Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.5.2016

Keppejä ja hakua

Torstaina agilitykentällä tehtiin Gavan kanssa taas kerran keppitreenit. 

2x2 kepit: 
aloitettiin 2x2 kepeillä ja otin 2 paria käyttöön eli yhteensä 4 keppiä. Aluksi 5cm raolla. Tehtiin helppo kulma ja sitten keskityttiin avokulmaan noin 90 asteen kulmassa. Alkuun Gava meinasi juosta suoraan 2 väliin ja jäi hölmistyneenä seisomaan, kun kepit loppui kesken (pääsi vain yhden kepin). Äkkiä hokasi taas mistä suorituksesta sai palkkaa. Lähetin kepeille kierrättämällä siivekkeen ympäri. Lisäsin perään kolmannen parin eli keppejä oli 6kpl. Nyt Gava taas meinasi hakea 2 väliin. Eli taas väärin. Muutamat epäonnistuneet ja muisti taas. Näissä liikuin myös menosuuntaan eli koiran piti malttaa juosta oikeaan väliin. Näitä lisää! Neljän keppejä pystyy pihassakin kerrata..

Kisakepit: 
toisella kentällä piti testata radalla kisakeppejä (eli 12kpl puisia virallisia). Radalla oli vähän vaikea ansaeste kohta kepeille viedessä. Kahdesti Gava meni ansa hypylle. Tokalla kertaa yritti hakea hypyltä umpikulmasta, mutta meni 2 väliin eli sekin kulma oli vaikea ekalla kerralla. Sitten onnistui mennä suoraan kepeille ja oikein sisälle, mutta loppuvaiheessa pujotteluvirhe. Näköjään niitä tulee välillä mustakin huolimatta.. :/ Ja kolmanella pujottelu kerralla saatiin sitten onnistuneesti. Nyt olin aika kaukana ja rinnalla. Ikuisuus projekti, mutta kyllä ne vähän edistyy..

Videota kisakepeistäPerjantaina mentiin hakuilemaan tuttuun paikkaan Teknopolikselle. Gava meni toisena ja oli oikein innoissaan, kun pääsi autosta ja kuuli keskilinjalta puhetta. Keskilinjalla Gava vähän inisi tavastaan poiketen, mutta intoa oli niin paljon. 

Gavan kanssa 4 pistoa: 
1. pisto: tässä otettiin haamu, annoin nähdä haamun, haamu lähti piilolle ja mentiin niin ettei Gava nähnyt. Sitten lähetin ja juoksi oikein suoran piston. Uusi maalimies ei yhtään hetkeuttanut. 
2. pisto: tähän oli pitkä matka, vaikeampi kumpuileva osittain kalliomaasto ja tuuli hyvin sieltä suunnalta. Tehtiin hajuhakuna pitkästä aikaa. Mentiin noin 10m päähän, missä Gava vähän heilautti häntää. Palattiin keskilinjalle ja Gava juoksi tosi hienon suoran piston! 
3. pisto: oli näköetäisyydellä yksi rinne alas ja hyvin kuljettavissakin. Gava meinasi vain kääntyä puolivälissä alueella eteenpäin. Huusin sen kahdesti pois. Sitten tein sellaisen lähetyksen, mitä Anki oli koulutuksessa neuvonut eli kutsuessa Gavan takaisin kävelin lähemmäs kohtaa missä kääntyi ja huusin Gavalle, että tulee katsomaan tuolta suunnasta. Lähti sitten oikeaan suuntaan ja hetken päästä löysi maalimiehen. 
4. pisto: taas pidempi matka. Tehtiin hajuhakuna. Gava juoksi taas hienosti suoraan ja ei kestänyt kuin hetki, että puhelimesta kuului ääni, että oli löytänyt. 

Yhteenvetona: 
Tänään 3/4 pistoista oli suoria eli ne avuilla olevat. Hajuhaut toimi. Teknopolis on myös maastona vaikea, koska ei ole tasainen. Ilman apuja olevalla pistolla kolmannella menin lähemmäs suuntaamaan ja sujui. 
-> vinkkinä tuli treeni, missä ensin tulisi kaikilta tai useammalta piilolta ääni tai haamu ja sitten aloitetaan ekasta. Tietty vaatii myös maalimiehiä tai sitten siirtyvästi.. 

Viikko on ollut töiden puolesta aika rankka (useampi 10h kiireinen työpäivä), joten olin kiitollinen että pääsee puun alle pötköttämään vs juoksemaan agilitya. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!