Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.9.2014

Toko tokoa

Aamutreeni

Ruutille koiratanssi pyörähdykset ja Gava sai odottaa käy siihen- käskyn alla. Kerran sain palauttaa. Myös seurausta ja pari kaukoa. 

Gavalle
Metallikapulan eteentuonti. Tehtiin muutamat toistot. Kerran liikuttelu suussa muuten ok ja olin tarkkana palkkauksen kanssa. Sitten 2 toistoa puukapulalla, ne molemmat hyviä ja piti hyvällä otteella. Selvästi muisti viime pitotreenin, kun edessä ehti pitää aina hetken ennen palkkaa. Annoin kädestä kapulan, peruutin askeleen ja kädet apuna eteentuonti. Viimeksi testattiin, myös maasta ottamista, siinä silloin meinas liikutella kapulaa, sitä vois tehdä alkuun metskulla. 

Luoksetulon stoppi. Tänään vauhdikkaammin ja pari lukkojarrutustakin! Nameja heitellen "seinästä" seinään. Ja välillä stoppi välissä. Alla video pätkä.


Kaukot m-s-m siirtoja. Maahanmenot aina aika hyviä, ei liiku (namikäsi tassujen väliin). Seisomaan nousuissa saatiin pari täydellistä, ne erottelin kehuilla ja usealla namilla. Muuten muistin zen-fiiliksen siirtoja tehdessä. Kyllähän noi edistyisi jos muistaistreenata ;) jos keskityn nyt taas tähän yhteen siirtoon. 

- o - o - o - 

Illalla tokoilemaan Inkan & bc Sätkän sekä Eva-Lotan & bc Hillan & sheltti Tildan kanssa Kannelmäen & Purina-areenan välillä olevalle hiekkakentälle. Ketään skeittaajaa ei tällä kertaa viereisillä rampeilla ollut. Rasmuskin oli mukana.

Paikkikset Ruutille. Istuminen ok. Samoin makuu.

Tehtiin liikkuroituna seuraavat liikkeet Ruutin kanssa. Kiitos Inka!
ruutu: merkki suht nopea. Ruutuun juoksi ehkä sivusta + jäi ihan reunaan nauhan viereen. Käskin uudestaan ruutuun ja lähti juoksemaan mun luo. Mietin mikä olikaan neuvo ottaa uusiksi, koska Ruutin lempparia on uusi toisto, se on yhtä hauskaa. Puhuttelin vähän ja vein merkille, jotta olis tylsempää. Nyt suoraan ruutuun ja bongasi läpinäkyvän alustankin. Tästä palkka.
Tehtiin vielä kokonaisena ruutu, käskin maahan ja liikkuroituna lopun kävely. Palkkasin siitä, kun kävelin kohti. Hyvin seuraamaan.

tunnari: kapulat ruudun sisään, eka toisto rivissä. Haistoi hyvin oman (vaikka hieroin vähän aikaa) tarkisti vieressä olevan ja toi sitten oman. Väärän tarkistaminen oli rajalta, että olis napannut sitä suuhun niin varalta uusi. Nyt ympyrä ja tässäkin tökkäsi yhtä vaaraan ennen oman tuomista. Laukalla molempiin suuntiin. Nyt, kun oon enemmän treenannut tunnaria se ravilla edes takaisin meno on jäänyt pois.

ohjattu: tein luoksetulon merkeillä vikalta merkiltä kohti keskikohtaa (luoksetulo oli ehkä 5m sivussa ruudun linjalta eli lähellä). Ruutu oli myös taustalla häiriönä. Ekalla toistolla Ruuti päätti juosta kohti ruutua. Yritin käskeä siitä suoraan merkille, mutta ei tajunnut. Vasta sivulta käskettynä osasi mennä merkille ja siitä moitteettomasti hakea oikean, ruudun puolisen kapulan. Kuuntelutreeni ei olisi pahitteesta, tuntuu niin vaikeelta vaan keksiä sellaista.

myöhemmin tein itsenäisti luoksetuloa. Annoin Ruutin etsiä jäniksen papanoita ja samalla jätin salaa pallon. Ei tajunnut edes kurkkia ainakaan mun nähden. Kehuin kun kävelin pois. Osasin olla taas niin myöhässä pysäytyksen kanssa, meni lähemmäs keskelle merkkejä. :0 Suoraan vapautus lelulle, oli suorakin ja ihan hyvä. Maahanmenon kanssa vois tehdä ennen koetta nurtsiluoksetulon.
Seuraavaksi ajattelin tehdä luoksarin läpijuoksuna. Ruuti nousi taas makuulta istumaan, kun kävelin kutsumiskohtaan. Kävin laittamassa maahan ja vahdin ettei nouse. Voi olla, että ihottuma vaikuttaa.


