Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.7.2019

Agilitya, kraniota ja mökkeilyä

TI 25.6 Tiia Neuvosen agilitytreenit - Nova

Käytiin läpi pätkiä radasta.
Nova pääsi pikku tauon jälkeen kokeilemaan miten kynnet kestää, lyhyemmällä treeniajalla eikä ollut ihan niin kuuma (hiekkakenttä, vähän isompaakin soraa), ei mikään kulunut liikaa, mutta huomasi kuluman että osa oli rosoisia.

Tehtiin kaikki kontaktit, ihan alussa A:lle mentiin hypylle käännöskäskyllä ja olin vähän edellä juoksemassa. Ekassa meinasi tulla liian vähillä laukoilla, eikä palkattu. Seuraavat paremmin. Ensin etupalkka, sitten tehtiin ratapätkässä. Kepeillä palkka edessä.

Radanlukua olisi ollut parissa kohtaa, mitä en ollut ottanut huomioon. Persjättö ja in-in käsky toimi hyvin putken jälkeen hypylle. Paremmin kuin pakkovalssit. Puomille linjasin huonosti ja tuli ohi (pituutta kohti), lähti hyvin puomille kun lähetin kauempaa alusta. Keinulle oli myös loiva takaakierto millä käännös, vekkasin sitä enemmän enkä melkein ehtinyt viedä keinulle.


KE 26.6 omatoimiagia Gava

Tehtiin mini hypyillä ja käytiin rataa läpi kepeille asti. Kontaktit puomi ja keinu käytiin.

- loiva takaakierto oli vaikea. Missä koira tulee siis ihan vähän takaakierron puolelta, mutta voisi tulla myös ohjaajan puolelta. Gava olisi tullut aina mun puolelta. Vaihtelin apua ja koiran kulmaa. Helpompi oli, jos näytti selkeämmin "takaakierrolta". Vekkauksella toki sujui.

- kepeille 90 asteen kulma tai vähän vaikeampi. Haki 2-3 väliin. Helpommasta kulmasta sujui. Sitten taas vähän vaikeampi.

- kepeillä leijeröintiä ja aitaa päin menoa. Heitin lelun vähän viistoon ja olin itse sivumpana. Ensin yritti jättää 4 vikaa väliä välistä. Pariin kertaa keskeytin siihen. Sitten mietti, hidasti lopussa ja onnistui menemään loppuun asti.Ma 1.7 Kraniosakraaliterapia Gava ja Nova
Käytiin Vantaalla Koirapalvelu Kultahännässä.

Gavalla jumi vasemmassa lavassa. Ja takaosassa sekä si-nivelessä. Etenkin oikea takajalka ojentui huonosti taakse. Läksyksi venytystä eteen, missä laitan käden vatsan alle.

Novalla oli heti niskan ylhäällä jumi, ehkä hihnan nykäisystä. Sitten lapojen takana oli poikittainen jumi. Eikä etuosassa kroppaa ollut kauheasti joustoa, kuten viimeksikään.


Koirat pääsi myös käymään lentokentällä Nova otti chillisti ja makoilu odottelua. Toki lapsia kävi sitä moikkaamassa ja innostui niistä ja nähdyistä koirista. Gava taas säikkyi vähän matkalaukkuista tulevaa ääntä, etenkin liukuovien luona, en muista oliko käynyt koskaan kentällä. Nova kävi pentuna.

Juhannus ja viime viikonloppu mökkeiltiin, koirille uimisen merkeissä. Nova ollut nyt tähän asti enemmän Gavan seurana. Tollerikuumettakin pukkaisi, mutta nautitaan nyt helposta arjesta ja niin paljon on saavutettavaa vielä kaksikonkin kanssa. Valokuvaaminen on myös haitannut meidän treenaamista, vain pakollisiin treeneihin on ehditty. Talvella on melkein parhaiten aikaa treenata ja kun paras miljöökausi hiljenee. Ilman yhteistreenejä ja kisailmoja jää myös treenaaminen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!