Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.9.2017

Novan agilitya ja suokuvia

TI AGILITY
Tiistaina Anun toka vikat treenit. Noin 10 astetta ulkona, mutta onneksi ei satanut.
Novan kanssa taas molempien vuorot.

Eka pätkä oli tosi hyvä! Rimat 50cm. Ehkä olin ne kohdat miettinytkin hyvin ja oli kivoja tehdä. 

1-4: eka yritys sujui, valssasin 3 hypyn taakse ja pääsin sinne sulavasti (tutustumisessa tuntui vaikealta). Toinen toisto, missä sain aiemmin lukittua 2 hypylle. Ja tehtiin pituudelle 5 asti. Siihen käännös, joka kolmella palikalla hieno. Enkä osannut varmistella. ;) 

10-17: jätin keinun alaatulon luo ja harjoiteltiin vedolla putkeen. Ekalla kertaa vilkuili mua väärästä suunnasta. Alkuun en päässyt myös niin pitkälle kuin halusin. Noin 2 askeleen ajan kuljetusta putkeen ja sitten jatkan (kunhan lukinnut). Alkuun myös tein vedon, valssasin siitä ympäri ja lähdin. Helpotin sitä niin, että tein vedon ja jatkoin siitä suoraan eteen.

Hyppy 12 tuli äkkiä, kun alkuun kiirehtinyt sinne. Ekoissa unohtui käännöskäsky ja oma käännöskin myöhässä. Kerran jarrutin tönkösti juuri riman päällä ja se tietty tuli alas. Laitoin liinat kiinni siinä. Kun muistin käännöskäskyn ja ehdin aloittaa valssia ajoissa oli tosi nätti. 14 hypylle taas tein vähän naftisti valssin tai sitä edeltävän lähetyksen ja Nova vähän kyseli, mutta päätti irrota hypylle. Sama 17 hypyllä, joutui vähän pelastaa mun ohjausta ja mennä sinne. Toisaalta hyvä jos alkaa vähän hakea itsekin esteitä eikä tarvitse olla ihan täydellinen ohjaus. Tämä vielä uusiksi, itselläkin luottamusta ja osasin olla tarkkana noissa tietyissä kohdissa. Nyt varman oloinen pätkä! Tosi kiva!

Sitten takaaleikkaustreeniin tuossa tutussa pätkässä oli kivasti ensin hyppy 15. 14-16 pätkä. Otettiin suoraan linjaan 14, lähdettiin suht samaan aikaan. Sitten 15 takaaleikkaus, kroppa ohjasi kokoajan leikkausta vaikka liikuin. Ja Nova uskalti yllävän hyvin mennä hyppäämään vaikka etenin kohti. Tämä tuntui helpolta. 

Lisää haastetta ja tehtiin 12-16, käännöskäskyllä 12. Sitten tein leikkauksen 13 hypyn ja 14 väliin. Hyvin lähti sinne! Ja takaaleikkauskin sujui. Ekassa leikkauksessa vanhan huonon tavan mukaan leikkaus oli vähän huitaisu missä käsi nousi ja muistutti vippausta. Lopuksi 11-17. Käännöskäskyllä 12. Leikkauksessa molemmat kädet ja ne pysyi alhaalla ja näytti vain koiran reittiä. Takaaleikkaus myös hyvä ja loppu. :) jes! Näissä tyytyväinen omaan ohjaukseen.


Tauon jälkeen ei sujunutkaan sitten niin. Medirimoja edellisen jäljeltä. Toki tehtiin vaikeampia asioita. 19-21 ja tarkoitus tehdä 21 saksalainen eli eri suuntaan jatkaa kuin radalla. Se oli ok, paitsi ekassa viive katseessa. Toinen hyvä. 
Mutta itse takaakierto 19. A:n suunnasta ei sujunut. Jos sujui niin hyppäsi ensin siivekettä mun puolelta (kun juoksi ensin kohti rimaa) ja sitten korjasi kiertoon. Jos lähti mun vierestä niin että blokkasin rimaa ja olin edellä oli ok. Niinhäm mä olen vienytkin kaikki takaakierrot vain blokatem väärän suunnan. Eli opimme, että täytyy opettaa Novakin käskynä takaakiertoon. Eikö se opi sitä treeneissä. ;) Ollaan tehty myös niin paljon käännöksiä yms. 

20-24: takaakiertoon linja vei tässä ja 21 olo hyvä. Katsoin että hyppää ja tein sitten persjätön. Pieni lähetys 22. Päällejuoksu 23, jossa muistin taas katseensuunnan kun koira oli jo tulossa ohi. Seuraavalla muistin. Jospa mä neljännen kanssa oppisin ohjaamaan oikein saksalaiset ja päällejuoksut. Vanhemmat koirat on oppineet pienemmästä lukitsemaan hypyn. Mutta oli Gavankin kanssa ongelmaa, että välillä ministi liian myöhään lukitus. 

Toisella kentällä puomille parit 2on-2offit pyöräyttäen alastulolle. Nova kerran meni ylösmenon ylöskin. Kokeiltiin ekaa kertaa madallettu A namin kanssa. Ei ongelmaa. Sitten kerran madalletun ylhäältä pallolle joka metri alastulolta. Ei tainnut osua kontaktiin. Pitäisi miettiä metodi jolla kouluttaa.. kerran puiset 4 kepit kerralla oikein helpolta puolelta.

Treenaa:
- päällejuoksu ja saksalainen katse laskeutumispaikkaan
- takaakierrot
- maxipituuden käännös
- rengas jäi ottamatta, siitä taukoa


TO AGILITY: 2on-2off

Torstaina nopea treeni ennen ja jälkeen kouluttamisen.
2on-2off Nova: mattopintaisella puomilla, pyöräyttäen molemmilta puolilta. Palkkailin namilla suuhun hyvät. Ehkä puolessa ulompi takajalka ehti tippua alas. Välillä korjasi sen takaisin. Kelpuutin nekin tolla osaamisen tasolla. Parempi palkka, jos molemmat jalat oli. Vapautuksella pois.
Myöhemmin vielä smartin puomilla pyöräyttäen alastulolle. Nyt oli aika paljon intoa ja paristi merkkasin sellaisenkin mistä tuli pois kontaktilta. Ehkä aavistuksen enemmän salli mun olla vähän kauempana, eikä ihan sivulla. Toki ei mitään vedätystä.

KUVAT suolta
Kuvia viime sunnuntailta Joutsan Iso Valklammen luota.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!