Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.3.2017

Juoksaria ja matkalaukku pakattu

Perjantai iltapäivällä räntäsateessa Novan kanssa tehtiin toiset juoksukontaktitreenit matolla. Toistoja tulikin enemmän kuin viimeksi, täytyy alkaa laskemaan niitä ja vielä katsoa uudestaan dvd:tä että saisi jossain vaiheessa tehtyä aina yhteenvedon monta osumaa ja minkälaista tuli. Joillakin dvd:illä on kirjainlyhentein laitettu aina mikä toisto oli mikä, joista muistan vain jp= jackpot. Tänään itsekin yritin vähän paremmin palkata jos näytti hyvältä. Erotin aika hyvin takajalkojen kohdan mihin ne koski. Täytyy vain katsoa ja tarkistaa dvd:ltä, että mikä kohta oli paras ja pyritäänkö että laukan kaikki tassut osuu kontaktiin tms.

Nyt juoksin itsekin osassa mukana. Sitten kokeilin valmiiksi heitetylle pallolle, meinasi varastaa ja toi sitten pariin epävarmuutta saiko mennä vai ei. Sekin toimi ihan hyvin. Täytyy muistaa myös alkuun täytyi opetella katsomaan koiran laukkaa, saada se juoksemaan kovaa välittämättä ohjaajasta. Ekoissa treeneissä ei olisi ollut niin tarkkaa mihin koskee, mutta hyvä sitä on opetella jo katsomaan. Jos en muistanut vapauttaa "Nova" sanalla tai muulla selkeällä. Sanoin osassa "go go go" ja niissä epäröi myös saako tulla. Pitää jossain vaiheessa miettiä mikä olisi kiva käsky..



Lauantaina testasin luonnonvalolla ja salamalla sisäkuvia. Taustaa lakanasta ja sängynpeitosta, sitä sai kuitenkin editoida koska oli ryppyjä tai ei peittänyt koko aluetta. Ihan kivoja silti, kun en tykkää sisäkuvista tai osaa niitä yleensä ottaa. Meillä aika ahtaita kohtia, joten nytkin kun halusin terassin ovelta valoa siirtelemättä huonekaluja niin tausta ja koira tuli lähelle ja itse olin seinässä. Näissä sain nyt asennettua koulutukseen kuuluvan Photoshopin ja tuli sitäkin käytettyä, paljon on muuttunut ehkä 10 vuodessa. :D
- kuvat


 
Käytiin tänään myös OMD- areenalla Lepakkotreeneissä, niistä oma postaus..

2 kommenttia:

 1. Ihanaa!! Juoksupuomiprojektia! Mä olen päätynyt samaan. Helmillä oli vahvat pysäytyskontaktit puomilla ja nyt ollaan treenaamassa juoksariin. Kokeiltiin aluksi vähän kaikkia tekniikoita, mutta nyt alkaa tajuamaan kriteerin kun palkkaan mm:llä oikeista osumista tehden vain alastuloa Jenny dammin tapaan. Wiille taas se tapa ei ole tuottanut mitään tulosta. Ei se vaan tajua sitä vaikka miten teen parhaani palkkauksessa ja yritän pitää kriteerin niin selvänä, kuin pystyn. Ajattelin seuraavaksi kokeilla Wiille mattotargettia, vai millä nimellä sitä kutsutaankaan. Saa nähdä löydetäänkö koskaan yhteistä säveltä. :) Mutta tsemppiä teille! Kärsivällisyyttä tarvitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hirvittää mihin sitä ryhtyy, mutta jos ahkerasti Trkmanin tavalla tekee uskoisin että se kantaa tulosta. Novalla vauhtia on ainakin jo itsestään ja lähtee hyvin lelulle. Sitten jää vaan musta kiinni, että osaan kertoa mitkä oli parhaita. Tärkeintä on myös alkuun saada juoksemaan koira täysiä ja tasaista laukkaa.
   Jenny Dammin tapa on sitten aikalailla samaa kuin aiemmassa juoksaripostauksessa mainittu Monan tapa. Ehkä sitten bortsu tai muu nopeasti naksuttelusta keksivä voi tajuta sen. Pinsereillä laukka on varmaan myös suht pomppivaa. :/ https://youtu.be/dGtDBC00e08

   Mattotargetti on varmaan vähän sama kuin se boxi mutta ilman reunoja. Trkmanin tavassa taas opetellaan ensin vain juoksemaan pitkää mattoa, sitten alastuloa jne. Yksi tuttu taisi kyllä tehdä noita Trkamnin mattotreenejä ja sitten laittoi maton palan kontaktipinnalle..

   Poista

Kiitos kommentistasi!