Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.3.2017

Sininen ruutu ja lepakkotreenit jatkuu

PE TOKO
Perjantai iltana tokovuorolle ATD:n hallille. Vähän vähemmän koiria paikalla ja saatiin 2h käytettäväksi. Minä joka ajattelin tehdä nopeat treenit niin lähdin 1h 40min jälkeen. :D no odoteltiin myös, hain vaihdellen koiria autosta jne. Nova ja Gava siis matkassa. Mietin koko päivän jaksanko lähteä, mutta kannatti koska oli kivaa tokoilla, nähdä ihmisiä ja se piristi vaikka väsytti.

Novan kanssa
- paikka makuu: rivin reunassa. Odottelussa meinasi mennä aina maahan sekä muiden käskystä että ilman. Eli lähinnä tarjosi x ajan kuluttua. Makuussa palkkasin sen kolmesti. Aina jos herpaantui katsomaan muualle niin heti hyvä hetki sen jälkeen. 2. Palkkauksen jälkeen nuuskaisi maata mutta lopetti nopeasti. Oli aika pitkä aika. Avuilla sivulle.
- seuraus: toisen esimerkistä tajusin hyödyntää seinän peiliä. Novan seuruussa myös hieno edistyminen! Oli niin hienoa! Täydellinen kohta, hieno kontakti ja se asenne! Kun toistoja ehti tulla niin huomasi jonkun hajun maassa, mistä huomautin. Siitä kohdasta seurasi väljemmin, kun kohta jäi vaivaamaan. Tehtiin vasempaan käännös, hieno! Ja oikeaan täyskäännös sujui myös. Häiriötä näissä oli koirista jotka teki myös seuruuta tms. Uskalsin pitää Novaa vapaana. Pääosin namit seuruu palkkana. Mutta välillä vapauttamisen jälkeen leikittiin.
- tauko Novalle
- ruutu: vietiin lelu ruutuun. Juoksi metrin sivusta täysiä ruutuun ja bongasi lelun. Toinen lelulle ehkä 10-15m matkalta. Sitten kävin näyttämässä, jäin vähän lähemmäs. Nova syöksyi ruutuun ja sai lelun. Upea! Niin siisti ferrari Nova!
- kaukot: tehtiin vaan maasta istumaan nousemista. Seisoin ihan edessä, nami kädessä tein käsimerkin. Käsimerkki tosin kuin kisoissa eli ei nenässä kiinni. Lähes kaikki hyviä. Kerran koitin alussa lelulla ja oli huono. Pysyi kaikissa takajalat paikallaan. Keskityin vain vauhtiin ja tekniikkaan.
Novan sosiaaliset kehut tulee aika itsestään. Namin jälkeen tuli vähän peruutettua tai kävelyä ympyrää samalla Novaa kehuen. Sai myös hypätä kohden jos halusi tai rapautuksia. Tykkää tosi paljon kehuista.

Gavan kanssa
- merkki: ensin lelu noin 20-30cm merkin takana. Hetsasin sinne. Merkki oli kohti ruutua mutta toisessa lyhyen sivun laidassa. Lelun kanssa hyviä. Kosketusalustalla lyhyeltä matkaa meni siihen hyvin. Mutta silti välillä vähän ohi ja sitten korjaa alustalle. Tehtiin 2m matkasta ja kauempaa. Hetsasin kaikissa, pidin pannasta tai päästin luvalla hetsattua. Hmm mites tästä etenisi.. haluisin hienon pyörähdyksen alustalle. Alusta ollut kahdesti nyt pieni kaakeli, vähän isompi alusta?
- eteenmeno: alustalle joka oltiin viety x aikaa sitten (ennen merkkiä). Virittelin kävelemällä kohti. Juoksi suoraan ehkä 5m kunnes lähti kaartamaan kohti kassia. Menin palkkaamaan alustalle, kun oli kokeilu ja totteli. Seuraavalla hyvin alustalle. Sitten otin alustan pois ja hieno eteenmeno!
Sama toisessa päädyssä kenttää. Vein alustan salaa seinän lähelle. Tehtiin vajaalta matkalta lähetys pelkästä virittelystä. Ehti vielä juosta suoraan. Sitten odoteltua noin 14m matka seinästä seinään. Tai sisältäen noin metrin virittely kävelyn. Oli hyvä! Sitten ilman alustaa ja tosi hieno!
Mentiin ruudun lähetyspaikan kohdille tekemään eteenmeno ja sehän sujui hyvin kun G muisti ekan toiston paikan.
- ruutu: itse ruutua koitin lähetyksestä, muttei ollut bongannut sitä tai jäi kiinni eteenmenoon kun korjasi vain paikkaa sillä linjalla. Mentiin ehkä 15m matkalle ja yhä meinasi lähteä eteenmenon paikkaan. Tein lähetykset niin että olin vastapäätä noin 7m päässä. Noin jatkossa kun ei ole siihen vielä oppinut. Ruudussa alusta ja korjasi hyvin paikan siihen. Tehtiin parit toistot kunnes hyvä asenne.
Ruutu oli vaalean sininen, sinisellä nauhalla. Metri seinästä ja valkoista putkea vähän taustalla. 20m matkasta mitä ei tajunnut A-este oli siellä, mutta lähinnä eteenmeno paikka kiinnosti. Lähempää oli hyppykin sivussa muttei se häirinnyt.
- Kaukot: kertailtiin ensin ihan metrin kahden matkalta. Seiso-istu vaihtoa niin että jätin seisomaan. Se on paljon vaikeampaa kuin i-s-i sarjana. Osassa liikkui, osa hyviä. Hyvistä nami, vapautus ja sai vähän hyppiä. Sitten seiso-maahan. Ekat huonot kunnes muisti.
(Tauko)
- kierto-ohjattu: liikkurin kanssa ja G oli katsonut eka toisen koiran treenin. Hyvin lähti kierroon heti ekalla ja palkkasin. Sitten tein seisomaan stopilla, koska ainut mitä on treenattu (treeniin maahan ja istu..). Pysäytyksestä meinasi juosta taas merkille. Eka kerta noin kierrosta heti perään kapula. Pysäytin ja sain korjattua. Sitten pelkkä stopista nouto + hyppy sujui. Liike alusta ja nyt jäi kiinni kapulaan mistä sai palkkaa viimeksi. Juoksi sille. Seuraavassa kuunteli. Tein lennosta oikean kapulan + hypyn ja toimi.

