Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.3.2017

Lenkkitreenit juoksarin ja käännösten parissa

TI Juoksari matolla ja käännöskäskyt

Nova, juoksukontakti matolla, video
eri paikka ja kerran treeneihin tauko, ohikulkevan koiran takia. Hienosti molemmat junnut odotti vaikka räyhäävä iso sakemanni meni ohi.
Näissä treeneissä meni aika pohjanoteeraus. Heitin monesti lelun vinoon tai niin, että munkin heiton takia tuli "kontaktin" yli. Ehkäpä näissä oli myös enemmän vauhtia matolle tullessa 2-5m etäisyydeltä. Jackpotteja tuli 2-3. Sitten tuli 1-2 jalan kosketuksia loput.

Juoksukontakteista yhteenveto video treeneistä 1-4 missä vain jackpotit, halusin nähdä kaikki peräkkäin onko tietynlainen heitto tms. Tiedä sitten oliko noi vain sattumaa vielä.

Nova, käännöskäskyt, video:
Käännöskäskyt kerrattiin eri kulmista ja matkaakin jopa 4m suunnilleen. Nova teki näitä aika hyvin. Kerran tai kaksi kääntyi hypyn jälkeen ympäri, kun näki että juoksin/liikuin toiseen suuntaan. Täytyy siis pikku hiljaa siedättää siihen, että voin lähteä liikkumaan. Nova kääntyy näppärästi.

Gava, käännöskäskyt, video:
Käännöskäskyissä tehtiin 5m matkalta myös. Gava sekoitti takaakiertoon jos tultiin kohtisuoraan, useampaan kertaan tarjosi niitä. Loivemmista kulmista lisää treeniä. Gavalle myös tauko, kun tarhaporukka meni ohi. Ei täällä mistään löydy rauhallista paikkaa, vaikka paikkaa on vaihdeltu.KE JUOKSARIT

Nova, juoksarit: 
mattotreeniä tällä kertaa nurmipohjalla. Pallokokeiluna oli perus tennispallo tai tarkemmin Kongin vinkuva. Nyt alkoi vähän ärsyttää, kun laskenut viime kerroista miten menee toistoja maton ohittamiseen tai osittain juoksemiseen. Jos teki niin, sanoin "hups" tai hain itse lelun. Tietty jackpotit on parhaista, mutta niitä on suhteessa paljon vähemmän. Osumat ja ylimenneet on olleet suht samanarvoisia. Kuitenkin pitää tulla riittävästi onnistumisia, että uskaltaa juosta täysiä. Yhdestä merkistä lähti kulma tässä treenissä. :D Nyt viime kertoihin nähden laitoin lyhyemmälle matkalle. Ehkä laukkaa ei ehdi siitä niin pidentää, en tiedä. Toki metrin sisällä oli lähtöpaikan vaihtelua. Tämä hoitamaton niitty ei ollut yhtätasainen kuin hoidettu nurtsi, joten voi olla silläkin vaikutusta.

Paikka on nyt vaihdellut, kun oon ajatellut löytää rauhallisemman paikan, mutta täytyy kai todeta että pk-seudulla paikka kuin paikka aina se yksi ohikulkija tulee keskeyttämään. Tässä mies kysyi kuvaanko ja silti piti tulla tota polkua, vaikka olisi päässyt muihinkin suuntiin (koirat sentään odottaa nätisti yllättävissäkin tilanteissa).  Video (huonosta kulmasta :/)

Toistoja 18, sisältäen yhden tauon
- jackpotteja 4 (yhdessä pomppivaa, en jackpotannut)
- takajalat 3 (yksi ihan maton reunaa, jotkut rajalle)
- vain yksi etujalka x 3
- juoksee nurtsin kautta 4 (kaikki ok laukkaa)
- ei osumaa 9 (videolla näissä laskuvirhe 3 jälkeen, kahdessa yksi etujalka)

Jackpotit on yllättävän helppo nähdä livenä, nekin näkee mitkä on tosi huonoja. Joistain on epävarma, jotka on sitten noita yhden tassun tai rajalle. Vaatii kyllä vielä toistoja ja itseltä treeniä nähdä mitä etäisyyttä käyttää ja miten heittää lelua tms.. Nyt on takana 5kpl mattotreenejä, joka tuntuu paljolta on mutta tietty aika vähän jos vertaa esim laatikkokontaktiin missä tulee myös tehtyä useita treenejä.

PE juoksari sisällä namiautomaatilla, video
Perjantaina samaan aiheeseen liittyen jatkettiin uudella namiautomaatilla. Johon yksinään oli yksi treeni yhdistettynä sohvalta sinne meno. Nova muisti hyvin asian ja odotti äänen tai kehun kuultua myös namia jos se ei ihan heti sinne tullut. Keksin, että terassin laatikon puinen painava kansi on tosi hyvä treeniin. Päällystin sen matoilla. Pidin varmuudeksi siitä kiinni, muttei liikkunut ollenkaan. Nova meni kaikki namiautomaatin etäisyydet ravaten ja koski aina oikeaan paikkaan. Ihan ekoissa toistoissa vähän epäröi kävellä kaltevalle laudalle. Vähän ekoissa toistoissa lauta myös keikkui, kunnes laitoin käsinojalle. Siitä ei välittänyt. Itse reagoin välillä liiankin aikaisin namiautomaatilla, mutta koski ne hyvin joten ei haitannut. Jatketaan näitäkin treenejä, kun jaksaa viritellä sisälle. Videon jälkimmäisellä sijoittelutavalla. Idea lähti tästä videosta.


Tällä viikolla, joka oli Novan "talvilomaa" koska Ruuti oli Rukalla on ahkerasti muokattu junamatkoilla videoita ja kotona. :D Videot editoitu kännykästä, jossa videon näkee noin 5cm koossa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!