Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.3.2017

Vaavikuvia ja Novan agilitya

Sunnuntaina kävin kuvailemassa ja palluttelemassa kaverille syntyneitä 4 päivän ikäisiä aussiepentuja (Red'n Ready). Niin ihania ja täydellisen värisiä kuvatakin! Tuli harjoiteltua taas sisällä kuvaamista ja lakanan ryppyjä saikin sitten photarilla korjailla. :D
- kuvat

FYSSARI
Tiistaina Gavalla oli fyssari pidemmän 2kk välin jälkeen. Samaa pientä jumia kuin aiemmin. Ainakin näin talven treenimäärillä pärjäsi tollakin välillä. Lantionseudulla kireyttä.
Su, ma ja ke ei tehty mitään. :D 

AGILITY
Torstaina Nova pääsi agiliitelemään omatoimisesti. :) 
Hyppy ja putken pimeä kulma: alkuun ei hahmottanut 2.putken suuta. Hypyn kyllä hyvin vaikka olin vähän sivussa siitä. Putken suulla kääntyi heti kun mäkin, joten ekan onnistumisen jälkeen harjoiteltiin, että jatkoin liikkumista. Tein persjätön lyhyen putken jälkeen ja palkkasin kerran siihen tulon leluun. Sitten putken 2 päätyyn erikseen ja sujui hyvin. Sama 1-3 pätkänä ja meni hienosti! 


5-6 hypyt irtoamisena, vietiin lelu hyppyjen taakse. Ekalla lähdettiin rinnakkain ja N ehti tokan hypyn ohi lelulle. Sitten kutsuin hypyn takaa ja nyt sujui. 

7 putkeen treenattiin takaaleikkausta, alkuun Nova ei hahmottanut putkea ja pyörähti vain mua kohti käännöksessä. 1-2m päästä tajusi putken ja lähti sinne. Sitten hoksasi äkkiä lähteä ohjauksesta putkeen. Otin hypyn väärään suuntaan ja takaaleikkausputkeen, sujui. 

9-10: 10 hypylle pyöritys lähimmän siivekkeen ympäri. Ekassa lähdin vähän liian aikaisin ja kielsi. Heti hyppy uusiksi ja kehuin. Sitten uudestaan ja palkkasin heti 10 hypyn käännöksestä. Saatiin se sujumaan niinkin hyvin että pääsin lähtemään edeltä. 

9-12: ekassa hypyllä 11 en ohjannut ja tuli ohi. Toisella korjasin itse ja saatiin putkeenkin asti. Linja oli tässä vähän sellainen että tuli pientä työntöä tai päällejuoksua putkeen. 

13 hypylle tehtiin vähän niiston alkeita. Ei ihan nätiksi käännökseksi voi kutsua mutta kyllä se kääntyi. Ehkä namilla alkuun, nyt oli lelu. Ja tiukempi kulma? 

Riittävästi noin 10min treeniä Novalle ja se oli ihan läkähtynyt. Juoksi alkuun lelun kanssa kenttää ympäri. :D Rimat oli 30cm tai allekin, keskityttiin rataan vain. Hyviä kohtia Novalle ja noiden putken suiden kanssa jatketaan.

Mukava oli kuulla kehuja ratapohjasta ja treeneistä. Oma hommansa suunnitella aina nollasta treenirata ja vielä, että saisi siitä kivan monenlaiselle koirakolle. Alkuun radat on olleet ehkä liian pyöritystä ja kokoajan oma silmä vähän kehittyy. Ja toisaalta miettii niitä myös oman koiran kantilta. Oman koiran kanssa on helpompi miettiä tavoitteita, että mitä asioita treenata yms kehittää mutta radan suunnittelussa vaikea miettiä, mitä muut tarvitsee ellei viime treenissä jäänyt joku selkeä kohta/ohjaus. Kesätreeneissä on helpompi kouluttaa myös, kun itse on treenannut jo samaa rataa ja nähnyt kuinka se toimii erilaisilla koirilla.
Novan viime ohjatuista treeneistä tuli noi suorat putket, niitä tulee harvemmin käytettyä kuin mutkaputkia. Ja usein putki syöttää jo valmiiksi suuntaan mihin mennäänkin, esim mutkaputket kääntää koiran aika "ilmaiseksi". 2-3 välin putken suun ohitus ei kaikilla sujunut heti ekalla. Kepit vaikeat noin koska koira tulee vauhdilla. 13-14 kääntö oli vähän ikävä ja aika tiukka, mutta kyllä tollaisiakin on joskus. Isolla koiralla pidemmän kautta parempi, mutta kaikki paitsi yksi kääntyi lyhemmän kauttakin. Tosin osa vähän töksähdellen. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ylisöpöjä pentuja! Ei tälläsiä saa laittaa... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä söpöjä marsuja! Ja kuvissa näkee vielä paremmin kaikki ilmeet. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!