Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.11.2016

Kilpajuoksua ja Rasmuksen kakkukestit

Sunnuntaina mentiin Sipooseen kisaamaan agilityssa (1lk). Kokemusta jälleen ja tuli ekaa kertaa testattua kisoissa Jau:n uusi halli. Oli parit lämppähypyt, riittävästi tilaa toisella reunalla ja alussa runsaasti tilaa. Tarkeni suurimmaksi osin hupparilla, välillä tuli vähän viileä. Koirien haukkumiset kaikui aika paljon. Suunnattiin näihin kisoihin samalla kyydillä Tiian ja Piki aussien kanssa, 40min ajamatka kului kivemmin kimppakyydillä kun alle 2km säteellä asustetaan.

Tuomariksi muuttui Henri Luomala. Oli aika kinkkisiä monenkin mielestä, ainakin kun vertaa nyt viime kisoihin missä ansaesteetkin on olleet minimissään. Ekalla radalla jännitti itseä jonkin verran, seuraavilla ei liikaa. Ekan radan videolta katsottua tajusi, että nyt on pakko liikkua ja juostakin, että tulee mitään radoista. Löytyi välistäveto kahdelta agiradalta, toki oli väliä ja hypyissä syvyyseroa.


Eka rata oli agilityrata (hyl). Puomin alastulolla käskytin vähän liian jyrkkään ja tuli hitaammin. Keinu ok ja vauhdikas. A:lla tuli taas aika järkky loikan harjan yli, mutta totteli pysähtyä loppuun. Välistävedossa liian pieni ennakointi ja Gavan hyppy venähti ja tuli ihan siivekkeen vierestä välistävedon hypylle. Rima tipahti, kun niin huonosta kohtaa. Sitten oma sijainti olikin tota kalasteltua niin väärä että ehti ansahypylle, en ehtinyt ajatella vastakäännöstä tai ehtinyt suunniteltuun valssiin. Sitten vaikeutui jatko, kun takaaleikkasin putkelle. Gavalle ei tullut mitään käännöksestä kertovaa pituuden jälkeiselle hypylle. Keinun jälkeen sain taas ohjauksesta kiinni ja loppu oli suurinpiirtein ok. Kepeillä takaaleikkasin takaakierron jälkeen. Tulin vain liian lähelle ehkä ja liian myöhään kerroin mihin päin mennään. Treeneissä on tullut turhan harvoin tehtyä keppejä niin, etten palkkaa heti vaan jatketaan seuraavalle esteelle. Varsinkin epävarmaa on jos pitäisi kepeiltä tiukasti kääntyä. Enkä myöskään tiedä missä vaiheessa uskaltaa aloittaa vedon. Treenin paikka siis!

Toinen rata myös agilityrata (15vp). Tässä tuli alussa keppivirhe, en oikein tiennyt kuinka sijoittua siinä ja minkä verran auttaa tai olla auttamatta. Toisaalta tossa kulmassa Gava saattanut vauhdissakin tulla väärin sisään. Treeniin siis! Siihen tyytyväinen, että kesti mun "vedätyksen" keppien lopussa takaakiertoon, aika helposti sinne lähti. Olisi ollut myös paikka "törkkäsylle", mutta ei olla koskaan tehty niitä tai ehkä kerran? Päätin lennosta tehdä juoksarin A:lle, koski sen ihan hyvin, ehkä alemmaskin voisi mennä.. Matkan varrella tuli kaksi rimaa kohdissa missä vedätin ja juoksin edellä. Ajattelin keppien vitosen jälkeen, että nyt mennään eikä meinata. Vaikeat kohdat sitten sujui taas, keinu ja puomi oli super! Puomilla vain juoksin ja ihan 1-2m alastulosta sanoin touch. Tähän rataan oikein tyytyväinen. :)

