Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.5.2016

Oman hakutreeniryhmän kauden korkkaus!

HAKU

Jee päästiin aloittamaan maastokausi nyt äitienpäivän aamuna klo 9 treeneillä. Mentiin Vantaalle ja tehtiin vähän kallioiseen ja isoilla kivillä varustettuun maastoon 4 piston rata. Puhelimista riitti toiselle liikkuvalla maalimiehelle. Mukana oli Pia ja bc Speedy sekä Veera ja auspai Rinna.Gava sai aloittaa. 
1. pisto: otin ehkä 30-40m kiven minkä taakse ukko. Tehtiin ilman apuja. Lähti vähän mutkitellen ja halusi nousta vähän mäelle eli meni vähän vinoon sisemmälle aluetta. Löysi kuitenkin hyvin ekan ukon. Oma maalimies verkon alla ei yhtään jännittänyt. Se on sitten se järkytys, kun piilossa onkin joku vieras tyyppi. :D Täytyy kesällä päästä vierailemaan tai leireilemään niin saa uusia tyyppejä ja neuvoja. Gava sai näissä treeneissä kissan pateeta kupista.

2. pisto: Tässä oli vähän kumpuileva maasto, Gava meinas taas oikoa vähän radan suuntaisesti. Huusin sen pois ja menin vähän eteenpäin. Lähetin radalle käsi näyttämässä posken vieressä. Katsoin että lähti hyvin ja etenin radalla. Gava näkyi kääntyvän ennen ukkoa eteenpäin radalla ja sitten taas se lähti vähän takaspäin upoten syvemmälle. Hetken päästä löysi ukon, kun meinasin jo että menen uudestaan lähettämään. Noin 15m päässä Gava kahdesti tarkisti myös kaksi kiveä, joiden vieressä oli myös mehupullo. Lähestyi niitä häntäheiluen. Eli ei voi olla usein kivien takanakaan. Itse piilo oli hyvä, kun maalimies oli maasta löytyvässä kuopassa.

3. pisto: Nyt matkaa oli noin 50m. Lähetyskohtana oli polku. Ensin Gava meinas kaartaa heti vasemmalle ja kutsuin takaisin. Seuruutin sen aina noin 2m näihin lähetyskohtiin. Lähti sitten toista polkua 20m päästä kaartamaan oikealle vähän takaisin päin. Huutelin hetken päästä ja koiraa ei näkynyt (ajattelin että meni aiemmalle piilolle) oli kuitenkin käynyt varmaan lenkin takalaidalta ja jatkanut rataa eteenpäin. Siinä oli isot kivetkin matkalla. Hetken päästä kuuluikin puhelimesta ääni, että oli löytänyt. Hyvin Gava ei totellut mun huutoja, kerran oli saanut jo hajun. :)

4. pisto: tämä taas 20-40m. Maalimies kiventakana. Ensin lähetin huonosti kohtaa ja Gava kaarsi pusikkoon noin 10m päästä. Kutsuin pois. Sitten lähetin vähän ylempää ja kun katsoi oikeaan suuntaan. Juoksi nätisti suoraa, mutta piilon ohi. Upposi aika syvälle ja kai jossain vaiheessa sitten tuli takaisin päin ja sai hajun. Ja toki sieltä suunnasta näkyikin. Selkeästi nenä ei ole yhtä hyvin auki kuin esim Speedyllä, kun Speedy juoksi vain 5m kohdan ohi ja kääntyi.

Kerran kaikki muut paitsi tämä vika pisto ei ollut ihan riittävän suoria niin täytyy niille tehdä jotakin. Ehdotuksena tuli, että maalimies menisi jonkun 10-20m koiran näkyvillä ja menisi sitten hyvin piiloon. Tai sitten muistikuvina eli kai niin, että Gava näkee kun maalimiehet menee piiloille. Tai otetaan sama piilo kuin aiemmalla kierroksella esim 1-2 ja tauon jälkeen 1-2. Vähän paremmin lähti jo ilman apuja, toki menee silloin hitaampaa. Mutta ensin pitää saada sitä suoruutta..

Treenaa:
- pistoihin suoruutta: hyvin piiloutuva haamu? muistikuva?
- ei aina selkeisiin piiloihin esim kivien taakse
- esineitä ennen tai jälkeen treenien
ESINEET

Tehtiin esineruutu vielä heti perään. Reija Niemisen koulutuksessa oltiin suositeltu tekemään aina esineet ennen tai jälkeen treenien. Niin ne on kisoissakin ja tulee ainakin tehtyä. Tehtiin kaistale 10x50m tms.

Gavalle tiputettiin esine sen nähden noin 40m. Veera meni alueen takalaitaan seisomaan, että esine jäi väliin. Näin haun jälkeen Gava meni ensin Veeraa moikkaamaan. Sitten löysi ruostuneen tölkin, mitä tarjosi Veeralle ja huusin tuomaan. Palkkasin silti. :D Sitten lähetin etsimään ja hetken aikaa etsittyä löysi Pialta lainatun hanskan. Oli taas viemässä sitä Veeralle. Täytyy kyllä maalimiehen mennä pois ruudusta. :D Gava tarkasti alussa myös pikku lasten teltan, vaikutti että oli alkuun niin hakumoodissa. Olisin voinut myös ottaa yhden esineen ennen ruutuun menoa virittelynä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!