Siirry pääsisältöön

Gavan Saijan agilitytreenit ja kaveritreenit

Pe Saijan agitreenit

Valitsin treenehin pidemmän radan ja ehdittiinkin katsoa se läpi! Oikeastaan yksi kohta oli vain joka ei toiminut, muuten tosi hienosti! Puomi oli niin siisti, täysiä loppuun asti! Kepeillä verkko 2 kepin luona, hienosti meni ja saatoin vähän enemmän loppuun. 4 takaakiertoon toisen hypyn puolelta, ekalla otin haltuun liian hyvin ja tuli hypyn 4 väärältä puolen. Sitten lähetykset out-out käskyllä ja kouluttajakin sanoi että pääsen sieltä nopeasti pois kun lähtee kiertoon niin hyvin. Ei uskoisi, että sama koira jolla oli ongelmia kaikissa takaakierroissa.

5-6 olikin meidän vaikein kohta, siinä joko lähti lenkittämään (miksei tullut laitettua verkkojakaan!) jos valssasin. Ensin kokeilin vastakäännöstä ja leikkausta takaa, kääntyi mua päin. Sitten sain jollakin ohitettavalle hypylle kun menin liian tiukasti tai sijoituin huonosti. Tai sitten 6 hypyn takaakiertoon. Juuri toi hypyn viistous "väärään suuntaan" toi vaikeutta.

26-29 jopa onnistui ekalla. Leikkasin takaa 27, tai niin että otin koiraa vähän kääntymään ennen hyppyä. Sitten leijeröin hypyn 12. Toistolla sitten meni putken väärään päähän ja tuli yhden hypyn ohi. Seuraava sujui ja irtosi suoraviivaisemmin 28-29. Erikseen kepeille, kokeilin putkesta mutta työnsin koiran väärältä puolen kepeille. Gava sai miettiä kulmaa, haki väärin. Sitten taas kun annoin vähän enemmän tilaa sai haettua oikein. Oli lyhyt matka kepeille putkesta.

Radassa oli tosi hyviä ansoja ja sai perustella itselle ohjaukset hyvin. Olin miettinyt osan asioista kotona, mutta unohdin leijeröinti mahdollisuudet ja 4 hyppyä ennen haltuunoton miettimisen tutustumisessa. Vähän olin epävarma joistakin ohjauksista, mutta kaikki oli ihan ok. Käytiin yhdessä ohjausvaihtoehdot läpi. Vähänkö Gava oli kyllä hieno! Pätkissä mentiin, mutta kun ne saa toimimaan ja ehtii noinkin paljon aletaan taas kasvattamaan niiden pituutta. Tai yhdistellä niitä.

La musta neliö hyppy 8 siirtyi samaan linjaan neliö 5 kanssa
La agility Lohjalla Heidin ja bc Dankon kanssa 

Tehtiin Saijan radan kentällä joten sen pohjalta ratasuunnitelmat, lisättiin vain putki ansaksi, mihin toki kumpikaan ei mennyt.

Gava aloitti ja tehtiin yllä olevasta punaista 1-4 pätkää. Tämä osuus myös alla videolla ja Saijan radasta pätkää neliöt 2-6. Ideana tehdä jenkkikäännös 3 hypylle, palkkasin alkuun siitä tai tokan toiston. Tämä hypyn Gava hyppäsi eilenkin pitkäksi ja en ollut ihan varma oonko tyytyväinen. Taisi olla Gavan vaikeampi puoli. Sylkkärillä myös välistäveto ja toinen hyppy. Kokeilin myös pun 2-3 pätkää että tulin lähemmäs hyppyä ja liikuin sitä ennen hypylle. Vaikea oli.

Sitten neliöt 2-6. Nyt verkko vihreän kaaren kohtaan. Ensin takaakierto 4 ja sitten valssilla kohti 5 ja 6. Siirsin verkkoa ekan toiston jälkeen. Paristi rima alas, korjasi ehkä hyppyä ja rima alas tai reagoi mun liikkeeseen. Parhaat toistot tuli, kun aloitin valssin ja puolivälissä 4-5. Ja sain juosta lähelle 6 hyppyä. Vähän venähti seläntaakse muttei läheskään niin kuin eilen. Danko taas kääntyi ton kohdan niin pienesti ja nätisti. Gava ottaa sen kilpajuoksuna mun kanssa. Vaikka kokosi hypylle ok niin sitten lataisi pitkän loikan. Ton tyylisiä lisää! Tässä ansahyppy pakotti lähemmäs koiraa, vaikka oli verrattuna eiliseen vähän kauempana ja jouduin liikkua ehtiäkseni viemään hypylle 6.


Toisella treenipätkällä tehtiin in-in käskyllä 
liila 1-3, nätisti tuli hypyn mun puolelta. Käytin varmaan kahta kättä että tuli välistä.

Sitten sininen hyppy 3, että jätin koiran loivasti ja otin in-in käskyllä hypyn takaa kohti koiraa. Kahdella kädellä?

Sininen 1-4, otin haasteeksi ehtiä tekemään päällejuoksu hypylle 4 ja samalla piti lähteä nopeammin in-inistä. Gava tuli siihen hyvin, odotin että näen putkesta, käskytys ja merkkaus. Sitten juoksin kilpaa päällejuoksuun. Osassa päällejuoksu rima alas, koska olin ehkä ministi edessä tai sitten vaan hätäili kiirettä. Onnistui kun ehdin hypyn 26 tasalle ja muistin etten pysähdy heti. Vähän lähti ehkä jahtaamaankin osassa. Haki hyvin hypyille, kun sain keskittyä juoksemaan. :D

Kepit valssilla, tai ekat normaalisti ja palkaten. Sitten valssi että palkka odotti valmiina, tosi hyvä ja pujotteli ihan ilman mitään apuvälineitä. Taisi mennä yhdellä treenillä kaaliin tai muistua mieleen.


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...