Siirry pääsisältöön

Toinen serti ja vsp!

Novalla oli lauantaina näyttely Ristiinassa. Tuomarina Paavo Mattila ja koiria oli 7. Käyttöluokassa 2 kpl, uroksia 5.

Ennen kehää käveltiin ensin ja palkkasin kontaktista. Sitten otettiin edestakaisin juoksua. Myös ympyrää urheilupuiston matolla ja nurtsilla, jossa oli hyvin kehän koko näkyvissä. Aluksi Nova meinasi vähän vilkuilla muita koiria, mutta treenin edetessä, joita tehtiin paristi keskittyi hyvin. Osassa myös leikittiin ja tein 1,2,3 virittelyä ja sitten sai namin. Tehtiin myös seisotusta aina juoksemisen jälkeen. Kehään mennessä oli meidän häkin vieressä kohta, missä oli ollut juoksunarttu. Palkkasin, kun otti kontaktia ja oltiin vähän toisessa kohtaa. Käyttöluokassa oltiin toisena vuorossa. Katsoin ekoista koirista, miten kehässä menikään "järjestys".

Ensin kehään "kaikki" käyttöluokasta, hölkättiin paikalle ja nopea vapaa seisotus. Sitten juosten kerran ympäri. Muistin, että voin mennä rauhassa. Kerran Nova meinasi lähteä laukalle, mutta löydettiin sitten sopiva vauhti ravata lähes koko kierros. Mentiin odottamaan kehän reunaan.

Yksilövuorolla ensin seisotus, sitten
- tunnusteltiin. Otin siihen lelun käteen. Nova antoi hyvin katsoa itsensä, kuvista näkee että häntään koskeminen sai korvat hetkeksi luimuun.
- Juoksemista ympyrä, sitten edestakaisin. Juokseminen sujui hyvin! Nova meni rauhallisesti ja pysyi ravissa. Edestakaisin juoksemiseen lähdin tuomarin edestä, ja käännyttyä vilkaisin tuomarista suunnan ja juostiin sitten takaisin.
- seisotus tuomarin eteen ja arvosteltavaksi. Seisotin samalla namilla koko arvostelun ajan. Välissä menin kyykkyyn ja korjasin yhden jalan. Muistin ajatella, ettei ole liian lysyssä. Katse sopivalla korkeudella. Ja hyvä ilme. Jossakin välissä sanoin 1,2,3 ja heilautin kättä.

Arvostelu: Kaunis sopusuhtainen uros, jolla hyvät mittasuhteet. Otsapenger voisi olla hieman selvempi. Kaunis ilme ja kaula. Eturintaa voisi olla hieman enemmän. Hyvä jäntevä runko. Erinomainen ylälinja. Hyvä asentoiset raajat. Eritt. hyvä karva. Liikkuu ja esiintyy hyvin.

Kilpailuluokka (käyttöluokassa molemmille eri):
- yksi kierros ympäri, juokseminen sujui hyvin! Ja Nova ohjattiin ekaksi. KÄY ERI1 SA

Paras uros:
- seisotettiin kaikki koirat (Novan kanssa oli hyvin aikaa ja nopeasti sain seisomaan nätisti)
- kierros ympäri ja seisotus
- Nova ohjattiin ekaksi -> PU1 ja Serti!
(Novan toinen serti! Valionarvoon pitää olla kolmelta eri tuomarilta ja taipparit NOU1 hyväksytysti. Yli 2v ikä on myös.)

Rotunsa paras:
- Nova kisasi parhaan nartun kanssa
- seisotus
- ympäri juokseminen ja meille tuli VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras

Palkinnoksi valittiin pokaali ja 5e lipuke. Lisäksi sai isot ruusukkeet SERT ja VSP.


Kuvat tollereista 13.7 Ristiina 











Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...