Rasmus teki koiratanssiin liittyvää. Kierähdyksiä (itsensä ympäri), näissä puhuttelin haukkumisesta ja vain hiljaisista palkka. Pujottelua kolmea eri versiota. Hypyt niin, että oon polvillaan maassa ja kädet levitettynä n. 20cm maasta. Oikean puolen seuraamista. Edessä sivuttain seuraamista mietin miten onnistuu, tällä hetkellä vain niin, että pyysin sivulle ja siitä namikädelle (oikea käsi reiden päällä). Ras meinas sitten heti laittaa takapuolen vinoon niin pitäisi olla joku seinä tms.


Gavan kanssa, saatiin häiriötä samaan aikaan Sätkästä. Hyvä! Osittain hihnassa ja osittain vapaana.
ruutu: vietiin lelu yhdessä ja pidin metri hihnassa. Sivulla olessa piti olla tarkkana sivulletulon kanssa. Niin hirveä into lelulle. Hyvä, että oli hihna niin ei päässyt varastamaan. Nyt pystyin suoristamaan omaa ryhtiä ennen lähettämistä. Puoli välistä ruutu matkaa pidimmällä.

nouto: Gava ehti yhden toisenkin kapulan tuossa aiemmin bongata ja toi sen mulle. :D Rasmuskin kaiveli treenikassista ohjatun kapuloita. Vihjailua? Heitin näköjään Gavan noudossa vähän kauemmas kuin yleensä. Gava juoksi eka ruudun kulmaukseen merkin taakse (lähes kisamatkalta!), sitten luoksetulon merkin taakse ja sitten tajusi lähimpänä mua kapulan. :D Toi sen ilman lisäkäskyä. Hassu neiti! Kaikki oli pinkkiä niin oisko se sekoittanut tai liikaa kohteita. Toistot oli hyviä. Katselin taas miten poimii kapulan, että pitäiskö opettaa kierrolla vai ei. Pitäis kuvata niitä videolle.

Vähän seurausta, alkuun käsiapuna (ilman namia) ja sitten pidin sitä vielä ylempänä. Ihan 1-2 askelta. Keskittyen vaan paikkaan.

Myöhemmin saatiin avustusta niin tein vielä ruudun. Eka toisto niin, että 10m päästä pyysin sivulle ja pidin pannasta, jolloin appari vei lelun. Sitten (selkä kyyryssä) käskin ruutuun. Sitten niin, että avustaja vei lelun kun käveltiin kauemmas. Pyysin sivulle. Meinasi varastaa kerran, kutsuin takas. Sitten hienosti odotti ja luvalla ruutuun. Vielä toinen tällainen. Vau hienosti! Itse treenatessa voisin viedä lelun jo valmiiksi ruutuun ja ekalla kertaa teen läheltä. Ehkä, kun on tehty kisamatkalta lelun kanssa niin sitten vaihdan kosketusalustaan, toki vois sitä nytkin tehdä lelu toiston jälkeen.. Varsinkin kun nyt keskiväliltä sujuu noin hyvin, voin hyvin pidentää taas matkaa, en jämähdä tohon etäisyyteen.

Lopuksi Ruuti pääsi leikkimään Hillan kanssa. Toista kertaa ne leikkivät. Kolmeen otteeseen ja välissä näytti aina, ettei ne enään leiki. Niin outo katsoa toisten koirien kanssa leikkivää Ruutia! Välillä hyppivät toistensa päällekin, eikä Ruuti hermostunut. Gava paimenti tosissaan bortsuja ja pusutteli välillä Hillaa.

Kiitos treeniseurasta!

Treenaa:
Ruu: ruutu alustalla
Ruu: kuuntelua
G: pidennä ruutu matkaa, kosketusalusta?
G: videoi noutoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!