Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.7.2019

Kinkkinen kohta Gavalle!

Ke 3.7 treenattiin Gavan kanssa omatoimisesti Marjon rataa. Olin ajatellut jättää Gavan kotiin, kun meen kouluttamaan mutta katsoin piirrosta että siinä on kyllä hyviä kohtia. Etenkin alku näytti vaikealta. 

1-5 haasteet:
Oliskohan ollut 5 yrityksen jälkeen tai jopa 10 luokkaa, kun onnistui. Tällä kertaa sentään maksirimoilla. Tässä putki oli oman reitin tiellä ja lisäksi oli taas pakkovalssi tai in-in tyylinen kohta. Aluksi tein pakkovalssin, mutta sillä oltiin niin samaa aikaa hypyllä 3, että Gava oli jo melkein ansahypyllä (vs minillä tohon tehtiin persjättö). 

Loppujen lopuksi paras oli tehdä in-in käännös 2 hypylle (sujui ja tiesihän jo vähän miten rata menee), kunhan pidin katseen ja ohjauksen hypyllä, vaikka juoksin edellä. Jos otin pois jätti välistä. Ruma valssi 3 hypylle ja sai kalastella. En luottanut käännösvihjeisiin 3 hypyllä ja siinä taas haltuunotto olisi voinut saada hypyn ohi. 

Testasin myös vastakäännöstä 3 hypyllä ja leikkausta 4 hypylle mutta venähti silti ja ei kääntynyt siitä kulmasta kepeille päin. Ja kerran kun kääntyi ei osannut hakea. Testasin myös 2 hypylle toiselle puolelle valssia, mutta siinä ei ainakaan saanut etumatkaa ja ehkä saksalaista eli takaakierto persjättö, mutta ei sekään ollut sen parempi. 
Rata kohta opetti, että täytyy treenata in-in kohdat niin että saan etumatkaa ja hypyltä kääntymistä kun oon noin lähellä ja hyppy varsinaisesti ei käännä. Loivat käännökset Gavalle aina vaikeimpia. 

Loppuradassa ei ollutkaan mitään ylitsepääsemätöntä ja tehtiin se pätkissä läpi.
Tai oli sittenkin!
20 keinu sijaan meni putkeen. Vaikka ehdin vähän työntämään, mutta kun viimeksikin mentiin putkeen. Olin tähän suunnitellut leijeröintiä putken toiselta puolen.
23 hypyllä taas ekalla otin vahingossa vastakkaisen käden (ja varmaan kroppakin kääntyi) ja Gava luki sen leikkauksena. Kun pidin vain vasemman vekkinä niin sujui käännös.

Saatiin Maijasta ja gööteistä lenkkiseuraa jäähkälenkille toistamiseen. Kivempaa yhdessä, vaikka Gava vähän sai kyttäysseuraa.

Viime viikot mennyt valokuvauksen jälkikäsittelyihin ja samalla tehdä toimistohommia. Nyt alkaa loma, joka sisältää kyllä kaksi valokuvaustakin. Elokuussa johonkin reissuun. :)
Nova on treenannut vain pihassa näyttelyihin varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!