Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.9.2017

Hakua ja tokoa pitkästä aikaa!

Kuralan Kartanotilalla Turun lähellä käytiin Red'n Ready ja Ounou- kenneleiden aussieleirillä. Koulutin siellä ja päästiin Gavankin kanssa treenaamaan. Mietinkin kotiin tultua, että koskin hihnaan vain hakumetsään viedessä ja silloinkin se oli lähinnä koristeena. Mökkikylässä Gava liikkui vapaana ja treenipaikasta toiseen. On sen kanssa niin helppoa liikkua uudessa paikkaa ja la iltana oli isompi koiralauma ulkona vapaana. Sunnuntaina sitten treenailtiin vasta, kun saavuin myöhemmin la iltana valokuvauskoulun studiopäivästä.

HAKU
Aamulla hakuiltiin ja Gava oli vikana. Siinä oli alueella moneen suuntaan tallausta, kun pennuille tehtiin hajuhakuja. Suurinosa hajuista loppui myös ennen piiloja, toki ihan alussa tallattiin alue. Taukoa tässähän oli varmaan pari kuukautta?? Ja ehkä 2 tai 3 hakumetsäily tänä vuonna..
1. Pisto: ääni apu ja n. 55m. Hyvin meni ja löysi ukon pötköttämästä pikku kuopasta. Ei ollut pressua tms päällä.
2. Pisto: ilman apuja ehkä 30-40m. Joutui paikantaa hajua mutta etsi hyvin eikä katsonut muhun. Ei tuullut oikein yhtään ja tuolla oli paljon kuoppia ja kumpareita mihin haju voi jäädä. 
3. Piston maalimies oli jäänyt vahingossa keskilinjan merkin lähelle. Noin 5m lähetys ja Gava tajusi heti ohi juostuaan. Oli siis nenä auki. Tämä oli pressun alla. 
4. Pistossa tuli aluetta takaisin päin kallio ja metsä tiheni. Lähetin kahdesti ja kääntyi ehkä 20-30m jälkeen. Lähetin tokan siitä mistä kääntyi ja ei mennyt taas riittävästi kohta oli myös lähellä alueen loppua. Menin sitten 10m takaisin päin ja vähän lähemmäs kallion päälle. Sieltä löysi ukon kuusen alta. Tähän olisi tarvinnut avun ja ukko oli taas 50m paikkeilla. Ei ihan meinaa niin kauas mennä. Ja voisin odottaa myös että uppoaa tarpeeksi syvälle ennen kuin lähden eteenpäin. Tässä lähetyskohta oli huono ja koiran olisi pitänyt lähteä alueella takaisin päin pistolla. Ehkä myös joka toinen vaatisi avun. Ainakin näin vaikeat.. 

Gava sai neljä eri maalimiestä ja osa tottumattomampia (onko edes sana) ja tykkäsi kyllä treenata eikä vierastanut ketään. :) tunnisti jo autosta päästyä mihin pääsee. Aikataulut on tänä vuonna mennyt ristiin niiden harvojen hakukertojen kanssa mitä on extempore muut kysellyt.


TOKO, pienessä tekonurmihallissa liikkurin kera

Iltapäivästä sitten tein tyhjään halliin ruudun ja ohjatun toiseen laitaan. Sitten mentiin Gavan kanssa eri ovesta sisään ja sain Shantin liikkuriksi. 

Ruutu: virittelin ruutuun ja kutsuin eteenmeno paikalle. Lähti eteenkäskyllä kohti ruutua. Käskin sieltä eteenmeno kohtaan. Ruutuun lähetyksessä pieni lenkitys kohti ohjatun merkkejä (samoja). Sitten hieno ruudun paikka! Hihkaisin jes ja ehti tulla vähän vastaankin. Hyvä vauhti! Salaa lelu jäi ruutuun ja vielä uusiksi. 

Ohjattu: tässä päätin ottaa vaikean nurkassa olevan oikean. Toinen oli helppo kun oli oven edessä ja kontrasti suuri. Sekä Gava jäi ekalla kiinni viimeksi laitettuun. Ei totellut suuntaa. Stoppasin ja meni keskimmäiselle. Totteli toisenkin korjauksen mutta juoksi oikean ohi. Toisellakin kerralla meni parin metrin päästä ohi. Haalea pinkki ja vihreä ei ole helpoin.. uusiksi ja sujui. Ekalla kutsuin merkille namilla. Toisella lähetin sinne, ok merkki mutta vähän vino. Onnistui? Sitten salaa vietiin kapula, onnistui myös. Otin luovutukseen asti. Ne on olleet nyt vähän väljiä monella kertaa. Tosin suora. 

Hyvä asenne näissä kaikissa omistaja on vaan niin laiska ollut edistämään evl:ää. Hitaasti hyvä tulee :D ja tulee tehtyä kyllä ihan haastaviakin, mutta tuli myös onnistumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!