Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.9.2017

Novan agilityt ja Gavalla 4vk

TI AGILITY

Tiistaina Anun treeneissä tein taas Novan kanssa molempien vuorot. Radalla oli kinkkisiä viistohyppyjä.


Novan kanssa:
Ekalla kierroksella 
1-4: halusin opettaa etäohjausta että sujuisi hypyn 3 luota. Ensin niin että lelu 2 takana ja olin hyppyjen 2 ja 3 välissä. Askel kohti kun koira lähti tulemaan. Nova päätti oikaista tokan hypyn ohi, kun niinkin pääsi helposti. Vähän korjattiin lelua ja sitten sujui. Seuraavassa sama lähetys ja valssasin hypyn 3 taakse. Anu seisoi häiriönä ja otti pallon pois maasta meidän kävellessä pois. Siitä vielä putkeen. 
Omana palana vielä 2-4. Jätin viistosti kohti 2, odotin että vilkaisee sinne ja olin itse hypyn 3 valssin kohdassa. Askel lähetyksenä hypylle. Siitä sitten putkeen. 

Ohjaajalle vaikeinta oli sitten ohjata oikein 4-6. Pidin kiinni ja kysyin missä putki. Pyrin kaikissa lennosta lähetyksissä että tarjoisi katsetta esteelle tai sitten suuntasin sinne. Sitten takaa, ekoissa juoksin kiinni siivekkeeseen. Kun yritin vähän kauempaa lähettää välillä annoin liikaa tilaa ja tuli väärältä puolelta. Käsi keilausliikkeenä matalalla. Kun sain taakse piti kääntää katse ennen ponnistusta laskeutumispaikkaan. Katsoin alkuun koiraan ja silloin olen suoraan vasten koiraa ja paineistan katseella. Taas kun katsoin maahan ja pidin ohjauksen hypyn suorituksen suuntaan laskeutumispaikkaan ei ollut mitään ymmärtämisongelmia. Tämä on joku pinttynyt vanha tapa, niin vaikea korjata! Muistin aina viiveellä - ainiin katse laskeutumiseen. :D Nova oli helppo ohjata siitä 6 hypylle. 

12-16: tässä taas katseen tarjoaminen. Lähetys ja juoksin päällejuoksuun 13 hypylle. 14 hyppy sujui ihan hyvin. 15 hyppy oli sen verran sivussa että kääntyi kohti mua ja missasi sen. Täytyi irrottaa selkeämmin sinne. Tauon jälkeen tehtiin kohtaa kädet seläntakana ja Nova sai tarjota. Oli vaikeata.. meinasi alkuun lähteä toiseen suuntaan, kun piti ottaa oikean sivun puolelta. 

16 hypylle palkkasin käteen vedosta. Tätä paristi yksittäin palkka vasta hypyn jälkeen jättäen vähän hypyn väärälle puolelle. Jatketaan niitä noin. Sekä tehtävä myös itse toiselta puolen täyskäännöksinä. Meinasi kääntyä väärään suuntaan mua kohden jos en kääntänyt ajoissa kohti hyppyä ohjausta. Näitä voi tehdä kotonakin.. 

16+23-29: tehtiin serpentiininä viistohypyt ja ekalla kerroilla putkeen asti. Ekassa hyppy 24 jäi ohjaamatta. 23-25 sujui. Sitten 23-29. Tehtiin loppu kahdesti. Oli vaikea saada valssia 26 ajoissa. Jotenkin tuli taas pelko ettei lukitse sitä x-etäisyydeltä. Ja en muistanut käännössanaa (tak). Tässä hypyt medinä ja Nova muuten alkoi mennä jo lujaa. :D Upeasti haki myös pimeän kulman putkeen.


KE kasvattaja Maria ja bc tytöt kävi moikkaamassa meitä ja saatettiin pidempi lenkki kotia päin. 
Maria tunnusteli Gavan vatsaa ja oli sitä mieltä että sieltä tuntuisi helminauhan tuntuinen kohta. Itsekin kokeillut, että on vähän pulleamman tuntuinen tuosta yhdestä kohtaa. Novaan verratessa taas sen vatsa samassa kohtaa ihan tasainen ja kaartuu sisällepäin. Gavalla myös karvat alkaneet kasvaa samasta kohtaa suoraan ulospäin. Nyt oli siis 4vk. Nisätkin näkyy ehkä vähän selkeämmin, viikko sitten yksi niistä erottui. Kaksi ekaa viikkoa Gava söi tavallista paremmin ja sitten 3-4vk vähän huonommin. Kinkulla tai makkaralla höystettynä on uponnut. Gava on myös ollut vähän rauhallisempi lenkeillä. Marian nähdessä ei tiennyt miten päin olla. Heti kun kuuli äänen alkoi kiskoa hulluna. Meten ja Muscan edessä piti taas möyriskellä maassa pienenä koirana. :D 
Ja Gavan kanssa päädyttiin röntgeniin lähempänä synnytystä, että tietää tarkan lukumäärän monta on tulossa. Kerran pennut syntyy mun luona. 

Ruuti pääsi tyttöseuraan lenkille ja ei yrittänyt syödä ketään. Äiti haki Novan taas nometreeneihin. Nova saa pitää huilipäivän nyt to. 

Kuvissa ei niin näy, mutta karvat kasvoi ulospäin. Yhtä solakka edelleen on.

Ei nyt isoa eroa, mutta viikon takaiseen vähän2 kommenttia:

  1. Hihi, prinsessa Gavasta tulee pulska 🙈😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :D Ja toivotaan toki että on tiine, kun voi vielä vain veikkailla. Kyllä mä silti uskoisin että on.

      Poista

Kiitos kommentistasi!