Kolmas rata hyppäri (hyl) saatiin ehkä kinkkisimmät kohdat taas onnistumaan. Tässä oli tosi kova vauhti! Päättelin väärin, että kun lähes 10m säteellä ei ollut ansaesteitä, että muurin jälkeisellä hypyllä kääntyisi. Mutta olin tietty niin kaukana ja valssikin alkoi sen verran myöhässä. On se aiemminkin tollaisessa kohtaa lähtenyt käsistä. Tollainen treeniin! No Gava kiersi tuomarin pelkästään, kun tuomari blokkasi keppien sisään menon. :D Lähetys putkeen ja leijeröin hypyn ja pingottiin vauhtisuoralle. Kepeille haku putkesta onnistui! Ei onneksi syöttänyt suoraan kepeille. Sitten taas mikä ekalla radalla eli Gava oli ehtinyt lukita edestä jo hypyn ja itse "varmistelin" vikat välit. Eihän se lähtenyt mun mini käännöksestä renkaalle vaan oli lukinnut hypyn edestä. Toisesta kerrasta tajusin, että noi keppien loputkin on treenien asia. Yhdet kisat aiemmin missä oli yhtä jyrkkää kääntymistä Gava otti hylyn karaten edessä olevalle hypylle. Hitsiläinen oli nollarataa tuohon asti jätti lenkillä. :D Mua taas nauratti vaikka pitäisi kai vakavemmin suhtautua tollaiseen ettei pysy lapasessa?! Ainakin treenitilanteessa. Mutta videolta näkee, että mun ohjauksesta tietoa käännöksestä oli kyllä tosi hienovaraista.

Treenaa:
- kepit 90 asteen kulmasta ekana esteenä (umpikulma)
- keppien jälkeinen elämä eli käännös, kuinka itse kerron siitä?
- keppien jälkeen takaakierto, törkkäisyllä sisäänmeno
- hyppärin muurin jälkeinen rinnakkaisten hyppyjen käännös
- käännös etänä hypyltä vaikka hyppy olisi kulmassa että syöttäisi toiseen suuntaan (hr muurin jälkeinen)
- välistäveto kovemmasta vauhdista ja jos pitäisi liikkua ekan radan tapaisesti
- vedätyksestä rimat putkesta tullessa

Seuraavan kerran varmaan Vantaalle 3.12 ja sitten jääkin hetkeksi joulutauolle ja tammikuulle seuraavat kisat.


Ruuti tokoili myös hallissa.
Sopivasti tutustumisien aikaan ja vähän ennen. Alkuun kiinni ja sitten vähän vapaana.
- tarjoten sivulle ja katsekontakti. Tai oikea jalka eteen ja palkka jos ei liikkunut.
- jääviä käräytin kun katsoi muualle. Ekoissa mokasi. Sitten hyviä ja yksi upea istuminen.
- kisamaisia kehääntuloja. Ruuti maahan odottelemaan. Siitä sivulle ja kysyin "mennäänkö". Joillakin kerroilla meinasi äännähtää siitä. Odotin että on hiljaa. 
1. Ekassa perusasennosta kehään siirryttyä palkka (siirtymäkäskynä "tule"). Kehuin kehässä mutta palkkasin siellä mistä lähettiin. 2. Seuraavassa palkkasin siirtymän seurauksesta. 
3. Sitten mentiin siirtymä ja sanoin "Seuraa" useampan kertaan. Alkuun siitä tuli ääni. Palkkasin kun hiljaa ja kesti oikean jalan siirron. 
4. Seuraavassa tehtiin seuruukaavio. Aika hyvä!
5. Siirtymä kohti konttia ja agilitypöytää. Kurkkasi pöydälle. Perusasennosta palkka.
6. Siirtymä samaan paikkaan ja nyt hyvä. 
- kaukot: ekan seisomisen istui. Tässä yksi ongelma! Osa seiso istu vajaita. 

Hyvin totteli häiriössä ja kuulutusten yms keskellä. Kun Ruutin toi halliin se otti häiriötä eikä ollut ihan kuulolla. Mutta lopussa oli kivasti tekemässä töitä. Vaatii siis varmaan ainakin sen 5- 10min treenin alle!


Pari kuvaa Rasmuksen 13v kakkukesteistä, joilla oli myös kaverit Hugo ja Mindy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!