Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.11.2016

Agilitykisoista kokemusta ja ilmaisutreeniä

Tänään kisailtiin Vantaalla Ojangossa agilitykisoissa kolme rataa Gavan kanssa. Tuttujakin oli niin kiva, kun oli seuraakin kisoissa. Tyhmästi oltiin vain vikojen joukossa, jolloin tulee paljon odottelua eikä ehdi jäähdyttelylenkille ennen seuraavaa rataa.. Saatiin videolle kaikki radat ja jaampa ne katsottavaksi, vaikkei ne mitään priimaa ollutkaan. Tuloksena siis oli 5, hyl ja 10.


A-agilityradalla (5) päästiin lähes loppuun asti, kunnes tuli ennen puomia rima alas. Tein takaaleikkauksen edelliselle hypylle. Tosi läheltä piti! Ja ehdin kyllä taas radalla miettiä, että päästiin jo tuonne asti. A:n kontakti oli hidas, kun mun vauhti pysähtyi. Keinulla vähän varmistelin ja oli ok, tosin lähtiköhän ennen mun lupaa?

B- agilityradalla (hyl) Gava otti kierroksia edellisestä koirasta, jota ehti nähdä. Puomilla en tainnut sanoa mitään alastulolla, kun hidasti raviin. Muurin jälkeisessä hypyn valssissa rima alas, mur! Vaikeampi silmukkakuvio onnistui hyvin. Keinulta lähti vähän liian aikaisin ja yritti korjata itseään takaisin. Mietin pitääkö tollaisessa tilanteessa korjata, eihän olisi tarvinnut koska oli vain kontaktivirhe ja koira oli tullut yli puolivälin. No uusittiin ja nyt kontaktikin ihan hyvä ja tuli vapautettuakin aika nopeasti. Kepit onnistui takaaleikkauksella. Vastakäännös unohtui hypylle ja ehti venähtää pitkäksi, ei tosin tullut edes peruskäännöstä..

Juoksarit tehneillä 5vp radoilla kyllä iso ero :0 
C-radalla (10) eli hyppärillä päästiin puoli väliin, missä tuli taas leikkauksesta seuraavalla hypyllä rima alas. Samantyyppinen kohta kuin A-radalla. Kepeille taas itse taisin liikaa rynniä, oikein sisään mutta sitten levähti 4 väliin tms.

Hyppäristä laskeskelin, että keppien korjaamiseen meni n.5s 

Ilmottu myös ensi viikolle Sipooseen kisaamaan. :D

Ruuti sai tokoilla ennen kisojen alkua. 
- Seuraamista ja testasin kesken liikkeen jättäen oikean jalan eteen pitikö paikka, - ei. Oli selkeästi edessä. Aika hiljaista. Liikkeelle lähdöt jo selkeästi parempia, kestää kun laitan toisen jalan eteen ja lähtee vasta vasemman mukaan. 
- jäävät: istu ja maahan hyvät.
- kaukot: ekan seisomaan nousun istui. sen jälkeen ok. Pelkällä käsimerkillä seiso-istu toimi ainakin 8m matkalla. Oiskohan joku kaksoiskäsky tullut kun oli kisahälinää.. Pidempää sarjaa ja matkaakin pitää tehdä.

Ojangossa vielä ilmaisutreenit (irtorulla) pikaisesti. Tehtiin 6 pistoa, mutta 3-4 olisi ollut hyvä määrä. Vikoissa ei enään leikkinyt hyvin. Rullat toi hyvin mulle, kerran yritti tiputella sivulletuodessa. Muut piti hyvin. Näytöistä kehuttiin, loput vasta loppuvaiheessa. Yhdessä roikuin perässä, siihen vähän reagoi juoksemalla mun vauhtia. Sitä seuraavassa vilkaisi mun perään, kun en roikkunutkaan. Muut kerrat liutin hihnan niin, että kuului siitä ääni. Namipalkat pitää muistaa ottaa mukaan, Gava haluaa niitä mielummin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!