Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.11.2016

Timo Liuhdon agilitykoulutuksessa

OMD AGILITY

Sunnuntaina Gavan kanssa Timo Liuhdon agilitykoulutuksessa Kaarinassa. 

Oltiin ekassa ryhmässä ja eka tunti meni osittain vähän hukkaankin, kun käytettiin aikaa juttelemalla tavoitteista ja lukemalla kymmenen käskyä. Aika pitkään sai tutustua myös rataan, olisi ollut jo aiemmin valmiina. Käytiin sitten rata vielä perusteellisesti läpi, joka taas oli hyvä. Käytiin läpi eri ohjausvaihtoehdot. Pohdittavaksi myös mihin pitäisi sijoittua jos olisi eka este. Miten tarkalleen ohjaus tehdään ja mitä kohden oma liike. Miltä näyttää väärät ohjaukset ja miltä ne näyttää koiran silmin katsottuna, tukeeko ohjaus koiran laskeutusmispaikkaan? Onko liikkeen suunta edullinen ajatellen linjaa, jota koira juoksisi.  

Video meidän treenistä 
4. hypyllä backläp tai pakkovalssi. Pakkovalssin kanssa muistettava, ettei rintamasuunta näytä hypylle 23. Backläpissä pitää ensin laittaa kiertoon. Sitten varpaat ja oikea käsi kohti koiran laskeutumiskohtaa. Oikea käsi tekee koukkauksen ja lähettää koiran hypyn toiselle puolen. 

Puomi oli ekalla kertaa vähän hidas, palkkasin kontaktille. Hyvä, kun vagingossa otettiin puomi myös radallekin ja hyvin sujui noin lennostakin. 

7-8 väliin joko persjättö tai sitten 8-9 väliin poispäin-kääntö. Testattiin noi molemmat, poispäin käännön olisin valinnut ja se tuntui helpommalta itselle. Persjätössä hyvä huomio, etten juokse kohti keinua vaan teen sen juuri hypyn 8 edessä eli jälkimmäisen hypyn eteen ja ihan läheltä siivekettä eli juoksen vain koiran linjan yli. Siitä jatkuu takaakiertoon mihin Gava lähti tosi kivasti ja kauempaa. Jes! 

Keinu oli ekalla lentokeinu, ei ehtinyt jarruttaa enkä itse helpottanut mitenkään ennakkoon kertomalla. Vinkkinä tähän pitää kämmentä vähän koiran edessä näyttäen keinun liikkeen. Olin vähän liian jäljessä tätä testatessa ja näkyy huonosti. Jos olisin edessä voisi toimia hyvin. Myös tästä saisi erottavan tekijän puomiin. 

16.hypylle persjättö tai viskileikkaus. Valitsin tietty viskileikkauksen. Alkuun ne oli hyviä, sitten vähän huononi. Persjättö hypyn 18 jälkeen tai helikopterimaisesti vain pyöriä ympäri hyppykolmiossa ja vaihtaa ohjauskäsi. 

20. takaaleikkaus ja valssi käännöksen puolelle. sujui. 22 hypylle sylkkärillä? Putkijarrussa parantamista. Lopun keinulle toisella kertaa leijeröinti ja päällejuoksu hypyllä 29 lähellä takasiivekettä. 

Huomioitavaa
- koiran laukka
- linjat (ohjaajan liikkuminen tukee koiran linjaa)
- keinulla käsi
- takaakierto vain jaloilla
- perjättö seuraavan esteen eteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!