Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.9.2014

Tanssia ja liitelyä kera videoiden

Tänään aamupäivästä vähän katselin inspiraatiota koiratanssivideoista ja muokkasin musiikit sekä lukaisin sääntöjä, mitä löysin. Sitten porukoille Ras mukaan ja käveltiin lähikentälle. Siellä mietin mitäs keksin ohjelmaan ja tehtiin musiikin kera liikkeitä yhdistettynä. Oli vasta lähinnä tyyliin "keksi riittävästi aikaa vievää tekemistä". Hyviä kommentteja sain sitten videoista, kiitos Saila!

Rasmus  video
- laukkaa
- sivuaskeleet
- tempun kautta eri positio?


Ruuti video
- laukka isolla kaarella
- kurressa käsi hattuun tai nosta hattua, pari kappaletta kurreja
- tiputa hattu ja laukatkaa kauemmas

- hidas, kertsi, hidas, kertsi, hidastuuu

mun pyörimistä hitaan aikaan, kertsin alkaessa laukataan ympyrälle, tassu, peruutus, kurreja useampi (hidasta musaa), pujottelu, hatun jättö ja haku. Pyörimiset hattu kädessä. Tassun anto. Mutkittelut seuraten ja edessä. Lopussa vauhti hidastuu?

+ mahd. pyörähdys sivulla, tassut käsivarrelle,

Tuossa treenatessa blondina pähkäilin onko 1,5min 1min 30sek vai 1min 50sek. Sekin oli tosi merkitsevää, koska meinasin aina lopettaa just sen verran ajoissa. Illalla hain Dracun laina-agikoirailemaan ja Ville Liukan vikoihin aksatreeneihin. Rata vaikutti hirveän juoksuradalta. Laitettiin osa medeiksi, koska oli Dracun ekat treenit mammaloman jälkeen ja kun treeniaikaakin oli ruhtinaallisesti. Ihan kiva oli ja yllättävän hyviä pätkiä saatiin. Dracun kontaktit on ainakin niin hienot ja sen irtoaminen! Videollekin sain kiitos Irenen! Ja kiitos Shanti Dracun lainasta! Topissa ei tullut ollenkaan niin kuuma ja sade tarjosi suihkun. 

Alkukin sujui, kun juoksin lujaa. Ekalla kertaa varasti lähdössä, palautin ja sitten nousi paristi seisomaan, käskin takaisin istumaan. Muutamasta kohtaa, kun jätin sanomatta tässä käskyn hypyn aikaan meni paremmin. Lisäksi piti aina ennen kuin koira hyppää olla liikkumassa suuntaan minne haluaa, että kääntyisi mukaan. Välistävedot tein hyvin, Ruutilla on oppinut tekemään ne paikassa miten ehtii ja vaikka kauempanakin hypystä. Joskushan ne on Villen opeissa melkein opittu. ;) 

Ja on Dracu kyllä siisti. Nyt ratkaisin välisiirtymien haukkumisen ja edessä kävelyn antamalla aina lelun kannettavaksi, varmaan tottunutkin siihen. Mä aika usein palkkaan namilla ja välillä lelulla. Vähän mikä itselle sopii. 

- Dracun aksavideo:


Gava sai tänään näköjään hengailla mukana molemmissa treeneissä. Tuleepa tehtyä rauhoittumistakin. Koiratanssin jälkeen en ehtinyt ja sateessa aksoissa Gava ei olis tykännyt. Ja oli kyllä ihan päästä lämpimään suihkuun!
2 kommenttia:

  1. Mukavan näköistä menoa lainakoiran kanssa :) Dracussa on melko paljon samaa agikentällä kuin meidän Kiksissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Dracua on kyllä kiva ohjata, vaikkei sitä samalla tapaa tunne kuin omaa koiraa että onnistuisi pitkätkin pätkät. Oli vielä muistissa puolen vuoden takainen ohjaus, kun vähän paremmin kuitenkin sujui. :D Kateeksi käy myös noi aussieiden kontaktit!

      Poista

Kiitos kommentistasi!