Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.11.2016

Omatoimiaksaa, pakkastokoa ja ensilumi!

TO AGILITY 

Torstaina koulutin agilitya ja ostin omatoimivuorolle myös paikan. Gavan kanssa aika nopeassa ajassa sai radan 21 estettä toimimaan. Oli siellä kaksi kohtaa, joiden käännöksiin en ollut ihan tyytyväinen. Lisäksi testasin leijeröitä puomilla keppejä ja hyppykuviossa renkaalle lähetin juoksemalla toiselta puolen hyppyä. Puomi ei ime meillä niin paljon, että sain kahdesti Gavan kepeille.

Vikasta treenipätkästä videota. Siellä tuli välistävedossa rima ja puomi/keppi erottelu meni pieleen (ekalla liian aikaisin näytin puomia). Välistävetoon maassa oleva lelu toimi aika kivasti. Videolta hidastettuna katsoin, että ponnistaa liian kaukaa kääntyäkseen pienesti. Ja yleensäkin kääntyminen jos hypylle tullaam suoraa tai loivasti. Alun valssissa Gava myös loikkasi niin pitkälle putkeen viennissä että sai vähän kiertää mua. Tuijottelin myös noita valsseja, että lähden kääntymään, kun on kohta ponnistuspaikalla ja kun ponnistaa oon lähes kääntynyt. Ihanteellista olisi, että olisin kääntynyt kun on kohta ponnistuspaikassa. Lisäksi pitää tehdä tollaisia kohtia niistolla tai ihmisnuolella, että pakottaa oikeasti kasaamaan ja kääntymään. Ne voitaisiin ottaa työn alle.. Yritin suunnitella radan niin, että siellä olisi useampi kohta missä lenkittää tai valahtaa, mutta yllättävän hyvin noista selvisi. Gavalla oli hirveä into, kun oli 2h kuunnellut alkuun mun kouluttamista.PE TOKO 

Perjantaina tokoiltiin Katrin ja Unon kanssa Sirkuskentällä. Pakkasta oli alkuun -3 joka kiristyi -6 (ja luntakin)! Lenkki ennen tokoa vähän auttoi, mutta Ruuti alkuun nosteli paikallaan ollessa vähän tassuja. Gava taas teki fleecetakissaan ja autosta ottaessa tärisi alkuun aina paikallaan ollessaan. Jätettiin perusasennot tekemättä.Ruutin kanssa
- ohjattu: itse suunnat hyvät. Lumesta vähän sai hakea kapulaa. Merkit oli vähän vinoja. Katsottiin ne suoraksi ja namista luopuen sai palkat. Ekoissa häselti eikä malttanut pysyä paikallaan.
- eteenmeno&ruutu: ensin ilman apuja eteenmeno, ruuti luuli yhden tölkin olevan lelu ja lopussa ei totellut pysähtyä. Meni kuitenkin suoraan. Voisi tehdä stoppia kohti leluakin, täytyy totella.
- kaukoista eka istumaan nousu ja palkka. Erikseen istu-seiso ja 3s jälkeen palkka namilla, kun oli alkuun siitä luopunut.

Liikkurin kanssa. Ruuti oli ottanut kierroksia autossa odotellessa ja huutikin siellä alkuun. Oli taas rasittava itsensä ja pientä ininää vain riitti jatkuvasti. 
Tehtiin kehään siirtymä, seuraus (juoksua, peruutusta), zeta. Itse siirtymissä ei ollut ongelmaa joten tehtiin useampi liike tai niiden alku. Seurauksessa oli ihan kuutamolla, piti kontaktia johonkin taivaaseen edistäen ja jäi seisomaan, kun piti istua. Toisessa hyvin. Täytyy puuttua jos se tolla asenteella lähtee seuraamaan. Yleensäkin hirveästi yritti bongailla merkkejä ja jäi niihin jumiin. Siirtymä ja palkkasin sen jälkeen. Vaikka koitin ottaa luopumisia kesken "kehän" ei auttanut kun vire oli niin huono.
Jätin lelun maahan ja katsoin jos saisi hiljaista siirtymää lennosta lähtien. Jos ääntä en palkannut. Muutamat ihan hiljaiset. Vaikka tuntuu, ettei koiraa voi huomauttaa äämtelystä. Mutta tuntuu, että jos huomautan muusta toiminnasta pistäen enemmän rajaa touhuun, Ruuti rauhoittuu vähän parempaan mielentilaan.

Luoksetulo: stoppi oli taas samalla tavoin vino vaikkei takapalkkaa. Ehdotukseksi oli laittaa lelut kahdelle eri puolelle stoppikohdasta. Oli vain yksi mukana ja laitoin puolelle mille ei koskaan käänny. Lelun kanssa tosi hyvä stoppi.
Tunnari: laitoin namit häiriöksi tötsän juurelle 3-4m päähän (tiesin itse silloin missä kohtaa ne on). Ja niin Ruuti 3m ennen tunnareita meinasi suunnata nameille käsketyn oman sijaan. Keskeytin sen. Seuraavalla oikein ja haki hyvin tunnarin.

Tässä mietin, että Ruutin evl ykköset on olleet vieraammissa halleissa. Yleistä niissä on, että autosta pitää hakea aiemmin ja viimeisimmässä treenattiin aika paljon odotellessa. Ruuti vaatii usein tietyn määrän treeniä, että on sopivassa mielentilassa. Ja aktivointia edellisinä päivinä koska viime kerta Sirkuskentällä oli 3pvä:n putki ja oli tosi kiva. Nyt oli 8pvän tauko ja kauheeta vinkumista. Ps. Ilmoitin Ruutin 6.12 kisoihin Lohjalle Laisille. Käydään kokeilemassa ja niillä eväin sitten ensi vuoteen..

Gava teki
Tunnari: kolme toistoa. Ei tajunnut seurata tunnarin vientiä ja juoksi merkille. Sieltä etsittyään löysi kapuloille ja tosi hienosti tuli oma. Samoin ohjatun vienti on sille vaikea, oikeastaan ainoat liikkeet missä hyötyä jos katsoo mihin ne viedään. Toisella kerralla Gava kiersi erimerkin, nosti tai oli napata heti ekan kapulan. Sitten etsi ja nappasi oikean. Kommannella tarkasteli vähän ja toi hienosti oikean. Ekan ja vikan testasin lelupalkkaa, mutta Gava näytti haluavan silti namia.

Ruutu: ekalla vasemmasta sivusta sisään. Gava juoksi vähän epävarmasti. Palkka, tosiaalta parempi aina että yrittää ja saa palkkaa ainakim Gavan tapauksessa. Seuraavalla toistolla hetsasin ja pinkoi hirveää kyytiä ruutuun. Alusta oli ruudussa ja hyvin haki siihen. Avustaja heitti palkan, kun on alustalla.

Ensilumi tuli Espooseen. :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!