Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.5.2016

Kisamaiset agitreenit

Nämä treenit oli jo sovittu ennakkoon ja sitten viikolla päätin mennä niihin eilisiin epiksiinkin. Hyvä, koska ihan eri vireen Gava saa oikeassa kisatilanteessa. Nyt porukka karsiintui niin pieneksi kuin 3 ja oli tulossa alunperin kolminkertainen porukka. Enkä osaa perua ellei ole pakko. ;) Päätin, että testataan kisaavien rataa (eilisistä epiksistä). Normaalisti en tykkää, että agilitya olisi liian monena päivänä viikossa tai peräkkäisinä päivinä, mutta tämä oli nyt poikkeusviikko.


Tutustuessa en ollut katsonut muutamia mahdollisia ansakohtia. Esim kertaalleen Gava jätti kääntymästä kahdesta ekasta putkesta ja luukutti ekana edessä olevalle esteelle. Keinulla ekalla toistolla lentokeinu. Noita puomi- keinu erotteluita pitää tehdä! Nyt useat treenit sekoittaa, ei ehdi enään pysähtyä kun tajuaa olevan keinu. Ehkä voisi erillisenä tehdä myös niitä, missä juoksee päähän ja odottaa siellä keinun laskeutumista..

Takaakierto kohta oli vaikea, kun linja putkesta vietti lähemmäs rengasta, joten lopussa testatessa pidemmän kautta pyörittämistä se sujui heti ekalla. Täytyy muistaa katsoa miten koira näkee ja mikä on koiran linja! Poispäin-käännös ja vippaus toimii vain jos koiran juoksulinja on valmiiksi jo vähän takaakiertoa ajatellen oikea, tai ainakin silloin saan ohjattua sen helpommin. Olishan se voinut onnistua, jos en olis mennyt yhtään takaakierto hyppyä kohden vaan suoraan kohti seinää.

Radalla oli kuulemma pituutta jopa 200m (eilinen möllirata 130m), joten huomasi sen loppusuoralla. :D

Kepeistä olen tosi happy! Ne sujui molemmilla kerroilla ja noin kontaktille pysähtymisestä oli Gavan helppo hakea sisään (helposta kulmasta). Täytyy saada niitäkin treeniin missä tullaan kovaa kepeille. Nyt kahdet treenit Gava on jo yllättänyt hienoilla kepeillä, ehkäpä meidän kisavalmius lähestyy jo nopeaa vauhtia! Kohta vois harkita, että menis kokeilemaankin. Muistin myös kehua keppien jälkeen.

Puomin kontakti tuntui tosi hitaalta ja hoputinkin Gavaa. Jollakin kerralla se hoputuksesta meinasi lähteä. Ja se mistä en tykkää niin paristi yritti pysähtyä seisten kontaktilla ja sitten vasta laittoi jalat alas. Konsultoin tätä kaverilta ja täytyy olla tarkka herkän Gavan kanssa etten kommentoi sille huonosta suorituksesta. Uudestaan vaan ja palkka heti kun pysähtyy oikein. Pysyn vaan kannustavana. Voitaisiin myös ottaa sen verran askel taaksepäin, että tehdään parit pelkän alastulon treenit 2on-2off asentoon juoksemisesta. Että Gava sais siitä vain paljon palkkaa ja unohtaa himmailun. Nyt opin yhdestä kerrasta, että kontaktien suoritustapa otti paljon takapakkia, kun Jannen koulutuksessa hinkattiin sitä ettei lähde ilman lupaa. Herkän Gavan kanssa eri juttu kuin Ruutin kanssa.

Vaikea rata tai ainakin osaisin nyt miettiä vähän tarkemmin tiettyjä kohtia. Nyt saatiin tehtyä kahtena päivänä kisamaisia ratoja lähdöt toimi, puomi toimi. Rimat pysyi tänään. Itselle ja Gavalle hyvää treeniä oli myös tehdä pidempää rataa ja suht hyvinhän siitä selvisi, mutta tuli herpaantumisia..


Ruutikin pääsi tekemään, että nostatti vähän seuraavaa koiraa. Rimat oli valmiina medeinä niin päätin tehdä niillä, vaikka mini olisi parempi. Tiedossa oli myös, että hyppää huonosti. Teki mölliradan yhdellä rimapudotuksella. Video. Vertailuksi Ruuti 1-2v <3Gava treenaa:
- keinu vs puomi
- puomin alastulolle vauhtia
- kepit radalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!