Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.9.2017

Viimeiset Anun kenttätreenit ja 12 keppiä!

TI ANUN AGILITY
Viimeiset Anun treenit pidettiin ja Novalle oli taas kaksi vuoroa. Radalta valitsin vauhdikkaita kohtia ja tehtiin pari itsekin keksittyä irtoamisajatuksella. Katsottiin myös vähän 2on-2offia toisen pätkän alussa. Ekalla kierroksella rimat 50cm, tokalla 40cm.

1-8: tehtiin ekassa pätkässä koko pätkä. 2 hyppy vähän venähti. Takaaleikkaus 5 epäonnistui, Nova ei tajunnut että vaihdan puolen ja itse ajauduin kiinni hyppyyn. Jatko kuitenkin sujui. Sama uusiksi alusta lähtien. Kerran 2 rima alas, käännyin katsomaan seuraavaa estettä. Lähdöissä koira keuli ja oli kyllä taas niin intona. Odotin hetken ennen sivulta lähtöä että tasaantui vähän. Palkka kerran takaaleikkaukseen 5. Seuraavassa pätkässä taas pituuden jälkeen. Nova haki hyvin hyppyjä ja irtosi niille. :)

Tehtiin oma vauhti pätkä 10 + 25 + 28 + 29 + 30. Hyppyä 30 käännettynä vähän helpommaksi. Anu meni sen taakse palkkaamaan. Juoksin ehkä aika rinnalla, mutta näin meni hyvin. Huomiona myös suorista putkista, että kun haluaa että irtoaa niin juoksee itsekin niiden vierestä kovaa. Sitten tehtiin 28-30 lähdettiin suht samaan aikaan, että jäisin vähän jälkeen. Sitten sama vielä 28-31 ja takaaleikkaus kahdesti 30.


Toisen vuoron alussa katsottiin 2on-2offia. Pieni selostus tilanteesta ja näytin alusta maassa, että ilman. Palkat oli helpompi tiputtaa alustalle, toki Nova alkoi tajuta sitä ja keskittyi myös siihen. Sitten ilman alustaa ja sain palkkailtua enemmän tarjoamista. Palkkaus oli taas vähän vaikeampaa, kun yrittää ottaa namia kädestä ja kurottelee siihen. Anu on opettanut erikseen katsetta maahan esim katukynnyksellä missä on voinut näyttää sormella kohtaa mihin kohti haluisi pään ja palkata toisesta kädestä. Ja itse voi olla kyykyssä 2on-2off paikan edessä. Sitten erikseen puomin kanssa vielä reunempaa kuin itse tein 2on-2offia ideana että koiran pitää oikeasti hakea takajalatkin puomille, kun ne ei automaattisesti seuraa perässä siitä kulmasta. Ei kuitenkaan niin, että opettaisi puhtaasti peruuttaen. Vaan kun koira tulee sivusta sen pitää hakea takajalat laudalle. Nämä vaatii vaan treeniä, mutta huomaa jo edistystä. Ainakin sunnuntain jäljiltä asiaa on mietitty.  Ja itse oon ollut nyt laiska kotiopetuksessa, otetaan se talvijumpaksi. :) Gava opetteli laatikon paljon paremmaksi ennen oikeita esteitä.

Ehdittiin vielä tehdä 10-13 pätkä. Ekassa en rytmittänyt hypyllä 11 ja juoksi putken suun ohi. Seuraavassa käännöskäsky + rytmitys. Ehdin persjätön ennen hyppyä 13. Sitten sama vielä uusiksi, mutta tein persjätön 13, sitten vähän jättäydyin ja tehtiin 14 ja vielä takaaleikkaus 15. Ja se sujui tosi hienosti! Ja juuri ton tapainen kohta ei Villen koulutuksessa viime kuussa sujunut. Toki näissä auttaa myös kouluttajan sijainti. Mutta oli Nova mullekin kuulolla. Kommenttina, että teki paljon itsenäisemmin ja alkaa hakeakin esteitä! Huomaa sen myös siitä että nyt vikassa treenissä oli aika pitkiä pätkiä mutta ne tuntui aika kivoilta. :)


Treenien jälkeen piti vielä pienen tauon jälkeen käydä toisella kentällä. Testattiin 12 keppejä. Palkkasin ensin 4 kepin taakse, sitten 6 ja sitten 8 keppiä. Joka kerta alusta ottaen. Sitten otettiin alusta ja kaikki 12 kpl. Ne sujui heti ekalla kerralla, Nova vain keskittyi eteen ja jatkoi kunnes kepit loppui kesken. Vautsi! Kotona porukoilla on taas 8 keppiä. Tätä ennen tehty 4 ja 4 puisia keppejä pienellä raolla. Ei ahnehdittu enempää! Tavoitteena on ollut nyt edetä kisakeppeihin, toki sen jälkeen pitää sitten vielä eri kulmia treenata ja toinen puoli on vaikeampi.


Ja Gavalla on nyt 6vk meneillään. Puhetta, että voi lisätä ruokaa ja kohta vaihtaa penturuokaan. Tosin meidän nykyinenkin on aika "kaloripitoista". Ruokahalua Gavalta löytyykin nyt ja herkut maistuu ja kerjääkin niitä. Madotus annetaan kohta myös 5 päivän kuurina. Koitan ottaa jotain seisotuskuvia jatkossa, että saisi verrattua. :)

Gava su 17.9 eli 1,5 viikon takaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!