Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.3.2017

Gava 3v! Ja kaukoja sarvista kiinni

Gava tänään jo 3-vuotta! On ehditty tehdä paljon kaikenlaista. Agilityssa noustu 2lk, jonka kisaaminen aloitettiin viime kesänä. Tokossa ALO1, AVO1 ja VOI1, joista kaksi viimeistä vuoden sisään. Rallyn ekasta luokasta koulari RTK1. Paimennuksessa ja haussa ollaan ehkä möllitasolla. 
Onnea ihana pikku typynen!
PE TOKOT

Pe iltapäivällä tokoa Gavalle 
- luoksetulon istumista, ekat seisoi. Sitten muisti istua ja tuli yksi tosi hyvä! Kierrätin puun ympäri.
- Kaukoja 2m matkalta. Maahan-seiso, eka sekoitti istumiseen. Istu-seiso ok. Seiso-istu, ekassa meinasi istua mutta nousi ylös. Seuraava hyvä.

Sula lähikenttä!

Perjantain kimppatokoissa ATD:n hallilla Nova&Gava tiimillä. 

Gavalle paikka istuminen 2min piilossa: liikkuroin muille ja sitten katsoin kännykästä 2min aikaa piilossa. Hyvin meni!

Gava 1 kierros
- luoksetulon istuminen: kaksi kertaa ja molemmat ihan super! Jätin seisomaan ja kutsuin mukaan noin 15m matkalta ja peruuttelin samalla (pysähdyin käskiessä?).
- liikkeestä seisomisen ekana istui. Sitten seisominen ja muistin kiertää ympäri. Ekat kaksi liikkui takapää ja kertailtiinkin sitten kiertämistä. Näitä tehtävä useammin! Seurauksessa oli taas aika reidessä kiinni..
- kaukoissa seiso-maahan, ekat liikkui reilusti. Sitten yhdellä kädellä näytetyllä käsimerkillä saatiin hyviäkin. Näissä matkaa myös se ehkä 2m. Seiso-istu oli taas hyviä.

Gava 2 kierros 
- merkkiä: kosketusalusta taakse noin 20-30cm päähän. Eka merkki lelulle 10m matkalta. Hetsasin lähetyksiin. Sitten testasin viime kerrasta tullutta ideaa, jossa aloitin kosketusalusta treenit sillä että jätin Gavan 2m merkin taakse. Kosketin alustaa ja menin itse ehkä saman verran merkin taakse eli koiraa vastaan. Siitä käskin merkille ja heti kun tassut koski alustaan (teki kivan syöksyn) heitin lelun. Sitten siirsin Gavan paikkaa pikku hiljaa kohti mua, aina noin 2m etäisyydellä alustasta mutta myös "isolla lenkillä". Oma sijainti pysyi samana, läheltä oli helpompi katsoa ja nopeampi palkata. Piti kyllä testata kokomatkaltakin, ihan hyviä nekin jo paljon parempia. Kosketusalustan ideaa voisi kyllä tehdä noilla lähes suorilla lähestymisillä. Samalla tulisi takaperin ketjutettua suoruutta merkin takana? Kestoa voisi välillä lisätä alustalla oloon. Jos nämä kokeilut ei toimi niin naksutellaan merkki. Mutta Gava on niin rauhallinen normaalisti niin uskon, että kun tehdään helpoilla treeneillä merkistä tosi hauska ja kiva. Hakien vauhtia heti alusta pitäen niin siitä tulisi merkitsevämpi. Ja Ruutin kanssa taas paikka merkin takana oli vähän epäselvä, koska ehkä tuli palkattua eri kohtia siellä.. Ruudussa on myös huomannut, että täytyy tehdä paljon myös helppoja missä on alusta tai lelu. Ja mielentilan rakentaminen liikkeisiin on kestänyt.

Novan kanssa
- seuraus: pari pätkää suoraan ja palkkaa myös katsekontaktista. Tosi hienoa! Otin alkuun namin oikeasta kädestä selän takaa (ja ojensin vasemmalla). Sitten vasempaan käännöstä. Autoin ensin käsimerkillä reidessä. Sitten testattiin ilmankin. Parempi vielä avulla. Hiukan seurauspaikka muuttui.
- kaukot: hirveä ennakointi maahanmenon tekemistä kaikissa perusasennoissa. :D Ei sitten tehty jos yritti ennakoida. Kerran käskin vasta kun oli odottanut nätisti. Ihan läheltä istumaan nousu, joka upea! Sitten laitoin suoraan käsimerkillä makuulle. Noin metrin päästä taas istumaan ja sekin oli hyvä! Ei liikkunut ja teki pompulla. Kannattaa hinkata pitkään, kun saa hienon vaihdon!
- seisomisia: muistin testata mikäs näiden tilanne. Oli varmaan näitä tehty kotona, koska Nova aika kivasti käsiavulla, käsi nenän eteen niin pysähtyi. Palkkasin heti toisesta kädestä. Toki näitä on agilityssakin kertynyt ihan vahingossa, odota- sanalla. Sitten vielä namien heittelyä kahteen suuntaan ja kahdesti stoppi. Stopissa siis niin, että heitän samalla namin kohti koiraa ja sanoin seis. Ekassa tosin sanoin "stop". Hyvin pysähtyi siihen nähden, että oli vasta toka treeni ja viimeksi ei tajunnut pysähtyä mitenkään selkeästi.
- estehyppy: korkeutta varmaan se 50cm (valkoinen rimallinen avoeste). Kutsuhyppynä ja palkkasin heti, kun oli lähes sivulla. Hyvin teki!

Gavasta otettiin treenien lopuksi verinäyte geenitestejä varten. Hienosti käyttäytyi. :) Gava kävi myös kerjäämässä sämpylää istuen ihan vieressä, tarjoten maahanmenoa sekä meni samalle keinulle viereen istumaan "sivulle". Ei ehtinyt treenaamaan mun suostutteluista huolimatta. ;D Gava bongaa nykyään ihmiset ilman koiraa ja joilla voi olla herkkuja.2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!