Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.9.2017

Saijan agilitya talvella

Pe agility
Aloitettiin talvikausi Saija Mustosen treeneissä Lohjalla. Nova treenaa sen aikaa, kun Gava lomailee. Muutamat kauden ekat kerrat myin. Novan vuoro oli loppu päässä ja tehtiin 45cm rimoilla.


Novan kanssa tehtiin

  • ensin 3, 4, 6 eli putki jarru ja sitten irtoaminen hypylle 6 eli ei putkea. Saija oli palkkaamassa. Kääntyi heti katsomaan mua ja sitten lähetys. Putkijarru noin yksittäisenä hyvä. 
  • Sitten irtoamista tehden 1-3 (puolenvaihto persjätöllä 2 putken jälkeen) ja irtoaminen 6 hypylle. Nyt irtosi jo ulkomuistista. Heti jos tietää.. Putkeen 2 odotin ekalla hetken liian vähän, että lukitsee ja ehti ohi. 
  • 8-9 väli olikin vaikeampi, ekalla meni kyllä hyvin hypyn 9 taakse, mutta tuli siitä ohi. Mun katse taas myöhässä. Sen jälkeen sitten taas tuli hyppyjen välistä. Joten palkkaa takaakiertoon, Saijan heittämänä. 
  • 9 ja päällejuoksu: tämä omana palana, koira viistoon kohti linjaa mistä muutenkin tulisi hypylle. Päällejuoksu ohjauksella yli ja lähdin liikkumaan seuraavalle. Alkuun Nova ei osannut vaihtaa laukkaa, vaihtoi laskeutumisen jälkeen ja käännös venyi. Vaihtoi riman päällä ja se tippui. Sitten uskalsin ohjata niin, että tietäisi hypylle tullessa laukan vaihdon. 
  • 9-13 ekalla kertaa niin, että en vaihtanut puolta lopussa. Sitten 9-14 niin että tein persjätön. Hypyn 12 varmistus vei aikaa ja vähän naftisti ehdin. Palkattiin sitten myös 12 hypyn jälkeen. Hypylle 11 lähti hyvin ja käytin siinä käännöskäskyäkin, sitten kun sen muistin. 
  • 14-17: käännöskäskyllä 14 hyppy, hieno 15 hyppy. Putkesta kääntyi heti mua kohti. Irrotus okserille, missä Saija palkkaamassa. Vielä sama uusiksi, että irtosi hyvin. 
  • Hyvät treenit! Pomminvarmat lähdöt tapa oli kyllä tarpeen, pyörähdin, pysähdyin, Nova istuu ilman käskyä ja voin lähteä sivulta ilman käskyä. Kerran sanoin sivulle. Odottaa hienosti lupaa, vaikka on ihan räjähtävänä odottamassa. :) Lupa sille onkin kehu ja palkka. Ja tietää, jos lähtee ilman lupaa "palkka menee pois". 
  • Irtoamista pitää myös vahvistaa putken jälkeen hypyille. 
Minna kuvasi myös meidän loppuosiota videolle. Treeniaikaa oli juuri sopivasti. Ja ompas kivaa taas tolleriohjailla, ehtiikin jonnekin. :D


Muita kuulumisia
- ke käytiin iltalenkki Villa Elfikissä. Ajelin siitä ohi niin kodin sijaan siellä lenkillä. Otsalampustakin oli apua, kun teitä ei oltu valaistu (harvinaista tosin niin lähellä Leppävaaraa :D).
- to käytiin lenkki Olarin "urheilupuistossa" hieno usva tuli nurtseille. En jaksanut Ruutin ja Gavan kanssa muuta treenata kuin ohituksia palkkailtiin. Ja vähän portailla 2on-2offia. :D
- la myös koirakuvausta ja henkilökuvausta. Katsastettiin Gavan ja Novan kanssa aamulenkkinä Träskändan kartano ja puisto Espoossa, hieno paikka! Metsäreitit jäi katsomatta, sinne uusiksi! 

Gavalla nyt 6,5 viikkoa. Ruoka maistuu hyvin ja määrää on lisätty tai annettu extra annos. Nyt myös matolääkekuurilla. Jossain vaiheessa vaihto penturuualle. Gavalle on ollut ok, että oon keskittynyt nyt Novaan. Lenkeillä on saanut tehdä välillä oikean puolen seurausta. 6vk kuvat järkkäristä myös julkaisematta, laitan tähän alle yhden. 


Vertailuksi kuva kesältä märkänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!