Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.9.2017

Fyssari ja agilityssa saksalaisen alkeita

FYSSARI (MA)
Gava kävi Espoon Eläinfysioterapian Ulla Tuomella Lahnuksessa. Lapojen välissä vähän jumian ja vaan kevyesti avattiin takapäätä, jos pentuja on tulossa. Gava oli kyllä tavallista dramaattisempi ja alun seisaalla tunnustelun ja venyttelyjen jälkeen oli sitä mieltä, että äiti ota syliin halittavaksi. Ei se ennen ole tuollaista tehnyt. :D muutenkin hakee huomiota ehkä enemmän. Oli paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Olihan tuossa kuukauden agilitytauko lomilla tai sitten oli jumppaläksyjen ansiota (joita täytyy taas koittaa tehdä..).

Gavalla on nyt 3vk astutuksesta. Ekat viikot maistui tavallista paremmin ruoka. Nyt taas kahtena päivänä ei. Vaikea siitä on nähdä. Puhetta oli nyt käyttää lähempänä syntymää röntgenissä niin näkee tarkan määrän. Parempi niin päin, kun pennut syntyy meillä ettei tarvitse arvella onko lisää tulossa. Ja toivotaan toki, että pentuja olisi tulossa. Vielä niiden pitäisi olla herneen kokoisia.

Gava tokoili ti treenien yhteydessä 
- onnistuneen tunnarin kohti agilitykenttää. 
- Sitten tehtiin merkkiä naksutellen paikkaa. Kerran repesin, kun Gava meni pohkeenväistöä merkin ympäri, mitä tehdään tasapainotyynyllä naksutellen. :D 
- Ja kaukoja istu-seiso-istu sekä maahan-seiso-maahan. Istu-seiso joskus liikahti, niistä ei palkkaa. Maasta seisomaan noustessa taas välillä toinen jalka liikahti sivu suunnassa. Ja toki olin ihan 2m päässä. Näissä muistuteltavaa.. AGILITY (TI)
Anun treenit, Nova x 2:
Nova teki Gavankin vuorolla joten pidettiin rimat 40cm ja yksi teki välissä.

Lähtötreeni:
Ekassa otin juoksu askelia. Lähti. Tehtiin yhden hypyn yli ja hihnalla lähtöön viedessä Anu heilutteli palloa. Toisen kerran kesti juoksemisen, menin Anun ohi (10m) ja go. Seuraavassa pyydystin marsuja, lähti heti alussa. Rasmuksellakin varastamiset oli sitä että lähtee juoksemaan täysiä ja ehti usein hypätä. Paimenilla ne enemmän on alkuun hiippailua. :D seuraavan marsujen päädystämisen keksi. Aika huono prosentti. Näitä pitää taas muistutella! Kerran nyt on aikaa ja vire on ollut aika korkea. Lähtötreeniä tuli rutkasti lisää alkupätkässä, vanhan tavan mukaan oon sanonut "hyppy". Käsky on eri (käytetty alusta lähtien myös) mutta muuten tapa on sama. Kerran ehkä 4 lähdöllä lähti mun eleistä. Muut hyviä.

Nova odotteli oven käsikahvassa hihnasta  kun Anu tarkisti rataa. Alkuun istui, sitten makasi. Joku inahdus. Rauhoittui vähän loppua kohden. Noita täytyy myös tehdä ja ihan rauhouttumista. Autostakin tulee vire aika korkealla.. Toki luvalla ja pääsisi kyllä poiskin, kun häkissä vain 40cm korkea seinä, ei kattoa.

1-4: ensin 2-3 pätkää "välistävetoa". Vähän tiukemmasta kulmaa oikeaan käännös tak tak, välistäveto ja 3 hyppy. Varmisteli ja kerroin monella kertaa 3 hypyn liian myöhään. Heti kun pää kääntyy ja tulossa hyppyjen väliin, kertoa. Ja jos menee väärin niin palkataan väliin. Tämä oli hyvä välistäveto treeninä, kun pitkä väli (helpompi) ja niitä ei olla tehty.

