Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.3.2017

Ohjatut agilityt

Torstaina Gava ja Nova oli ohjatuissa agilitytreeneissä. Seuran omissa, joissa kouluttajana Eva. Videota näistä ei tullut, mutta molemmille hyviä onnistumisia. Gava pysyi hyvin hanskassa ja Nova teki tosi siistejä käännöksiä ja alkaa jo paremmin ajatella esteitä. :) Gava teki 60cm makseja ja Nova minejä (muiden minien välissä). Novalle ekaa kertaa sanoin parit käännöskäskyt, jonkun taisin sanoa väärinpäin mutta ne toimi vaikkei välttis pelkkää käskyä totellut.

Gava: (ratapiirros alla) lähtöhyppy oli toiseen suuntaan ja päädyin lähettämään aidan kautta. Pystyin hyvin lähettämään koiran rinnalta sinne. Kiirehdin helposti 2 hypyllä ja sen riman Gava tiputti pariin kertaan. Mun rytminmuutos oli kuulemma raju. Takaakiertoon 6 meni kivasti ja tulin siinä vähän liikaa koiran eteenkin. Haki kuitenkin leikkauksella kepeille. Evan ehditus oli jäädä takaakierrettävän siivekkeen tasolle ja antaa koiralle tilaa. Ja että odotan vähän että tulee ekalta hypyltä eikä tossa ole kovin kiire. Toimi hyvin!

Kepeiltä kerran mietti edessä olevaa hyppyä, kun ehdin olla hiljaa. Pituudelle hyvin kauempaakin. Takaakiertoon meni aika luonnostaan. Sitten olikin vaikea, kun piti tehdä vähän päällejuoksua ja tuntui että tulee niin lujaa sieltä kohti. Ei kuitenkaan juossut päälle, eikä levähtänyt mun seläntaakse. Kun yritin liikkua paremmin päällejuoksussa alta niin kerran räjäytti pituuden palikat, kun ei kestänyt vedätystä. Jos tuli rimaa niin ei saanut yhdestäkään sellaisesta palkkaa.

Putkesta ja 8-9 hypyt. Ennen olisin ottanut hypyn 9 pyörittäen tai niisto sokkarina. Nyt kahdella valssilla. Sellaiset valssit, jotka on epämukavuus aluetta koska koira jää juuri näkökentän reunaan. Saatiin kuitenkin yllättävän hyvät onnistumaan. Hyötyä lepakkokurssista. Vielä 9 hypyllä, kun itsellä oikea linja ja lähdin liikkeelle tuli niin pienesti mukaan! 11 käännös yllättävän hyvä. A:lla Gava teki karmean A:n. Liukui koko alasmenon alas. :( Ei onneksi tullut mitään jälkeä tassuihin. Mä jarrutin ja käskin koskemaan, olis pitänyt hoputtaa liikkumaan, kerran itsekin jarrutan. Ei enempää toistoja, on mitä on enkä tykkää tehdä kyseiselle esteelle toistoja.

Otin työnnöllä putkeen 14 (vähän ehkä vastakkaista kättä, että kroppa kääntyi), ekassa meinasi tulla ohi mutta korjasi. Tokassa paremmin. Sitten 15 hypyllä vastassa. Rata oli jotenkin niin kiemurainen ja vaikeita kohtiakin niin ajatus katkesi lyhyisiin pätkiin. Tuli palkattua usein, kun unohdin jatkon. Täytyisi myös laittaa itsensä tekemään niitä pidempiäkin, tulee tehtyä aina sen verran mikä tuntuu mukavalta.

Nova teki sitten yhden koiran mentyä välissä.
1: tehtiin kerran käännös sik-sik eli vasempaan. Hyvin! Sitten 1-2 niin, että palkattiin hypyn 2 taakse. Nova katsoi, kun lelu vietiin sen seläntaakse ja lähti kuitenkin hienosti siitä pois päin hypylle 1. Hyvin meni ja oma-aloitteisesti juoksi vielä putken.
Takaakierto otettiin 2-3 alkuun yliohjasin ja meni putkeen. Kun pidin linjan kohti takaakiertoa eli juoksin itsekin vähän viistoon niin tuli hyvin kiertoon. Mutta kun takaakierrot on vielä opettamatta kiersi hypyn. Yhdessä avuksi käsky tai sana ja sanoin "Nova" juuri ennen kuin piti tulla hypyn yli ja toimi. Täytyy kohta opettaa noita takaakiertojakin.
7 putki ja hypyt 8-9 seuraavaksi. Putkeen lähti hyvin. Hypyllä 8 tosi nätti käännös (tak-tak, oikea) palkkasin sen. Seuraavassa sitten jatkettiin putki-hyppy 8, valssi ja hypylle 9 taas sik-sik käännös. Kääntyi molemmat tosi hienosti!

9-11 niin, että lähetin sik-sik käännökseen (vasen). Ekassa tuli putken 10 ohi, kun en kunnolla törkännyt. Juoksin ehkä metrin päästä, käsky myöhässä? Seuraavassa putki tuli mukaan ja irtosi hyvin avustajalle joka oli lelun kanssa hypyn 11 takana, joka otettiin irtoamisena. Olisin voinut sanoa siinä eteen.
13-14: hypylle 13 lähetin ehkä 3-4m päästä tak-tak käännöksellä eli oikeaan. Seisoin Novan vieressä ja alkuun katsoi vastakkaista kättä vatsanpäällä, missä myös lelu. Kun fokusoi eteen niin käskin hypylle. Pystyin siitä lähteä suoraan putkelle 14, jonka eteen tein pakkovalssin. Ekan vähän liian tiukaan että tuli suun ohi. Seuraavan tahalleen löysemmin ja onnistui hakea putkeen. 13 hyppy oli niin siisti.
14-18: pätkä tehtiin kokonaan. En ihan uskonut, että sujuisi sinne asti. Mutta päätin, että kokeillaan. Voi sitten helpottaa. Hyvä, kun vähän haastetaan. Putkesta tuli hyvin, vähän sai korjata hypylle 16 omaa linjaa. Hyppy kaari meni hienosti ja samoin pituudelle meno (pituus oli tosin mininä myös). Tässäkin eteen- käskyä voisi harjoitella. Nova irtosi hyvin palkkaajalle.

Hieno Nova! Ekaa kertaa käännöskäskyjä treeneissä, olisin voinut vielä paremmin miettiä ne tutustumisessa. Hyvä siinä, että kun rimatkin on minejä jossa korkeudessa ollaan yksittäiselläkin esteellä. Uskon myös, että focusta esteeseen on saanut treenattua käännöstreeneissäkin, koska koira lähetetään esteelle ja itse jatkaa matkaa tai ei mene aina ihan kiinni esteeseen. Hyppykorkeuksien nostoa ja sitten sitä, että voin lähteä aiemmin liikkeelle. Sitä ei pelkässä käännöstreenissä vielä niin kestä. Takaakierrot myös uusi juttu, joita tehty nyt parit hassut kerrat radalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!