Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.7.2019

Nometreeniä tolleriseurassa

TI NOME

Tiistai aamuna lähdettiin äitin ja Novan & Gavan kanssa Pornaisten lähelle treenaamaan Johanna ja Raiku tolleritytön kanssa. Juoksut oli loppuneet juuri, joten oli vähän hyviä tuoksuja muttei se treenausta haitannut. Treenipaikalle oli kävelymatkaa, joten toimi hyvänä rauhoittumisharjoituksenakin.

Gavalle kävi vain ikävästi, että jostain syystä Gavan kimppuun samassa kohtaa hyökkäsi kahdesti amppari, olisko ollut maa-ampiaispesä vai mitä? Oli molempina kertoina äitin talutettavana, ekalla kertaa oli pään päällä ja toisella selässä. Vaikka käveli keskimmäisenä eikä muihin koiriin amppari tullut. Inhottavia! Ei onneksi tullut allergista reaktiota. Toivottavasti ei suurempia traumoja.
Varisruutu ja rauhoittumista: 

Äiti vein varikset 3kpl kaarelle. Sen verran kauas ettei ollut ihan näkyvyyttä ja ryteikköisiin paikkoihin. Nova nosti heti kierroksia ja käveltiin poispäin. Nakkipaloja sai, kun otti kontaktia, tuli sivulle tai katsoi rauhallisesti eteen.
- Linnut vietyä tehtiin vielä seurausta, tällä kertaa vapaana ja aluksi oli rajalta että onko hallinnassa ja kuulolla.
- Vaakkupilliin puhallus häiriöksi, Nova pysyi hetken kunnes karkasi ruutuun. Kävin hakemassa sieltä pois. Toisella kerralla pysyi paikallaan ja sai palkkaa.
- Ruutuun lähetys ilman käsimerkkiä, juoksi ensin ihmisen tallaaman jäljen ja purki kierroksia. Sitten lähimmästä nurkasta toi variksen, ehkä meidän oma? Tässä ei nähnyt koiraa, kunnes oli jo tuomassa. Muita Nova ei löytänyt ja etsi pitkään. Mentiin sitten yhdessä katsomaan, oli siirtänyt yhtä lintua muttei ollut tuonut. Pyysin nyt uudestaan tuomaan.
- Luovutusta erikseen, avuksi peruuttamista. Näissä Nova piti lintua huonommin. Sain kyllä käteen kehoituksilla.


Damiruutuun: 

Siirtymistä ja Nova äänteli kerran kun muut katosi näkyvistä. Pidin löysällä hihnalla, kun kiskoi pysähdyin ja odotin. Nova palasi ilman kehotusta sivulle tai niin että palasi takaisinpäin. Jos kiskoi niin pysähdyin taas. Novan piti itse tajuta löystää hihna tai seurata, että edetään eteenpäin.

Gava sai hakea damin n. 30m eteenmenona äitin kanssa (näki viennin). Pallo palkaksi. Gava odotti vapaana hihnan päässä nämä treenit rauhallisesti.

Rauhoittumista: Nova pääsi toisena tekemään, se kiihtyi heti kun joku meni metsään damien kanssa. Jolloin kävelin poispäin. Ja palkkailin heti kun otti kontaktia. Molemmissa treeneissä aluksi tuli vähän mukaan, pyörähti mun ympäri että näkee taakse ja sitten taas tuli eteenpäin ja pyörähti ympäri.. Pääosin oli hiljaa, mutta huomasin kyllä että vire oli korkealla. Jos olisi joutunut katsomaan paikallaan olisi varmasti äännellyt ja tukeutunut hihnaan että pysyy sen avulla paikallaan. Koska on päästy niin "pahaan" tilanteeseen, että ottaa noista jo kierroksia niin aluksi pitää mennä kauemmaksi (että kykenee olemaan kuulolla hetkenkin) ja vahvistaa odottamista. Kunnes päästään taas siihen tilanteeseen, että kykenee itse pitämään vireen sopivana.

Eteenmenot: Kun päästiin jonkin ajankuluttua seuraten siirtymään lähetyspaikalle. Oli dami odottamassa n. 40m päässä. Dami tuli käteen. Lähetin Novan eteenmeno käskyllä. Löysi suht nopeasti. Tehtiin vielä pallon etsiminen, että heitin sen loppumatkan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!