Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.5.2016

Torstain keppisulkeiset

Torstaina ennen agilityn kouluttamista ehdin pitämään keppitreenit Gavalle. 

Toin kotoa lisää 2x2 keppejä kentälle eli sain 8 keppiä kasaan. Päätin ottaa helpompana juuri noilla kepeillä suorana ja valitsin kentästä kohdan, missä voi tulla kepeille putkesta ja kahdelta hypyltä. Testattiin niistä sitten useita eri kulmia. Vähän liikaakin, ehkä mutta 5min hurahti äkkiä noita tehdessä. Toistojen myötä keppeihin tuli aavistus rakoa helpottamaan pujottelua. Se ero on noissa vs puisissa kisakepeissä, jotka ei liiku pois linjasta.

Vaikeammista kulmista tuli molemmissa virheet. Kyseessä on treeniä vaativat kulmat. Tiukempi umpikulma eli se missä koira kiertää ensimmäisen kepin sisään mennessään Gava meni ekalla kertaa 3 väliin. Sen tajusi heti toistoilla korjata. Eli se kulma on lähes valmis. Sitten taas 90 asteen kulmassa avokulma, missä koiran pitäisi juosta vain suoraan oikeaan väliin Gava yritti mennä 2 ja 3 kepin välistä sisään tai 3 ja 4. Saatiin sitten parit onnistuneet. Tuo kulma vain on 4-6 kepeilläkin Gavalle hankala ja toki Ruutikin tollaisissa joskus mokaa. Jos ei ala oppia niin vaatii vain mun linjaamista oikeaan sisäänmenoon. Otetaan harjoitteluun kuitenkin vaihdellen kulmia tuon ja helpomman välillä, että Gava tajuaisi idean.

Nyt olin kaikissa hiljaa silloin, kun Gava pujotteli. Yhden kerran monesta toistosta Gavalla tuli rytmitysvika keppien loppuvaiheella. Kaikki muut oikein. Lukuunottamatta sitten noi pari vaikeaa kulmaa. Tyytyväinen olen. :) Nyt en tajunnut itse keskittyä tekemään mitään ohjauksia, mutta tärkein olikin tällä kertaa pitää kriteeri sisäänmenoissa. Seuraavalla kerralla voi ottaa jotain ohjaustakin mukaan enemmän. Ei ollut myös eroa kummalla puolella itse juoksen. Näiden onnistumisten myötä täytyy alkaa ottaa kyllä treeneissäkin keppejä mukaan ja tavoitteena, että osaa mennä radan ohessa. Näissä yksinään keppitreeneissä Gava menee paljon hitaammin kuin normaalisti radalla. Sai 3 estettä mukaan ottaessa vähän vauhtiakin kepeille menoon.

Toki osaavallekin koiralle sattuu keppimokia ja vaikka ne olis suht varmat niin voi silti tulla. Mutta kuitenkin on saatava vielä lisää varmuutta ja radan ohessa tehtyä ennen kuin voi ajatella kisaamista. Edistyyhän nämä kokoajan, kun talvella vielä epäröin ottaa keppejä vieraassa paikkaa ja aina ei edes tajunnut niitä heti. Nyt tajuaa yleensä yksittäisenä heti vieraat kepitkin jo osaa mennä. Nyt vain siirtämään vielä keppiajatukset kovaan mentävään rataan. :) Maaliskuussa 2kk sitten esim tuli 6 kepeilläkin paljon tyhmiä virheitä.

Ja täytyy katsoa kuinka mun pitäisi Gavalle helpoten kepit ohjata, Ruutin kanssa sen vauhdin takia piti mielummin hidastaa omaa vauhtia 5m ennen keppejä ja antaa sille rauhaa hakea itse sisään. Voiko Gavan kanssa juosta rinnalla, vähän edellä tai juuri vähän jäädä jälkeen. Tietty kaikkia on harjoiteltava, mutta onko joku tapa "helpoin" sille. Kentällä voitaisiin välillä ottaa myös lällyhelpot keppikulmatreenit eli niin, että avaa vähän sitä ekaa paria helpompaan kulmaan. Palkan heitän helposti myöhässä jos juoksen itse oikealla puolella eli sillä mikä joillekin on "helpompi" puoli. Silloin Gava ehtii vähän pompata vikassa välissä.

Videolla treeneistä videota:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!