Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.9.2017

Novalle hyppytekniikkaa ja videopätkät

TO AGILITY NOVA

Torstaina treenailtiin agilitykentällä Anun radasta kahta kohtaa (mitä myös ti). Video

- putki 15-hyppy 19: putkeen lähetykset sujui paremmin. Ohjaus hypyille ja putkeen kauempaa. Takaakierto onnistui 2/3. Mutta saisin kyllä aiemmin saada lukituksen sinne. Ja saksalainen ilman apukeinoja oli pelasteltu. Veto väärässä kohtaa, kun en päässyt pidemmälle. Olin enemmän koiran laskeutumiskohdassa. Haki kyllä paremmin hypylle eli hoksasi jo paljon ideaa. :)
- alku 1-4: tulikin kuuntelutreeniä ja itselle mietittävää ohjauksessa. Koska juuri viime pätkässä mentiin samalta hypyltä putkeen. Normitreeneissä ei ongelmaa, kun noi mentiin eri järkässä. Ekat 3 kertaa ei kääntynyt. Sitten käyttäen myös vastakkaista kättä kertomaan käännöksestä. Taas välistävetoa varmistelin ja laskin vähän myöhässä hypylle. Jonka rima ei onneksi ollut korkeampi. Noita tehtävä lisää, että luottaisin jos välistäveto on merkattu että sieltä myös tullaan vaikka jatkaisin ohjausta.Hyppytekniikkaa korkeuden arviointia Novalle. Etäisyydet 6,6 ja 9. Ekaa kertaa Novalle tätä ja tuli tarpeeseen. Etäisyyden arviointia tehty kerta? Ja perussarjaa. Mutta täytyy myöntää että liian laiskasti. Gava teki paljon enemmän. Video

Ensin 35cm. Sitten 50cm ja hyppäsi vähän läheltä. Palkkasin kerran vikaan väliin. 40 tai 45cm meni ok:sti? Sitten 55cm hyppäsi liian matalan hypyn. Seuraavalla kerralla hyvin. Kun taas vikalle toistolle 35cm hyppäsi sen samalta korkeudelta kuin maksihypyn. Tekee siis tosi hyvää nämä treenit! Osaispa katsoa vielä paremmin. Laitoin videoon arvioita, miten mitäkin voisi tulkita. Mietin, että taisi olla ekan kerran 55cm korkea rima. Tuntui epäreilulta, mutta toisaalta epäreilumpaa olisi suoraan tehdä koko rataa 55cm. Nova ei selkeästi osaa katsoa riman korkeutta ja arvioida sen mukaan. Näissä on häiriöksi tehty myös sellaista, että laittaa ylimääräisiä siivekkeitä ettei koira arvioi niiden mukaan. 

Gavan kanssa oli viime vuonna niin hyvään aikaan talvikauden omatoimivuoro, missä oli helppo tehdä aina hyppytekniikka sarja. Kentällä on taas paljon kaikkea ja ratatreeni "läksyjäkin". Ja jotenkin tuntuu aina pahalta tehdä yli kahtena päivänä viikossa agilitya. Mutta samalla tapaa tuo menee jumpasta.. 


Tässä vertailuna Gavan hyppytekniikkaa 50cm asti, Gavan hyppytekniikka sai jatkokurssillakin kehuja ja kyllä videolla arvioi hyvin korkeudet ja tekee tasaisesti. Laskeutumista tähän ei mahtunut. 

Novalla näyttäisi olevan taustalla 2krt etäisyyden arviointia (matalilla rimoilla). Perussarjaa ja pitenevää taas 2-3krt. 


SU HYPPYTEKNIIKKA Nova

Sunnuntaina treenailtiin Danielan ja Marlonin kanssa, sai hyvin omalle koiralle tauon ja kuvaajan. Ja silmä toivottavasti harjaantuu. :D Hidastus kyllä vasta kertoo totuuden.. livenä voi vain arvailla. Olin suunnitellut samaa korkeuden arviointi treeniä. Vähän extempore sitten päädyttiin myös set point treeniin ja piti googlettaa ja virkistää muistia siitä. Muistan vaan, että se oli hyvä tuomaan voimaa takaosaan. Ja oli haasteellinen Ruutillekin.

Korkeuden arviointi 6,6,9 jalkaa ja rima 35-55cm VIDEO
Novalle ehkä himpusti liikaa toistoja, olisin voinut nopeamminkin edetä korkeaan rimaan. Tuli aloitettua niin matalasta. Ei tiputtanut yhtäkään.
Ensin 35cm, hyvin. 40m, hyvin. 45cm hyvin ellei vähän petrattavaa laskeutumisessa tai heittikö vähän selkää ylös? 40cm hyvin. 50cm hyvin. 2x 55cm mielestäni molemmat hyvin. Ehkä hieman hyppää liioitellusti, tosi pitkän loikan. Kun madalsi 40cm hyppäsi yhtä korkean. Enemmän korkeuden vaihtelua kuin 5-10cm?


Set point- harjoitus, hyppy + okseri, VIDEO
-hyppy 15cm ja 5-6 jalkaa, nyt oli 6 jalkaa okseriin
- okserissa etu rima oli 30 tai 40cm, takarima meillä nyt 40-55cm. Mutta katselin siitäkin Ruutille määrätty aiemmin 25-30cm (samalla kurssilla riiseni teki 55cm) ja Gava teki jatkokurssilla ehkä 25-40cm) vaikka hyppää hyvin.
- Ensin kahdesti 40cm, toisessa ehkä takaosa vähän notkahti ylös. Oikaisi hyvin takajalat. 45cm otti takajalkoja vähän enemmän alle ja laskeutuminen himpun huonompi. 50cm oli hyvä. 55cm otti vähän takajalkoja alle. Lopun 40cm laskeutuminen vähän huonompi. Eli vähän näkyi hypyssä 55cm jäljiltä. Näitä voisi jatkaa 25-45cm väliltä.

Nova kokonaisuudessaan näyttäisi hyppäävän kyllä suhteellisen hyvin toistoihin nähden. Näitä täytyy kyllä tehdä vielä kun on kenttäkautta jäljellä tai jos pääsee omatoimitreenailemaan halliin. Koen nämä myös tärkeiksi, ettei riko koiraa sillä että se hyppäisi huonosti. Etenkin jos voi opettaa nuoren koiran hyppäämään "kustannustehokkaammin". Videopätkiä on tullut hidastuksella tuijoteltua, ihannetta sekä huonompia. Ja yrittänyt niiden perusteella oppia katsomaan vähän enemmän hyppäämistä.

Gavan set point screenarit, jalat hypyn päällä vielä ojennetut. Hyppää väljästi :D
Tässä talteen myös käännöstreenistä video/ohjeet. Tätä ennen suoraa, käännöstä ja loppuun vielä suoristus, suoralla.
Matala 15cm hyppy, loivassa kulmassa 15cm rimalla, 4 jalkaa ja medi-maxi rimallinen hyppy. Tiukassa kulmassa lelu hypyn takana, loivassa tehtiin 8-10 jalan (?) päässä vielä seuraava loivan kulman hyppy 15cm. Samoin jostain luin, että jos tarvitsee laskeutumista treenata niin vielä yksi hyppy suorille 8-10 jalan päähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!