Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.11.2016

Ilmaisutreeniä ja tokohärpäkkeitä

HAKU

Gavalla oli tiistaina haun ilmaisutreenit Sirkuskentällä mukana oli Minna & bc Sisu sekä Hanna & belgi Capo.

Gava aloitti ja tehtiin nyt niin, että pressut oli niin että pää näkyi, mutta kädet piilossa. Maalimies istui. Rulla oli alkuun maalimiehen edessä jalan vieressä eli maassa. Ja vikassa toistossa maalimiehen takana tai takaviistossa. Rullat oli taas samantyylisiä, mikä roikkuu pannassakin niissä ei enään mitään ihmeellistä.
1. pistolla Gavan piti vähän pöhistä tai haukkua Minnan suuntaan, kun pressusta lähti ääntä. Pressu jäi vaan päällä istuttavaksi sillä toistolla. Gava kävi antamassa pusun ja sitten lähti pois maalimieheltä. Lähetin uudestaan siitä 10m päästä kuin ekankin toiston. Nyt muisti katsoa, maahankin ja miettiä irtorullan löytämistä. Hyvin otti nyt rullan, palautti ja näytölle liina perässä.
2. pistolla taas 10m Gava juoksi taas antamaan vieraalle maalimiehelle pusun ja sitten juoksi mun luokse. Taas unohti katsoa oliko myös rullaa. Toistolla se keskittyi heti ekalla etsimään rullaa. Se palautui hyvin ja näytölle.
3. pistolla matkaa ehkä 20-30m, kuten seuraavissakin. Nyt sujui ongelmitta rullan haku ja tajusi etsiä maasta ja pusutkin jäi pois.
4. pistolla hyvin etsi rullan ja toi sen.
5. pistolla rulla oli maalimiehen takana. Etsi hyvin rullan ja toi sen. Pyörähti maalimiehen ympäri, mutta meni kulkusuuntaan nähden vastapäivään eli meni silmukan. Ehkä voisi lähettää vähän enemmän viistosti jos tajuaisi mennä suoraan taakse ja mun kulkusuuntaan nähden tulla tuomaan rullan. Nyt oon lähettänyt ihan kohti suoraan maalimiehelle kuten maastossakin. Lopuksi Gava sai leikkiä ja syödessäkin silmät meinasi pullistua kun sai pussista niin hyvää lauantaimakkaraa. :D Leikki ihan hyvin ja oli energinen muutenkin koko treenin.


Seuraava Gavan treeni voisi olla maalimiehillä päät piilossa. Miettiä myös rullan sijaintia niin, että se oppisi kiertämään oikeassa suunnassa mm:n ja omaa sijaintia.TOKO

Ruutin kanssa treenattiin myös tokoa Sirkuskentällä. Sain otettua itseä niskasta kiinni ja treenata plus 3 asteessa, pimeässä (valot) ja yksin. On se kyllä asteen vaikeampaa kuin kesällä tai keväällä milloin kelikin jo kutsuu viettämään töiden jälkeen aikaa ulkona.

Kierto-ohjattu: nyt kaksi hyppyä kapuloineen yms. Kiersi hyvin! Välissä tehtiin pari ohjatun suuntaa ja sen jälkeenkin kiersi hyvin. Seiso stoppi ok. Itse noutamiseen meinasi ekalla kertaa lähteä takaisin kiertoon, kun kapulat oli ollut paikallaan siinä jo monen toiston ajan, enkä ollut tajunnut niitä näyttääkään. Toistolla totteli ja koitin tehdä pienemmän käsimerkin erottavana tekijänä. Yhdessä kapulan tuonnissa haukahti ja siitä puhuttelut. En palkannut. Seuraavan toi hiljaa ja palkkasin. Oikealta puolelta ekalla kertaa taas poimi tosi pitkään kapulaa ja oli siinä jo nokka kohti hyppyjen väliä. Käskystä lähti kuitenkin hypylle.

Ohjattu: tehtiin ohjattu aika hankalasti. Merkki oli osittain kohti hyppyjä ja kapuloita (5m päässä). Merkille haki ihan hyvin. Itse kapulan sijaan meinasi juosta ensin hypylle? Tulin lähemmäs ja nyt haki paremmin kapulan. Kun tiesi kapulat yritti kahdesti karata suoraan kapulalle! Näkee kyllä miten merkki on ihan toisarvoinen. Mietinkin pitäisikö tehdä ihan erikseen merkkiä palkattuna, nyt unohdin palkata jopa siitä. Ja ihan erikseen sitten että saa kapulan luota ottaa sen ja tuoda. Tai juosta kapulalle ja stoppaa sen sinne (sellaisenkin treenin oon nähnyt..).

Ruutu: eteenmeno eka oli vähän vinoon. Korjauksia pitäisi treenata? Seuraava pallolle. Sitten yksi ilman ja stoppasin ennen kuin ennakoi, oli silti ok. Pidempiä 15m matkoja voisi myös tehdä. Ruutuun lähti hyvin, jäi siellä mun reunaan. Erikseen vielä laitoin maahan ja kävelin kävelyn, palkkasin ruutuun.

Kehääntulo: tehtiin vielä yksi kehääntulo. Laitoin Ruutin maahan ja sitten pyysin sivulle. Odoteltiin siinä hetki ja kysyin mennäänkö, vähän vinkui ja suhahdin siitä olemaan hiljaa. Kehuin kun hiljeni. Sitten vähän kerrattiin oikeaa jalkaa ja odotti hiljaa vaikka sanoin sivu. Hiljaa siirtymä ja pysähdyttiin perusasentoon. Siinä "seuraa", tuli ääni. Vielä uudestaan "seuraa" ja nyt oli hyvä. Kehuin matkalla "odotusalueelle" ja palkkasin siellä. Ruuti teki muutenkin aika kivasti, maltoin odottaa että tuli hallitusti seurausta tarjoten autolta kentälle. Sekä palkkasin jokaisen leikkimisen niin että heiteltiin lelua tai taisteltiin ja Ruuti irrotti käskystä. Ja pystyin jättää lelun roikkumaan, että luopui siitä kokonaan.

Treenaa:
- eteenmenon korjaukset ja 15m matka, teipin palaa tms?
- ohjatussa vain merkki tai yksittäisenä nouto tai kapulalle juoksu
- kierto-ohjatun hyppyosio
- luoksetulon stoppi sivupalkoilla
- pidempi seuruu
- kehääntulot ja "seuraa" käskyt. kisamaisempi treeni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!