Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.9.2017

Hyppytekniikkaa, toko ja seuranmestaruus


SU AGILITY: hyppytekniikka ja 2on-2off

Novalle hyppytekniikkaa. Vähän tiukempi treeniviikko, mutta kerran oltiin sovittu. :)

Korkeuden arviointi: 6,6,9 jalkaa. Hyppykorkeus 40-55cm. Ekan ponnisti vähän liian kaukaa ja sitten 55cm kerran tippui rima ja kerran jäi tosi lähelle lonkkia eli myöhäinen ponnistus. 

Setpoint: 6 jalkaa ja okseri. Ensin mini okseri, nostettiin asteittain 50cm ja sitten lasku. 

2on-2off puomilla. Ensin yksittäisenä, ekojen namin tarjoamisyritysten jälkeen oikeaan kohtaan päätin että saa luopua namista sen verran että saan palkattua ihannekohtaan. Toikin lisää malttia ja keskittymistä. Halusin sitten kokeilla myös koko puomia. Namikippo loppuun ja tehtiin ensin 1-2m päästä lähtien alastulolta kupille menoa. Ei jäänyt kuppiin ainakaan kiinni, kun 2on-2offissa tippui näissäkin alkuun takapää. Loppua kohden onnistumisia mutta tarkoituksellakin vähän hitaampi vauhti. Namit nyt kuppiin. Kerran koko puomi josta alkuun sujahti ylösmenolta metrin korkeudesta allla olevaan putkeen. :D ravilla jarrutellen koko puomi ja sai ottaa namin kiposta. Vielä täytyy kaikissa vauhdeissa saada alastulon matkalta ajatus pysähdykseen. 

Video:


SU TOKO: 
Wilman ja Binan kanssa nopeat tokot taas Perkkaanpuiston koulun kentällä.

Gava, kaukot: ennen kaverin saapumista 7-15m matkalta. M-i hyvä 15m. I-s eka hyvä, toisessa liikkui toinen tassu. Pitkältä matkaa s-m ei sujunut. Kerrattiin sitä läheltä.


Novan kanssa: 
Paikkamakuu: keskittyi kontaktiin ja ei mennyt maahan (olin sanonut "katso" ja korjannut kerran). Sitten uusiksi ja epävarma maahan. Lopussa niitä lisää ja alkoi vauhti palata. Itse makuu ok, meni lonkalle alussa mutta muuten rauhassa. Ja itse olin 20m? Gava käy siihen makoili vieressä.

Seuraus: tässä ekassa palkka kontaktista. Sitten liikkeelle lähtö tosi tahmea ja seurasi laiskasti. Tulinkin tulokseen, että kuten paikkiksessa Nova on oppinut että "katso" tarkoittaa häiriön sulkemista ja paikallaan kontaktin pitoa. Sulkee myös mut osittain pois, ainakin käskyjen osalta. Hetsattiin sitten ja kokeilin sanoa selkeämmin seuraa ja sitten liikkeelle. Ja vähän reippaampi vauhti. Ihan lyhyitä pätkiä tehtiin ja seuruun aloituksia läheltä liikkuria. Kerran käännöksessä Wilma totesi "vau tai jes" ja Nova pysähtyi tuijottamaan - niin heitätkö liikkuri palkkaa? :D Suoralla meinasi muuten kerran himmata noin 10m kohdalla. Eli jäävä ja seuruu x kohdan yli myös.

Kapulanpito: tämä oli hyvä. Rauhallinen ote. Ja kerran vilkaisi pois. MA AST SEURANMESTARUUS 

Maanantaina 25.9 kisailtiin seuranmestaruudesta.

Nova meni super mölli makseissa. Siellä haluttiin mennä 35cm hypyillä, joten vauhtia kertyi (kun ollut 45-50cm treeneissä). Novan radalla oli 15 estettä joka on jo pisin rata mitä on tehty. Lisäksi tuollaisia "rallatus" ratoja liian vähän vs mitä Gava olisi osannut. Radalta saatiin 0vp vähän varmistellen ja paristi paikkaillen ohjausta. Tulos riitti 1/5 sijaan.
Oltiin vielä bortsuakin nopeempia. (Toki nopeimmat bortsut sitten kokeneempina veti radan 4s nopeammin ilman kyselyä, sama rata koiranvaihdossa. Mutta nollan tehneissä bortsuissa koiranvaihdossa 5s erolla). Tämä oli hyvä tilannekatsaus! Suorasta putkesta irtoaminen ja putki hyppy putki irtoamiset. Takaaleikkauksen kanssa lopussa tuli liian myöhään ja estin vain ettei tule hyppyjen välistä. Valsseilla myös vähän hidastin koiraa. 

Koiranvaihto luokka loppuun. Nova meni Lotan kanssa, joka viime vuonna sai myös Gavan. :D oli hieno katsoa ohjausta missä ei varmistella, yksi harmillinen takaakierto suoran putken jälkeen, missä mullakin lähellä ettei ajautunut ohi. Novaa ei haitannut vieras ohjaaja vaikka tuomaroinkin sivussa.
Itse ohjasin mini cockeria, ihan eri kokemus. Lähinnä nami kiinnosti koiraa ja karkasi leikistäkin aiemmin. Vaikka se koiran omalla ohjaajalla näyttää niin helpolta niin, itse ehdin persjätöilläkin aina 5m liian pitkälle vaikka yritin odotella. Lopun ohjauksista unohtuikin sitten persjätöt. Ja kahdesti samalla putkella koira ehti karata, jäi kai hetkeksi ilman ohjausta ja oltiin lähimpänä porttia. :D Ja sai kyllä kipittää, tsempata ja juosta paljon enemmän. Olipa rankkaa! Jaetulle 2 sijalle 15vp kera. :D 

Nyt treeniin irtoaminen suorasta putkesta, toki se kaikilla vaati joko että ohjaaja sai etumatkaa jo aiemmin tai sitten osa teki leikkauksen suoran putken jälkeen hypylle jolloin kyllä sitä seuraava hyppy vaati vähän pelastelua. Ja putki - putki irtoamista myös niin vaikka tulisin vähän jäljessä. Punainen ferrari on ihana, Novan mielestä oli kaikkia tosi ihania ihmisiä ja koiria paikalla. Toki yksi kävi varoittamatta päälle. :/ 
KUVIA maanantailta  18.9 Koskenranta ravintolan läheltä Vanhankartanonkoskelta. Kerrankin "Ruuti vei voiton" näissä kuvissa, no ehkä liikaa valinnavaraa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!