rauhoittua odottamaan.

Novan video

Novalle keinun vahvistamista kouluttaja palkkasi, ekassa ei malttanut odottaa laskeutumista. Esteillä sinne menoon, halusin testata itsenäisyyttä ja ettei tarvitse töniä joka esteelle. Toki pitää olla katse, käskyt ja näyttää sinne. Keinua edeltävän hypyn kohta tuli alussa yllätykseksi, en muistanut että oli niin kaukana. Puomi oli hyvä. Namipalkkasin sen.

Kisojen hyppykuvio 7-11 oli haastava treeneissäkin. 8 esteen pyörityksessä, Nova ekassa haukkui vähän mulle ja tuli ohjauksen perään ja kielsi hypyltä. Toisella kerralla kokeilin "niisto persjättöä" joka taas toimi tosi hyvin. Koska pystyin pitää ohjauksen hypylle ja katseen, mutta liikkua. Näitä myös usein laiskana on tehty, helpompaa kun ei tarvitse pyöriä. Kolmannella taas pyörityksellä, nyt maltoin pitää sen pidempään hypylle jolloin toimi vaikka hyppy oli vähän hassu. Keskittyminen meni itsellä tohon kohtaan, joten tuli palkattua myös 9 hypyn jälkeen vaikka rima tippui. Otettiin näihin ohjauksiin lähestyminen 5 hypyltä, johon laitoin paristi takaakiertoon. Kisoja ajatellen, silloin tuli kiire hypylle 7, nyt ei.. Kääntyi tosi hienosti käännöskäskyllä hypyn 7. Hypyllä 10 unohdin käskyttää ja se tuli aina äkkiä, mutta ihan hyvä käännös silti.

Suorasta putkesta, vilkaisi muhun mutta irtosi hypylle. Jes! Siitä mutkittelu toimi myös ja käännökset. Vahvistettiin vielä suora putki + hyppy irtoamista eteen-käskyllä.

Irtoamissuora 29-31 loppuun.
Ja kepeille meno loivasta kulmasta, missä otettiin puolenvaihdoksi takaaleikkaus. Se olikin nyt vaikeata vaikka palkkaus oli edessä. Oiskohan sen takia, kun mentiin kohti seinää?


Gava kävi tekemässä pari hyppykuviota, osa medejä. 7 hypyllä karkasi Nova ohjauksella myös seuraavan hypyn edestä. 8 hypyllä luki takaaleikkauksena, käsi vähän irtosi. Toistolla heilutin kättä ja merkkasin että kääntyy kohti. 24-26 sujui, sitten kun sain Gavan oikealta puolelta hyppyä. Täytyy muistaa vahvistaa in-in käskyä tekemällä radan aloituksia ottamalla käskyllä esteelle. Tässä se toimi, kun otin vastakkaisen käden mukaan. Hyppyjen välistä 26 hypylle tulo ei ollut ongelma.

20-22 kuviossa ekassa käännös 21 sujui. Toisessa sitten ajatteli, että oli takaakierto käsky ja juoksi kiertämään. Kepeille meno 23 ei sujunut ekalla, tai ongelma oli, että Gava meni hypyn 14/27. Kun sain siitä ohi meni kepeille väärin. Ei ole koskaan helppoa vaihtaa lennosta koiraa ja että on tutustunut vain Novaa varten. Tulipahan itselle hyvää erottelua, miten tarkasti pitää kertoa.. Osittaisilla medirimoillakin voi olla vaikutusta vauhtiin.


Gava keskittyi sitten keppeihin.
- Ensin mustat, takaaleikkaus 2 hypyllä. Onnistui. Alkujutuissa Gava haukkuikin mulle, koska kehtaan jättää sen jälkeen.
- Sitten ohjattuna keppien puolelta, kiersi kouluttajan joka keinun vieressä. Toistolla onnistui. Ehdin vaihtaa puolen ihan lopussa ja onnistui. Aika monta päällejuoksulla lopetettua keppiä palkkasin. Tuli testattua että se on vaikeata, että liikun kohti kun pujottelee.
- 2-3 valkoisten kohtaa kokeiltiin. Alkuun karkasi ansahypylle. Vain yksi toisto, missä jätti kepit kesken. Tosi hyvin siis! Sisäänmenotkin oli aika hyviä, yksi avokulma väärin. Helpompaa ottaa esteenkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!