Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.5.2016

Mölliradalla agiepistelemässä

Päätin mennä AST:n nasta cuppiin tällä kertaa itsekin kisaamaan epävirallisiin agilitykisoihin. Gava ekaa kertaa mölliradalla ja kontaktit pääsi testiin. Tätä aiemmin supermöllit syksyllä ja talvella. Vähän jännitti ilmoittautuessa ja rataantutustumista odotellessa. Itse luokka oli pieni 6 osallistujaa ja melkein kaikilla kaksi lähtöä. Meille tuli numero 2. Tuomarina oli Tiia Söderholm, joka oli suunnitellut kivan vauhdikkaan radan.

Gava oli hetken aikaa äitin vahdissa (joka tuli myös mukaan) ja huomasin, että se fiiliksissä bongaili koiria radalla ja hyvä ettei tärissyt jo innosta. Olikin aika hakea se leikkimään, pujottelemaan mun jalkoja (muutamien haukahdusten säestyksellä) ja treenaamaan käy siihen - käskyä (jolloin makaa korrektisti ja rauhoittuu). Jos olisi ollut lämppäesteitä esillä olisin tehnyt vähän jotain kierroksia purkavaa.

Gavan eka rata sujui muuten hyvin. Lähdössä sanoin "tule" ja Gava vain nytkähti eikä lähtenyt. Kiltti tyttö kuuntelee kyllä aika hyvin, koska normaalisti taidan sanoa vain "hyppy" ja tajusi että sanoin toisin. Hirveätä kyytiä veteli rataa niin kovaa kuin vain pääsi. Oli helppoja linjoja ja lähettelin Gavaa putkeen ja sen jälkeen aina 1-2 hyppyä. Kolmannesta putkesta tultua Gava tiputti putkien välisen hypyn, jossa tuli lyhyin etäisyys. Tämä rima tippui parilta mediltäkin. Tuossa ehkä ohjaajat vähän myöhässä kertoivat hypyn, kun ohjaajan piti tehdä täyskäännös siinä (koiran kurvattua putkeen). Sitten Gava jättikin pysähtymättä A:lla ja teki aika järkyttävän näköisen itsemurhaloikan A:n harjalta. En osannut ollenkaan odottaa että se keksisi tuollaista, vedättäenkin treeneissä on sujunut mutta tietty kisavireessä sitten unohtui säännöt. Otin A:n uudestaan ja jälkeenpäin tajusin vasta katsoa miten koira liikkuu, ei kyllä huomannut mitään eroa, mutta mennään fyssarille tai osteopaatille, kun saadaan sopiva aika. Puomin kontakti hyvin. Odotin enemmän, että voisi sikailla puomin kontaktin, mutta menikin sen tosi helposti kun Jannen koulutuksessa se asia väännettiin. Tykkäisin tosin, että menisi lujempaa, sen jälkeen kun neuvoteltiin jäädäänkö kontaktille vai ei niin on hidastunutkin. Palkkasin puomilla. Eli ensin 5vp ja sitten hyl.


Toinen rata, joka on tuossa yllä videolla mentiin hetken odottelujen jälkeen. Ja olin katsonut että Gava liikkui normaalisti. Tiputti lähtöriman ja päätin että korjaan sen, Gava ehti putkeen suhahtaa. Nostin riman ja otettiin rata uusiksi. Nyt sujui nollana. Vaikean riman kohta sujui, ehkä paremmin annoin tilaa sille ajoissa. A:n kontakti oli täydellinen. Puomilla tein perjätön kontaktille ja pysyi nätisti. Vapautin tällä kertaa maalihypylle. Eli hyl, mutta aikas hyvä hyl.

Ruuti treenasi lenkillä seuraamista, vasenta ja oikeata. Sananmukaisesti Ruuti tarjosi sitä ja tienasi herkkuja. ;) Nova oli vähän käytöskoulussa ja mun kanssa kulki oikein nätisti, äitin kanssa kiskoi. Gava kertoi myös käytössääntöjä radan laidalla, kun ei ollut asiaa sen ohi ahtaassa autojen välikössä. Äiti jo kyseli, milloin alan tekemään Novan kanssa agilitya. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!