Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.3.2017

OMD-areenalla Lepakkokurssi 2/3 kerta

OMD agilityn lepakkokurssi 1 koulutuspäivä (4.2.2017) 2 koulutuspäivä (5.3)3 koulutuspäivä (26.3), 4 kerta extranalepakkotreenit 2018

Lauantaina oli 2/3 kerta Kelpokoiran järkkäämää Lepakkokurssia. Kouluttajana siis Kati Immonen ja koulutus oli Liedossa OMD- Areenalla. Lähes 4h tehotreenit oli taas luvassa neljän koiran kesken. :) Siihen kun laskee päälle myös, että videoista saa kommentteja "omatoimitreeni" ajalta.

Pohdittiin minkälainen on idoli agilityssa, mikä ominaisuudet siinä. Mitkä on itsessä hyvää ja huonoa. Mietittiin myös, että esim hyllyn tehneistä ei mietitä olipa huono ohjaaja vaan lähinnä kiinnitetään huomiota koiran kohteluun. Ja päällimmäisenä kisoista jää mieleen ne hienoimmat ja siisteimmät suoritukset. Jokainen tietää myös, miten omakin rata on vaikea muistaa sen jälkeen. Ja että edistystä voi olla, jos katsoo itseään pidemmällä aikavälillä.

Käytiin läpi kaksi treenirataa, joissa oli yhteensä neljä eri harjoitusta. Lisäksi Gavan kanssa katsottiin jenkki ja kerrattiin mulle itselle minkälaisessa asennossa itse pitää olla. Käsi suoraan alas, kuin tömäyttäisi käden seinään. Kun koira lähestyy pidetään katse siinä, mutta kun koira tulee kohdalle katse pysyy ohjaajan puolella estettä, tietty silmillä saa seurata tai vähän kääntää päätä. Jenkkiä harvemmin kisaradoilla käytetään, mutta ideana onkin oppia katsomaan koiran kokoamista ja saada se reagoimaan ohjaukseen.

Itse radoissa oli osa mulle vaikeata, mutta myös Gavalle muistuteltavia kohtia. Päällejuoksua täytyy harjoitella myös kohdassa missä itsellä on kiire, kuten tuossa pakkovalssiin, sitä on tehty enemmän niin, että oon jäänyt lähemmäs koiraa. Gavalla myös taas kuin viimeksi oli ihan hirveä rallivauhti tuolla. Pohja tai joku muu. Oli myös huolimattomampi rimojen kanssa ja toki, itsekin jouduin vedättämään sitä tai vilkaisin seuraavaa estettä. Ihan kamalaa rima pudottelua. Kevyet oli muovirimatkin, muttei saa tiputtaa kiireen takia.

Peilikuva- rata, video: tämä tehtiin kahteen suuntaan. Olin harjoitellut paremmin suunnan millä aloitettiin. Vaikea sanoa, kumpi oli suuntana helpompi, koska toisen suunnan pohjana oli jo treenattu rata. Itselle "nurkan" ohjaukset tuntui vierailta, missä koira jäi selän taakse (7 hyppy). Tämän radan tyylinen päällejuoksu kohta (5.hyppy) treeniin. Alun 2. hyppy myös hyvä treeni.

Ratapätkä vauhtia ja käännöksiä, video: Tässä 3 hypyn käännös oli hankala. Tein siihen jarruvalssin, mihin ei ekalla tullut. Sitten omalla linjalla ohjasin takaakiertoon, kun muisti ottaa haltuun meni hyvin. Taas tarkkana, kun koira piti saada hyppyjen välistä.


Vaihtuva 4. este, video: Tämä treeni oli tosi hyvä! Tämän tyylisiä tehtiin Trkmanin Extreme Foundation videolla myös. Ohjaaja keksii 1-3 esteen jatkoksi aina erilaisen jatkon. Tässä tulee koetukselle ohjausten selkeys ja jos koiralla on mielikuva jo jostakin suunnasta. Sai myös itse miettiä tutustuessa, kuinka erotella ne koiralle ja mitä ohjauksia valita. Näitä tehdään lisääkin!
Niistossa Gava alkoi tulla vähän läpiohjauksen eikä aina koonnut. Siinä meillä on työstettävää! Itselle oli vaikeita taas rytmityksen kantilta, kun pääsin niin myöhään niistosta pois, jotta kääntyi jotenkin niin oli vaikea tehdä kääntävä ohjaus heti seuraavalle hypylle. Tähän täytyy testata myös se, että olisin ollut lähempänä 3 hyppyä kutsumassa, minkä jotkut teki..


Läksyiksi Gavalle 
- jahtaamiseen: lelu tippuu kesken vauhdin ja pitää ottaa se vaikka jatkan juoksemista
- niistossa kokoaminen, vaihtelee palkkaa riman yli yms
- jenkki
- jarruvalssiin vauhtia ja ansaeste vieressä (molemmissa radoissa tällaiset kohdat)
- jatketaan samoja juttuja kuin viimeksi, niitä saa aika ajoin muistutella. Lisäksi voi ottaa rataakin, kunhan katsoo ensin vaikeat kohdat mitkä muistuttaa ensin yksittäisenä.


Kurssin jälkeen oma-toimitreenejä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!