Siirry pääsisältöön

Pikku treeniä ja takin ompelua

Aamulla koulun kentällä tokoa (kaikille 2 kierrosta):
- Rasmus sai tehdä kahteen kertaan oikealle sivulletuloja ja seuraamista oikealla. Nyt naksuttelin siitä. Jos pysyi askeleen verran ja käsi oli kiinni jalassa. Aiemmin nami on imuttanut. Kahteen otteeseen, pientä edistystä. 

- Ruuti teki 1. kaukoja, nyt hyvä m-s-i. Palkkasin yhden jätönkin. 
2. Seurauksessa huomasin sivuaskelissa oikeaan, että mun kroppa kääntyy. Ja kääntämättä Ruu meinas tulla vinossa. Sain huomauttaa alussa edistämisestä. 3.Toisella kertaa jäävät s ja i. Ekalla kertaa istui seisomisen, käsky oli liian korkea äänensävyltään. Istu ok. 

Gava teki 
- pitäisi saada videolle se, kun hihna otetaan irti ja G pääsee hommiin. Tulee kuin kenguru sieltä ja kun saa hommia rauhoittuu. :D 
- luoksetulon loppuasentoa (eteentulo), eka nami selvemmin "nenän kohdalla" sitten kädet reisillä. N. 2-3m matka. Aika suoria. Eka ulkotreeni ja hyvin!
- seuraus naksuttelin, käsi vähän ylempänä (naksutin siinä). Yhtä kahta askelta. 
- paikallaan käännökset, aluksi tosi hienoja. Sitten käännöksissä vasempaan tuppasi jäämään liian taakse. Myös perusasentoja yksi seurausaskel ja seis. Ne aika hyviä. 
- puun kiertoa, alkuun 4m lähetys sitten sujui myös 7-10m. Aluksi vähän pyörimistä sitten ei yhtään. Kaksi erilaista lähetystä ja lähdin liikkumaan poispäin vähän ennen kuin ehti kiertääkään (ideana agilityssa, että voi jättää itsenäisesti tekemään ja itse jatkaa matkaa). 
- maahanmenoja liikkeestä käsi, käsky ja naksaus. Paljon apuja vielä. Eilen kotona tein sohvan vieressä, ettei päässyt vinoon. 

O o O o O

Uusin käsityö näyttää tältä. Gavalle siis käännettävä fleecetakki. Kahdessa kohtaa pienemmät heijastimet. Edessä on kuminauhalla kiinni vatsavyö ja "halkioina", että mahdollisimman paljon tilaa liikkua.



O o O o O

Dracun pentujen koulutuksen ajan Gava ja Ruuti sai kytkettynä katsoa. Välillä komensin olemaan hiljaa. Lopuksi pääsi leikkimään. Lopussa sai vähän ärähtää luokse kutsuessa, kun meinasi olla sitä mieltä ettei tarvitse heti totella.

AST:n kentällä oli seuranmestikset, mentiin katsomaan niitä (5min kävelyä tokonurtseilta). Treenasin useampaan otteeseen "käy siihen" maassa odottamista. Useampi palkka ja sitten "vapaa" ja liikutaan vähän muualle. Tarjosikin sitä välillä.
Aksaa käytiin tekemässä sen verran, että sai tarjota putkeen menoja, päästiin jopa pimeisiin kulmiin ja mun liike jo kohti putkea saa hakemaan sinne (suoraputki). Varmuuttakin oli ja nopeasti pinkoi sinne. Oli hämärää ja musta putki.
Keinulla pamauteltiin n. 20-30cm korkealla olevaa alasmenoa alas. Ohjasin sitten kontaktiasentoon namilla (Gavalla on niin iskustunut päähän etutassuilla laudan painaminen). Ja sitten melkeimpä tarjosi sivusta laittaen 2on-2offia.

Ruuti oli niin kateellinen, kun muut sai tehdä. Lopuksi se sai irrota kauempaa 2 putkea ja parin hypyn välistä myös juoksi. Gava kiskoi hihnassa mun vieressä. Palkkailin myös kentän ulkopuolella odottamisesta.


Gava täytti eilen 26vk. 6,5kk. Tän viikon mittaukset skippaan. Jos sitten 7kk iässä seuraava..

Löysin Maidog (Marian blogista) Gavasta kuvat sisarusten kanssa (4/6), tässä yksi niistä. Prinsessa ylimpänä. :)


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :D Nyt ne viileemmät kelit hetkeksi katosikin, että takki odottaa kaapissa oikeita kelejä. Gava on sitä käyttäessä super koikkaloikkailija. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...