Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.5.2016

Elämä yhtä teatteria

MA TOKO & RALLY lenkillä

Pitkästä aikaa päätettiin tokoilla ennen iltavuoroa. Odotan heinäkuun lomaa niin tulee vähän enemmän aikaa.. nyt ehtii lähinnä agilitya ja töitä tehdä.. kun muille vapaille illoille on tullut iltavuoroja jolloin lähden töihin klo 9 ja tulen kotiin klo 19-20. :/
Tehtiin lähikentällä siis.

Ruuti sai aloittaa, koska ei osaa odottaa yhtä hyvin.
- eteenmeno: jätin salaa lelun. Bongasi ruudun ja suuntasin askeleella eteen. Käskin kun katsoi oikeaan suuntaan juoksemaan eteen. Hyvin juoksi 15m ja löysi lelun.
- luoksetulon muodossa istumaan pydähtyminen. Vähän hidas ja ehkä mun käsimerkistä tuli vähän lisäapua (viive).
- ruudun ympäriltä zetan seiso ja istu. Oikein sujui.
- tunnari: nuuski ensin poissa kapuloilta ja mietin etsiikö syötävää. Sitten tarkisti kapuloita ja toi oman. Taisi koskea ennen omaa yhteen väärään. Näitä lisää..


Gavan kanssa
- ruutu: näyttöruutuna ja jäin lähemmäs. Tosi upea! Juoksi täysiä ja pysähtyi hyvään kohtaan. :) loppuosaakin pitää joskus treenata.
- jäävät: istuminen ja seisominen sujui, jee!
- kaukoja pitkästä aikaa. Ensin alo/avo siirrot 2m päästä hyvin. Seisomisia myös testasin noin 5m. Istu-seiso erottaa. Mutta maahan-seiso pitää palkata nopeasti ennen istumista. Oon käyttänyt tuossa sanaa ylös molemmille seisomisille. Seiso-sanalla ei mitään vaikutusta. Jäävissähän on stop. Sit, behind ja ylös. Treeniä vain ja pitäisi saada sinne 10m matkaan.
- tunnari: ensin oman etsintä nurtsilta. Vein oman ja hajustin kaksi muuta kohtaa. Meni heti omalle ja nappasi sen. Päätti kuitenkin tarkistaa vielä toiset kohdat mihin koskin ja sitten toi oman. Ihan hyvä, että päätyi käyttämään tarkemmin nenää. Väärät oli jo valmiina hiekalla. Vein oman toiseen laitaan. Gava hyvin käytti nenää ohitti väärät ja toi oman. Jes! Matkaa oli 5m ja Gava haki oman ravilla. Näihin matkaa lisää ja että saataisiin oman etsintä alusta pois. Sekä voisin juoksuttaa koiraa pidemmän matkan ja olla itse lähempänä.
Gavalla oli tosi hauskaa ja treeni aloitettiin pusu-rapsutus tuokiolla ja lopetettiin. :)

Treenaa:
- lenkkiohjelmaan kaukot ja tunnari
- ruutu paikan hakua?


Illalla tehtiin taas. 

Ruutin kanssa rally-tokoa ei meinannut tulla yhtään mistään mitään. Se vain ulisi, läähätti ja kuunteli vain puolet mitä sanoin. Ilmeisesti sillä oli niin nälkä, ettei voinut keskittyä kuin siihen että heti pakko kohta saada herkku. Ruuan saamiseen tuli 12h tauko ja ei ollut ilmeisesti mennyt vielä perille, että söi 30min sitten. :D Samanlainen se on itseasiassa itse ruokaa antaessa, sinkoilee joka suuntaan ja hirveä hoppu. Jos silloin yrittää kouluttaa niin mistään ei tule mitään. Varsinkin oikean puolen rally-tokoa jutuista huutoa riitti. 
- oikean seurauksessa molemmat vasempaan käännöksessä naksuttelin kun pyörähti mun käden perään "vasten". 
- jalkojen välistämeno oli ok
- molemmat oikeaan sujui vasemman seurauksessa
- peruutus sujui vaihtelevasti 
- oikealla puolella vaikeinta oli ottaa ensin perusasento, eteen ja sitten taas oikealle sivulle
-> oikea puoli on vielä epävarmempi ja aiheuttaa myös ääntä


Ruutin kanssa elämä on välillä kuin yhtä teatteria. Milloin se on laiska, milloin taas ylivireinen. Sillä on kaksi persoonaa millä se voi tehdä töitä eikä kisoissa tiennyt koskaan kummalla tavalla tekee. Milloin se voisi syödä vaikka hevosen ja on tuli hännän alla tekemässä. Milloin se kuvittelee esim, että joku super hyvä palkka odottaa tai jonnekin on jätetty joku parempi palkka. Jos Ruuti on yhtään epävarma se tekee sen minkä parhaaksensa näkee. Väsyneenä sitä ei saa liian rajusti silittää. Tuttuun paikkaan tullessa on pakko haukkua autossa. Välillä se haukahtaa tahalleen pikku koiralle kerran, jos näyttää että se on räjähdyspisteessä. Kotona Ruuti saattaa illasta heittäytyä lattialle selälleen, alkaa haukahdella siinä laittaen tassut kohti kattoa hakien huomiota. Uusin villitys on varastaa irtotee pussitkin (kaksi maustettua vihreätä teetä päässyt varastamaan) ja täytyy vain todeta, ettei se taida olla tarkoitettua syötäväksi. yms yms. 

Gava taas sai tehdä kaukojen maasta seisomaan nousua. Naksuttelin niitä. Välillä ehti istuakin ja välillä virheellisesti liikutti etutassuja. Jäi välillä tosi pitkään asentoon seisomaan. Tehtiin eri etäisyyksiltä. Istumaan menot ja maahanmenot oli taas tosi hyviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!