Siirry pääsisältöön

Osteopaatti, Ruutin ruutujekut vol 2. ja kuvailuja

RASMUKSEN OSTEOPAATTI, ti

Rasmuksella oli nyt kolmas hoitokerta Carita Reijosella. Muisti jo namijemman ja meni ennen hoitoa sellaista kerjäämään. Kukapa tuollaista söpöä vanhusta voi vastustaa? ;) Viimeksi Rasmukselta käytiin läpi niska, nyt se oli hyvässä kunnossa. Vuorossa tällä kertaa lapojen takaa. Rasmuksella on pienempi kipukynnys ja inisi ja valitteli kyllä hoitoa. Ruuti ei oikein koskaan vinkunut, saattoi vilkaista vain. Nyt pitäisi herran olo olla taas astetta parempi. 2vk päästä uusiksi.



TOKO KLAUKKALA, ti

Mentiin Klaukkalan tokoihin, siellä olikin porukkaa paljon paikalla. Pimenemistä vastaan kilpailtiin.

Tein Ruutin kanssa pidemmän kehääntulon (kerran palkkasin ja sain toisaalta välillä toistaa käskyä eli huono se..) ja sain meille ruutuun liikkurin. Merkiltä lähtiessä hau. Ruutuun sivusta sisään. Viime kertainen ongelma siellä maahanmeno sentään sujui. Kun lähdin kohti niin Ruuti lähti ruudusta! Sika possu! Tota se on tehnyt viimeksi voi:ssa, joka oli silloin kisaongelma. Pääsimpä puuttumaan. Näköjään testasi nyt toista jippoa. Sitten uusiksi, nyt meni suoraan ruutuun ettei sivusta sisään. Käskin maahan ja menin palkkaamaan.

Seuraus: jätin pallon maahan ja tehtiin seuruuta. Aika edistämistä, ei meinannut korjata kuin lopussa. Vapautus seläntakana olevalle palkalle. Teki aika hiljaa. Yksin tehdessä unohdin tietty sivuaskeleet, hitaan ja juoksun. :D

Kaukoissa nousi taas istumaan, kun jätin. Annoin palautetta niistä ja palkkasin hyvät. Ainakin, jos lähdin kiireemmin sivulta niin nousi helpommin. Pitää muistaa tehdä näitä paljon! Tehtiin parit yksittäiset siirrot.

Muistin muistutella Ruutille mitäs "liki" sana tarkoittikaan. Sivulla ja seuratessa. Se tarkoittaa siis päällä reiteen koskemista. Näin sain paikkaa taas lähemmäs oikeeta ja muisti pitää sen. Ton opettaminen oli kyllä niin tehokasta joskus. Enään ei tarvitse kosketuskeppiä, kun tietää käskyn idean. Kun muistaa välillä vaan muistutella.

Ihan treenien loppuun istuminen n. 2min. Hyvä oli tarkistaa, miten koira on kun ei näe kuin mustan kasan. Istui se nätisti. Palkkasin, kun vieressä muita käskettiin maahan jätössä. Sitten tein yksin vielä pikku makuun, menin piiloon, olin siellä hetken ja tulin takaisin.


Gavan kanssa tein kahteen otteeseen.
Seuraus: naksutun käteen koskeminen sivulla. Sitten liikkeessä, palkkasin myös hyppäämiset. Lopussa sain palkattua pelkästä suorasta päästä, ilman hyppyä. Jos yhtään pidempää menin ja unohti käden näin nyt selkeesti, mihin se pää tippuu ja kiertyy. Näitä kahteen kertaan. Molemmilla naksuttelin vain päätä. Tässä vois käyttää kotona myös peiliä. Ja pitää saada eroteltua kumpaa haluan. Leikittiin, myös kun jaksoi tehdä jonkin aikaa ja sitten taas naksuttelua ja sitten leikkiä. Kumpi vaan kelpaa aina. :)
Gava ei myös ottanut häiriötä muista koirista, yksi juoksi ruutua myös lähettyvillä. Viimeksi oli tuolla 4kk iässä ja on edistystä huomattavissa. Varalta pidin treenitaluttimessa, muttei tehnyt karkaamisyritystä kertaakaan. Talvella meillä on tunnin vuoro neljälle jaettuna Sporttikselle, vaihtelen siinä koiria ja Gavalle tulee treenattua siellä hallissa häiriössä ja ilman.

Maahanmenot: näitä tehtiin lelun kanssa, käsi menee aina maahan näyttämään. Välillä palkka vaikka takamus vähän jäi ylös.

Paikka ja kii: Testasin, että pysyykö paikallaan vaikka peruutan ja roikotan lelua edessä. Hienosti odotti lupaa tulla leluun kiinni! Luulin, että olisin joutunut paristi muistuttamaan. Vika n. 3m luoksetulo ja jalkojen välistä palkka. Tuota pitää jalostaa pidemmälle matkalle ja että käännän selän ja seuraavaksi lähden sivulta.

Yksi eteen: jätettiin lelu ja n.8m eteen juoksua.

Tuli tässä mieleen, että pitää muistaa tehdä pelkkää kehumistakin ja sen jälkeen palkka. Tai parista jutusta hyvät kehut ja sitten vasta palkka. Oon niin huono muistamaan, että sitäkin pitäisi vahvistaa. Vois tehdä ihan vaan "istu" vapauttaa ja kehua, sitten käsitten uusiksi istu ja sitten kehu + palkka. Jonkun helpon kautta.
Lisäksi puun kierto, tunnarin etsiminen, kaukot, kapulan luovutus, stoppi yms. Juttuja vois treenailla.


METSÄLENKIN KUVAT, ke

Samoiltiin tunti Karakallion metsissä. Tuli mieleen, kun mietin mummon palvelutalon läheisiä metsiä ja tuolla yläaste aikaan oli jotain suunnistusrasteja. Kivan iso metikkö! Uusi palkinto puolikastreenitasku ja wubba bubba pääsi kokeiluun. Keli oli haastava, joko synkkätausta tai palaneet valkoiset osat.

- metsäkuvia

 
Kuvia blääh! ja Ruutin tuijotusta








 


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...