Siirry pääsisältöön

Tanssia ja liitelyä kera videoiden

Tänään aamupäivästä vähän katselin inspiraatiota koiratanssivideoista ja muokkasin musiikit sekä lukaisin sääntöjä, mitä löysin. Sitten porukoille Ras mukaan ja käveltiin lähikentälle. Siellä mietin mitäs keksin ohjelmaan ja tehtiin musiikin kera liikkeitä yhdistettynä. Oli vasta lähinnä tyyliin "keksi riittävästi aikaa vievää tekemistä". Hyviä kommentteja sain sitten videoista, kiitos Saila!

Rasmus  video
- laukkaa
- sivuaskeleet
- tempun kautta eri positio?


Ruuti video
- laukka isolla kaarella
- kurressa käsi hattuun tai nosta hattua, pari kappaletta kurreja
- tiputa hattu ja laukatkaa kauemmas

- hidas, kertsi, hidas, kertsi, hidastuuu

mun pyörimistä hitaan aikaan, kertsin alkaessa laukataan ympyrälle, tassu, peruutus, kurreja useampi (hidasta musaa), pujottelu, hatun jättö ja haku. Pyörimiset hattu kädessä. Tassun anto. Mutkittelut seuraten ja edessä. Lopussa vauhti hidastuu?

+ mahd. pyörähdys sivulla, tassut käsivarrelle,

Tuossa treenatessa blondina pähkäilin onko 1,5min 1min 30sek vai 1min 50sek. Sekin oli tosi merkitsevää, koska meinasin aina lopettaa just sen verran ajoissa. 



Illalla hain Dracun laina-agikoirailemaan ja Ville Liukan vikoihin aksatreeneihin. Rata vaikutti hirveän juoksuradalta. Laitettiin osa medeiksi, koska oli Dracun ekat treenit mammaloman jälkeen ja kun treeniaikaakin oli ruhtinaallisesti. Ihan kiva oli ja yllättävän hyviä pätkiä saatiin. Dracun kontaktit on ainakin niin hienot ja sen irtoaminen! Videollekin sain kiitos Irenen! Ja kiitos Shanti Dracun lainasta! Topissa ei tullut ollenkaan niin kuuma ja sade tarjosi suihkun. 

Alkukin sujui, kun juoksin lujaa. Ekalla kertaa varasti lähdössä, palautin ja sitten nousi paristi seisomaan, käskin takaisin istumaan. Muutamasta kohtaa, kun jätin sanomatta tässä käskyn hypyn aikaan meni paremmin. Lisäksi piti aina ennen kuin koira hyppää olla liikkumassa suuntaan minne haluaa, että kääntyisi mukaan. Välistävedot tein hyvin, Ruutilla on oppinut tekemään ne paikassa miten ehtii ja vaikka kauempanakin hypystä. Joskushan ne on Villen opeissa melkein opittu. ;) 

Ja on Dracu kyllä siisti. Nyt ratkaisin välisiirtymien haukkumisen ja edessä kävelyn antamalla aina lelun kannettavaksi, varmaan tottunutkin siihen. Mä aika usein palkkaan namilla ja välillä lelulla. Vähän mikä itselle sopii. 

- Dracun aksavideo:


Gava sai tänään näköjään hengailla mukana molemmissa treeneissä. Tuleepa tehtyä rauhoittumistakin. Koiratanssin jälkeen en ehtinyt ja sateessa aksoissa Gava ei olis tykännyt. Ja oli kyllä ihan päästä lämpimään suihkuun!




Kommentit

  1. Mukavan näköistä menoa lainakoiran kanssa :) Dracussa on melko paljon samaa agikentällä kuin meidän Kiksissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Dracua on kyllä kiva ohjata, vaikkei sitä samalla tapaa tunne kuin omaa koiraa että onnistuisi pitkätkin pätkät. Oli vielä muistissa puolen vuoden takainen ohjaus, kun vähän paremmin kuitenkin sujui. :D Kateeksi käy myös noi aussieiden kontaktit!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...