Tauko15-19: ensin putki 15, persjättö ennen 16 hyppyä. Kuvio onnistui, mutta näytin läheltä 17 ja 18 putken enkä olisi ehtinyt kiertoon ohjaamaan. Vähän aiemmin persjättö että en joutunut niin edelle. Halusin ottaa hyppy 16, 17 (johon lähetyksessä tak tak- suunta käsky. Lähetin putkeen tukemalla liikkeellä mutta taisin olla silti A:n toisella puolella eli uskalsin jäädä kauas ja siisti tunne kun onnistui! Sama vielä uusiksi ja ehdin koko pätkässä viemään taakse. Tosin täytyi auttaa valssin tapaisella takaakierrosta yli.

Hyppy 19 saksalainen/takaakierto päällejuoksu (video esimerkki Gavan treenistä -15): tämä ohjaus on opettamatta ja super hyvät neuvot tähän. Nova on tullut hypyille kierosta vain jos valssaan.. eka yritys, palkka tippuu kädestä. Jouduin pysähtyä väärään kohtaan, vaikka tulikin yli. Tai sitten piti pelastella. Verkko käyttöön takaakierron ponnistuksen eteen ja mun väliin (kun ehdin jo toisen siivekkeen luo). Eli ettei voi kiertää vain koko siivekettä. Ja palkka jäi siivekkeen lähelle laskeutumiskohtaa. Ja mä juoksin siivekkeen toiselle puolen ohjaten silti hypyn yli. Ekassa yritti tulla ohi. Jollakin kertaa takaakierto jäi. Sitten yritti tulla verkon ja siivekkeen välistä mutta tajusi reitin hypyn yli (ihan itse). Seuraavassa osasi jo itse tulla hypyn yli. Jes!

Pallo (keltainen kohta) valmiina. Takaakiertoon lähetys pitää onnistua vähän kauempaa. Verkko auttaa koiraa hoksaamaan tulla riman yli. Ohjaaja pyrkii siivekkeen toiselle puolen kun koira ponnistaa. Pidä ohjaus yllä kunnes koira laskeutuu. Saksalaisessa tulisi silloin vielä persjättö.  

Keinun jälkeinen putki + hyppy. Hyppyä ennen persjättö ja varmisteltu pakkovalssi joka rumasti levähti. :D erikseen ihan vain putkeen lähetys mun vierestä. Nova ajatteli toista päätyä ja lähtikin sinne. Otin kiinni Novasta ja Anu näytti putkea. Täytyy odottaa että katsoo oikeita esteitä ennen lähetystä. Nyt katsoo eniten mua. Lähdössä ehkä välillä estettä. Tätäkin mä sanon koulutettaville. :D Tähän olisi ollut mahdollista myös japsi eli "pakkovalssi persjättö". En uskaltanut nyt kokeilla, niin vaikea arvioida siinä ajoituksia, mutta treenaamisen arvoinen. Tai sitten jos olisi joku haltuunotto sana "come/tähän" tai opetettuna Trkmanin tavoin "in-in". Tai ihan käsikosketus. 


Nova teki ke kontaktilaudalla 2on-2offia. Ulkona enemmän tilaa ja nyt näkyi sama kuin viimeksi, että jos menin metriä pidemmälle tuli pois kontaktilta mun perässä. Tarjoaa kyllä takaisin menoa, mutta näytti siltä että oli vielä aika keksimistä mitä haetaan. Joskus oli takajalat laudalla, joskus toinen. Joskus ehti siirtyä pois. Ja jos olisin päästänyt edelle ei osannut hakea kohtaa. Päätin sitten tehdä vain selkeästi loppuun (päiväruualla) auttaen oikean asennon, palkaten sen kolmesti ja sitten vapautus. Ettei tule puolet vääriä asioita. Palkkasin Novan nähden laittaen ekan namin valmiiksi. Meni hyvään 2on-2offiin, heti seuraavatkin namit ja sitten vapautin. Saatiin näin kolme täydellistä toistoa, toki näin autettuna. Mutta ei tule muuta häsellystä mukaan. 

Lisää laventelikuvia vielä :D 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!