Treenaa Gava
- merkki
- stopit istu ja maahan
- kuuntelua.. sama mikä jäävissä niin että jää kiinni palkattuun toistoon.
- kaukot: s-i, s-m
- ruutu seinässä


LA AGILITY OMATOIMIVUOROLLA
Sporttikoirahallilla treenattiin lauantaina, kolmen ohjaajan voimin. Nova ja Gava oli matkassa. Kiitos ast:laisille seurasta ja toiselle Tiialle kuvauksesta! 

Gavan kanssa tehtiin näitä (alla video)
- jarruvalssi: samantyyppinen kohta kuin lepakkotreeneissä. Toisesta suunnasta ok, kerran kun lähdin aiemmin liikkeelle enkä ottanut niin tiukasti meni viereisenkin hypyn. 
- niisto: kahdella hypyllä ja sitten putki + 2 hyppyä. Kun tuli enemmän vauhtia, mun oma ajoitus vähän vaihteli. Alkuun unohdin myös tehdä silti huolella niiston, enkä vain merkannut ja lähtenyt alta. Katse laskeutumiseen ja tuin silti liikkuen alta hyppäämistä. Huomasi kouluttaessa eron siinä ja toki nyt Gavankin kanssa. Hyvä esimerkki jos niiston tekee väärin niin koiran saa vaikka kieltämään. 
- jenkkikäännös: vasemmalle hyvä. Sitten takaaleikkauksella putkeen. Oikealle jenkissä osassa hirveä lenkki, kerran karkasi putkeen (myöhässä ohjaus tai epäselvä?). Alussa unohdin katsoa koiraan sen tullessa mua kohti, miten muuten opin näkemään kokoamisen? Osalla kerroista osasin jo tehdä oikea aikaisen ohjauksen, oikeaan suuntaan ja käyttää päätä oikein. Täytyy vielä uudestaan katsella videota ja ohjausta mikä toimi ja millä ajoituksella. Väliin tehtiin muutakin ohjausta, että kuuntelee. 


Kepit: tehtiin kepit hypyltä vähän liian vaikeasta kulmasta. Meinasi lähteä pujottelemaan keppejä ihan väärään suuntaan. Sitten taas jäi 2 väli käymättä. Keskeytin huonot. Yksittäisenä ja sanoin heti "jes" jos sujui. Sitten myös suorasta putkesta, mikä näkyi videollakin. Alkoi tuntua, että Gava vähän hoksasi 2 väliä! Trkmanin videolla kivasti opetettiin koiralle suorastaputkesta kepeille hakemista, ainakin 3-4 eri sijantia mihin putkea laittaa ja kulmaa. Ja oli helpoin sijainti ja kuinka vaikeuttaa vaihtamalla putken sijaintia. Nämä oli tänäänkin ajatuksena, ja vaikeutin kerran metrillä. Putkesta kepeille 6m. Tähän asti Gavan kanssa on lähinnä haettu kokemusta helpoista kulmista ja vielä kesä/syksy tavoitteena oli ettei sekoa rytmissä ja kestäisi vähän mun liikettä. Nyt se alkaa sujua niin täytyy alkaa edistää viimestään kentällä itse kulmia ja eri ohjauksia.

Nova teki kaksi settiä:
- niisto minihypyllä ja ihan yksittäisenä asiana. Palkkasin ensin riman yli. Sitten niin, että vedin lelulla riman yli ja palkkasin laskeutumiskohtaan tai kun oli kääntynyt tiukasti. Osassa ei työstänyt hyvin käännöstä, yhdessä yriti hypätä leluun (myöhässä), jossakin kielsi tai yritti tulla hypyn ohi leluun. Mutta saatiin pari tosi hienotkin! Nämä on hyvää jumppaa kehon hallintaankin, siinä on Novalla vielä treenattavaa muidenkin temppujen muodossa. 
- hyppy + suoranputken pimeä kulma: samanlainen kulma kun torstain treeneissä. Ekassa juoksi putken ympäri. Sitten haki putken ja painon välistä oikeaa kohtaa. Kun sitten kerran hoksasi sujui. Ensin niin, että olin sisäreunalla ja vaihtelin kohtaa, edellä tai lähdettiin samaa aikaa hypylle. Hienosti lähti sujumaan! Takaaleikkauksellakin sujui. Sama takaaleikkauksella toiseen suuntaan ja sujui! 
- Tehtiin myös käännös hypyllä, hyppy ja suoraputki. Käännös lähetyksestä oli hyvä! Taukoa tullut käännöskäskyistä ja taas vähän epäröin mikä oli kumpikin käsky. Mutta varmaan tulee olemaan jatkossa ihan sama, ohjaus kertoo viime tilanteessa. vasen-oikea->Sik-sak -> Sik- Tak. Nova teki ihanan itsenäisesti hyppyjä ja alkaa jo niitä hakemaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!