Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.9.2014

Pikku treeniä ja takin ompelua

Aamulla koulun kentällä tokoa (kaikille 2 kierrosta):
- Rasmus sai tehdä kahteen kertaan oikealle sivulletuloja ja seuraamista oikealla. Nyt naksuttelin siitä. Jos pysyi askeleen verran ja käsi oli kiinni jalassa. Aiemmin nami on imuttanut. Kahteen otteeseen, pientä edistystä. 

- Ruuti teki 1. kaukoja, nyt hyvä m-s-i. Palkkasin yhden jätönkin. 
2. Seurauksessa huomasin sivuaskelissa oikeaan, että mun kroppa kääntyy. Ja kääntämättä Ruu meinas tulla vinossa. Sain huomauttaa alussa edistämisestä. 3.Toisella kertaa jäävät s ja i. Ekalla kertaa istui seisomisen, käsky oli liian korkea äänensävyltään. Istu ok. 

Gava teki 
- pitäisi saada videolle se, kun hihna otetaan irti ja G pääsee hommiin. Tulee kuin kenguru sieltä ja kun saa hommia rauhoittuu. :D 
- luoksetulon loppuasentoa (eteentulo), eka nami selvemmin "nenän kohdalla" sitten kädet reisillä. N. 2-3m matka. Aika suoria. Eka ulkotreeni ja hyvin!
- seuraus naksuttelin, käsi vähän ylempänä (naksutin siinä). Yhtä kahta askelta. 
- paikallaan käännökset, aluksi tosi hienoja. Sitten käännöksissä vasempaan tuppasi jäämään liian taakse. Myös perusasentoja yksi seurausaskel ja seis. Ne aika hyviä. 
- puun kiertoa, alkuun 4m lähetys sitten sujui myös 7-10m. Aluksi vähän pyörimistä sitten ei yhtään. Kaksi erilaista lähetystä ja lähdin liikkumaan poispäin vähän ennen kuin ehti kiertääkään (ideana agilityssa, että voi jättää itsenäisesti tekemään ja itse jatkaa matkaa). 
- maahanmenoja liikkeestä käsi, käsky ja naksaus. Paljon apuja vielä. Eilen kotona tein sohvan vieressä, ettei päässyt vinoon. 

O o O o O

Uusin käsityö näyttää tältä. Gavalle siis käännettävä fleecetakki. Kahdessa kohtaa pienemmät heijastimet. Edessä on kuminauhalla kiinni vatsavyö ja "halkioina", että mahdollisimman paljon tilaa liikkua.O o O o O

Dracun pentujen koulutuksen ajan Gava ja Ruuti sai kytkettynä katsoa. Välillä komensin olemaan hiljaa. Lopuksi pääsi leikkimään. Lopussa sai vähän ärähtää luokse kutsuessa, kun meinasi olla sitä mieltä ettei tarvitse heti totella.

AST:n kentällä oli seuranmestikset, mentiin katsomaan niitä (5min kävelyä tokonurtseilta). Treenasin useampaan otteeseen "käy siihen" maassa odottamista. Useampi palkka ja sitten "vapaa" ja liikutaan vähän muualle. Tarjosikin sitä välillä.
Aksaa käytiin tekemässä sen verran, että sai tarjota putkeen menoja, päästiin jopa pimeisiin kulmiin ja mun liike jo kohti putkea saa hakemaan sinne (suoraputki). Varmuuttakin oli ja nopeasti pinkoi sinne. Oli hämärää ja musta putki.
Keinulla pamauteltiin n. 20-30cm korkealla olevaa alasmenoa alas. Ohjasin sitten kontaktiasentoon namilla (Gavalla on niin iskustunut päähän etutassuilla laudan painaminen). Ja sitten melkeimpä tarjosi sivusta laittaen 2on-2offia.

Ruuti oli niin kateellinen, kun muut sai tehdä. Lopuksi se sai irrota kauempaa 2 putkea ja parin hypyn välistä myös juoksi. Gava kiskoi hihnassa mun vieressä. Palkkailin myös kentän ulkopuolella odottamisesta.


Gava täytti eilen 26vk. 6,5kk. Tän viikon mittaukset skippaan. Jos sitten 7kk iässä seuraava..

Löysin Maidog (Marian blogista) Gavasta kuvat sisarusten kanssa (4/6), tässä yksi niistä. Prinsessa ylimpänä. :)


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :D Nyt ne viileemmät kelit hetkeksi katosikin, että takki odottaa kaapissa oikeita kelejä. Gava on sitä käyttäessä super koikkaloikkailija. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!