Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.3.2017

Lepakkokurssin 3/3 kerta!

OMD agilityn lepakkokurssi 1 koulutuspäivä (4.2.2017) 2 koulutuspäivä (5.3)3 koulutuspäivä (26.3), 4 kerta extranalepakkotreenit 2018

SU LEPAKKOKURSSI 3/3

Sunnuntaina Gavan kanssa ajeltiin Lietoon Kati Immosen oppeihin. Viimeinen kerta lepakkokurssia, mutta ehkä me treffataan samalla porukalla vielä myöhemmin tai ottaa yksäriä. Tykkäsin kovasti Katin tavasta kouluttaa.

Videolta (pitkä ja lyhyt versio) löytyy meidän Ultimate- radan treeni. Ei päästy loppuun asti (onneksi näki mitä siellä oli treenattavaa). Vähän turhaan käytin aikaa kontakteihin ja keppeihin myös. Rata oli tehty ihan hirveäksi, ansoja oli ja esteitä estämässä jotain juoksulinjoja. Oli vaikutteita italialaisen Sandran radoista. Maajoukkuekoiratkin oli menneet joihinkin noista ansoista.

Lähes koko treeni (3min), video:

Parhaat palat videolla (50sek):


- ei saa itse peittää esteitä, kaikki lepakot on normaalia estehakuisempi, kaikki viskileikkaus kohdat tms ei aina näille toimi
- takaakierrossa ohjaaja kohti riman keskikohtaa, yltää kyllä ottaa askelta koiraa lähettäessä
- takaakierrossa askel kohti koiran linjaa ei siivettä! Iso ero koiralle jos katsoo takaata kohti linjaa tehdyn ohjauksen vai siivekettä kohti (siivekettä kohti on erilainen jos ohjaaja ei ole siinä kiinni)

- paloina treenata saksalaista. 1. Kiertoon lähtö ja ohjaajan liike (lelu kierrettävän siivekkeen takana). 2. riman yli tulo ja ohjaajan liike (lelu laskeutumisessa tai koiran linjalla).
- rimalla voi mallata mihin koira laskeutuu ja siitä se ottaa vielä korjaavan laukan

- jenkissä (eri rata) mun piti vikalla toistolla juosta koskettamaan noin 10m päässä olevia keppejä! Tulipahan liikuttua. Mulla tapana ottaa noin 3 askelta kunnes palkkaan. 
- jenkin jälkeen putken leikkauksessa vastakkainen käsi joka työntää kohti koiraa kertomaan laukanvaihdosta putkelle. 
- jenkki tehtiin u-putki + hyppy. Kontaktikoiraan heti kun se tulee putkesta
- jenkkitreenissä väliin takaaleikkausta. Oikealle loivempaan hyvä. Vasemmalle sujui tokalla. Olin leikkauksessa putken ulkoreunalla.

- pakkovalssit käden mitalla esteestä, jos liian lähellä koira voi osua siivekkeeseen
- pakkovalssissa varpaat kohti siivekkeen kärkeä
- pakkovalssissa merkkaus, askel taakse "perunasäkin heitto esteen yli", kädet ja yläkroppa kääntyy sekä katse, pidetää katse koiran laskeutumissa ja lähdetään reippaasti liikkumaan
- nuorelle koiralle erillisenä harjoiteltu sylkkäri tai backläp hyvä treeni laukanvaihtoon. Ja hypyllä matalalla rimalla.

Pakkovalssin vaiheet, video
- lelu merkkauskohtaan ja itse peruuttaa
- merkkaus, peruutus ja koira riman yli
- merkkaus, perunasäkki riman yli ja juostaan seuraavalle esteelle asti

Lunttilaput saksalaisen pilkkomiseen osiin


Saksalaisesta tai ylipäätänsä viistohypyistä tuli hyvä pointti, että Gava tulee niihin väärässä laukassa ja hakee samaa ponnistuspaikkaa kuin pyörityksissä. Noista syistä sen rima tulee usein alas. Nyt pitää treenata takaakierrosta viistohyppyjä yhtä paljon kuin pyörityksiä. Katsoin itse videolta että tulee tosi lähelle rimaa, mutta en osannut katsoa laukkaa tai että positio olisi oikea pyöritykseen.  

Puomin ohjasin ekalla epävarmasti ja Gava pysähtyi alasmenon keskelle. Otettiin uudestaan tsempattuna yläosassa "mennään mennään" ja alasmenolla "touch" niin tuli hieno. 


A:lla ekassa lähti ilman lupaa. Niissäkin tsemppasin mutta silti saa tulla vasta luvalla. Radalla oli hyötyä jos pääsi vähän edelle. :D 
Keinu oli hieno heti ekalla vedätykselläkin!

Kepit takaaleikkauksella ei sujuneet, haki 3 väliin. Kati koitti laittaa ohjuria, mutta Gava meni alta tai hyppäsi yli. Paikaltaan onnistui. Jätti kesken kun otin sivuaskelta. Vastakkainen käsi tukemaan. Työmaata riittää kepeissäkin! Olisi ollut vaihtoehtona myös niisto, poispäin käännöllä hyppy, itse leijeröiden niistohyppy ja vähän sylkkärimaisesti kepeille. Siksi sylkkäri, koska koira vaihtaa laukan.

Tosi hyvä pointti oli myös, että moni keskittyy viikkotreeneissä vain radan tekemiseen ja ei haittaa vaikka tekniikat menisi vähän sinnepäin jos ne onnistuu. Kuin että valitsisi radasta treenattavat kohdat sen mukaan, mitkä on vaikeita ja mihin haluaa alkuun keskittyä. Välillä pitää tietty tehdä ratatreeniä. Joka siis pitkiä pätkiä tai koko rataa.


Kurssin jälkeen oma-toimitreenejä: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!