Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.9.2014

Gavan video ja koiratanssi kenraalit

Gavan 6kk aamutokoilut videolla. Piti saada ainakin nähdä erikulmista ja muidenkin mielipidettä seuraamisesta, miten lähteä sitä edistämään. Täytyy saada sen pään ryhtiä ylemmäs seuratessa, ettei valu kaarelle alas. Käsikosketus/kosketuskeppi/nami.. Videolla näkee selvästi miten sivulle on ryhdikäs, sitten se pää tippuu.

Lisäksi tehtiin kapulan eteentuontia, siinä mallissa missä se on. Tunnarin nostoa.
Luoksetulon/jäävän stoppia nameja heittelemällä. Tuleepahan käsky hitaasta vauhdista selville.
Käytiin Sailan ja Aidanin kanssa treenaamassa kenraalitreenit huomisiin koiratanssikisoihin. Hui! Luvassa pitkä päivä melkein 12h, kun aamu ja iltakisat + matkat. Onneksi matkaseuraa! Alkuun molemmat itsenäisesti. Rasse oli intopiukeena ja meinasi alkuun tulla, jotain extraakin mukaan. :D
Ruutin kanssa peruutus, kurret, pujottelu. Peruutuksessa huomasin, että auttoi askel kohti. Ohjelmassa oli taas hyvä, että kävelen koko sen ajan pikku askelia kohti. Liian vaikea vielä, että se peruuttaisi ja mä. 

Musiikki ja harjoittelu on tuntunut vaikeelta yhdistää. Mutta nostaa käden ja sitten vasta kaivelee musan päälle ja aloittaa, yksinkertaista, mutten osannut ottaa rutiiniksi! Nyt oon jättänyt musan maahan kentän laidalle ja siirtynyt sieltä. Musa ollut aina eri kohdassa kuin ohjelmassa. Vinkkinä oli myös kirjoittaa lyricsien viereen aina temppu. Luin kyllä niitä, mutten tuota keksinyt. Ja ihan itse pitäisi kävellä läpi ohjelmaa melkein satakin kertaa kuunnellen ja kerraten mitä temppuja tulee ja missä kuljen. Ehkä kymmenen luokilla ollaan menossa. Sillä tavalla varmaan voiskin miettiä tempojen kannalta liikkeitä.

Rasmuksen ohjelmassa oli aikaa vielä 26s, kun olin tehnyt mitä suunniteltu. Siihen ehti sitten vielä tehdä yhden kaaren sisältäen välissä kävelyä. Yksi peruutus oli huono, luki sen pyörien peruuttamaan lähtöön. Niissä on muuten molemmissa peruutussana.. Voisko seuraus peruutus olla vain seuraa..

Ruutin ohjelmassa oli myös aikaa käytettäväksi suunnitellun ohjelman jälkeen. Lisäksi peruutuksen teki aika lyhyenä. Pujottelemaan yritti tulla kiertäen mut. Tajusinkin, että tarjosi sitä mikä on ihan oikea kepeille sisäänmeno. Pitikin sitten lähteä päinvastaiseen suuntaan pyytämään pujottelemaan! Pitää muistaa, että kisoissa kuten varmasti mokaillaan eikä ohjelma suju niin tyyneesti ohjelma jatkuu ja jos aikaa jää vielä loppuun niin tekee jonkun liikkeen vaikka uusiksi. Ruutin kanssa varmasti on aina yllättäviä tilanteita ja kun peruutus + kurret on treeneissäkin vähän kiikun kaakun.
- Ruutin extra-aikaan tein ympyrää laukaten toiseen suuntaan, pujottelua (parempi näin lähellä ollen) ja lopuksi maahan. Jos musiikki ei lopukaan ja ehdin mennä lopetusasentoon, siinä odotellaan sitten ohjelman loppumista. Ruutin kanssa se on ok. Mutta Rasmuksen vika kumarrus ei välttämättä kestä niin pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!