Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.7.2019

Toinen serti ja vsp!

Novalla oli lauantaina näyttely Ristiinassa. Tuomarina Paavo Mattila ja koiria oli 7. Käyttöluokassa 2 kpl, uroksia 5.

Ennen kehää käveltiin ensin ja palkkasin kontaktista. Sitten otettiin edestakaisin juoksua. Myös ympyrää urheilupuiston matolla ja nurtsilla, jossa oli hyvin kehän koko näkyvissä. Aluksi Nova meinasi vähän vilkuilla muita koiria, mutta treenin edetessä, joita tehtiin paristi keskittyi hyvin. Osassa myös leikittiin ja tein 1,2,3 virittelyä ja sitten sai namin. Tehtiin myös seisotusta aina juoksemisen jälkeen. Kehään mennessä oli meidän häkin vieressä kohta, missä oli ollut juoksunarttu. Palkkasin, kun otti kontaktia ja oltiin vähän toisessa kohtaa. Käyttöluokassa oltiin toisena vuorossa. Katsoin ekoista koirista, miten kehässä menikään "järjestys".

Ensin kehään "kaikki" käyttöluokasta, hölkättiin paikalle ja nopea vapaa seisotus. Sitten juosten kerran ympäri. Muistin, että voin mennä rauhassa. Kerran Nova meinasi lähteä laukalle, mutta löydettiin sitten sopiva vauhti ravata lähes koko kierros. Mentiin odottamaan kehän reunaan.

Yksilövuorolla ensin seisotus, sitten
- tunnusteltiin. Otin siihen lelun käteen. Nova antoi hyvin katsoa itsensä, kuvista näkee että häntään koskeminen sai korvat hetkeksi luimuun.
- Juoksemista ympyrä, sitten edestakaisin. Juokseminen sujui hyvin! Nova meni rauhallisesti ja pysyi ravissa. Edestakaisin juoksemiseen lähdin tuomarin edestä, ja käännyttyä vilkaisin tuomarista suunnan ja juostiin sitten takaisin.
- seisotus tuomarin eteen ja arvosteltavaksi. Seisotin samalla namilla koko arvostelun ajan. Välissä menin kyykkyyn ja korjasin yhden jalan. Muistin ajatella, ettei ole liian lysyssä. Katse sopivalla korkeudella. Ja hyvä ilme. Jossakin välissä sanoin 1,2,3 ja heilautin kättä.

Arvostelu: Kaunis sopusuhtainen uros, jolla hyvät mittasuhteet. Otsapenger voisi olla hieman selvempi. Kaunis ilme ja kaula. Eturintaa voisi olla hieman enemmän. Hyvä jäntevä runko. Erinomainen ylälinja. Hyvä asentoiset raajat. Eritt. hyvä karva. Liikkuu ja esiintyy hyvin.

Kilpailuluokka (käyttöluokassa molemmille eri):
- yksi kierros ympäri, juokseminen sujui hyvin! Ja Nova ohjattiin ekaksi. KÄY ERI1 SA

Paras uros:
- seisotettiin kaikki koirat (Novan kanssa oli hyvin aikaa ja nopeasti sain seisomaan nätisti)
- kierros ympäri ja seisotus
- Nova ohjattiin ekaksi -> PU1 ja Serti!
(Novan toinen serti! Valionarvoon pitää olla kolmelta eri tuomarilta ja taipparit NOU1 hyväksytysti. Yli 2v ikä on myös.)

Rotunsa paras:
- Nova kisasi parhaan nartun kanssa
- seisotus
- ympäri juokseminen ja meille tuli VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras

Palkinnoksi valittiin pokaali ja 5e lipuke. Lisäksi sai isot ruusukkeet SERT ja VSP.


Kuvat tollereista 13.7 Ristiina Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!