Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.2.2018

Kosketusalustaa ja onnistunutta hallitokoa

Maanantaina kotitreeninä Novalle kosketusalustan tekniikkaa. Tajusin, että sekin on treenattu vaan siihen asti että Nova juoksee ja lyö tassut alustaan, ja sitten lentää lelu tai nami. Jäänyt opettamatta mitä tapahtuu sitten. Mun tavoite, että etutassut pysyy alustassa ja koira pyörähtää ympäri ja jää seisomaan etujalat alustalla. (Koira ei varsinkaan saa lähteä valumaan kohti, esim yhdellä koiralla oli kisaruuduissakin se että maahankäskyn kuultua valui kohti ja samaa teki alustan kanssa.)

Kosketusalusta: Palkkasin parit koskemiset. Sitten aloin palkata vain kestoa, kriteerinä yksi etujalka alustalla ja pysyy paikallaan. Nova koski, lähti mua päin, peruutteli ja ei keskittynyt koskemiseen. Nyt oli niin, että alussa ja lopussa etujalat on alustalla, keskivälillä ne seilaa. Kannattaa kyllä jatkossa palkata myös koskemisia, tassujen alustalle lyömistä ettei se unohdu. Voisi tehdä myös luoksetulon muodossa alustaa ettei koira käänny vaan stoppaa alustalle.
Vertailuna Gava osaa pyöriä kosketusalustalla etutassut paikallaan (opetettu pienentäen kohdetta) ja Ruuti osasi tehdä luoksetulon stopit alustalle tai oliko se Rasmus. :D Novalle kun osa perusteista on äidin opettamia, huomaa ettei kaikkia asioita ole viety niin loppuun asti.

Tunnari: muistuteltiin Novalle nostoja, sai nostaa ison pehmulelun kyljestä niin sai keskittyä siinä ja paristi etsiäkin tunnarin. Nosto ja pari askelta kohti. Nämä hyviä. Myös maasta nosto. Myöhemmin lisää matkaa ennen palkkaa. Toki tolta matkalta (2-3m) voisi ottaa sivulletuonnin ja pitoakin?

Treenaa
- tasapainotyynyllä pyöriminen
- kosketusalusta edessä tai ohjaajaan nähden välissä, tassun pito alustalla/stoppi
- tunnari lisää matkaa/tai mukaan sivulletuonti & pito
Tein myös järkyttävän löydön porukoilta, noutokapula millä Nova on harjoitellut ilman mun valvontaa pitoa tai noutoa oli ihan hirveässä kunnossa pureskeltuna. Aiemmin löysin tunnarin joka oli myös säpäleinä. :0 Niin käy jos ei palkkaa ajoissa tai tekee asioita mitkä ei ole vielä tason mukaisia..KE TOKO
Keskiviikkona käytiin Hannan ja tsekki Proton kanssa Agimestassa tokoilemassa. Mulla oli Gava&Nova matkassa.

Nova, paikkis: istumista, yksi välipalkka. Lopussa menin hetkeksi piiloon. Näytti samalta silloinkin. Sivulta maahan ja makuuta. Luoksetulossa olin 5m päässä, ei reaktiota.

Gava, eteen ja ruutu: (treenikaveri teki ruutua meitä ennen) Nyt bongasi jo 10m alustan (lelu sen pääĺlä). Ekassa siis haki lelun ja suora lähetys. Seuraava alustalle, vapautin lelulle. Sitten alusta pois ja tyhjään. Jessasin seinän lähellä ja kävin leikkimässä seinän luona. Gava odottamaan sinne. Korjasin eteenpäin. Siitä ruutuun. Seisoin itse vähän tolpan takana, että piti kurkkia että oliko oikea paikka. Tosi hieno takalaidassa! Kävi mielessä myös että ei ollut nyt lelua tai alustaa. Nyt Gavalla alkaa olla ideaa, että eteenmenoa seuraa ruutu.
Eteenmenot avuin myös hyviä. Niitä voisi tehdä useampaan kohtaankin. Lisäksi sellaisia missä palkka tulee jo 2-7m juoksemisesta apparilta "pisteen taakse". Teippejä voisi myös viritellä. Tai keksiä jotain nauhan pätkiä..

Nova, ruutu: ekat alustalle palkat multa. Sitten kokeiltiin että appari toi pari namia alustalle kun Nova seisoi siinä. Osassa katsoi ruutuun juostessa avustajaa, yleensä ei. Näin pystyin edetä 23m matkaan. Ja seisoin kauempana kun sai palkkaa. Alusta välillä vaan liukui ulos ruudusta. :D Pikku poika menee niin lujaa.
Täytyy treenata vielä paikan hakua erikseen ja sitten voisi alkaa häivyttää alustaa.

Gava, kierto-ohjattu: kierto sujui heti ekalla, vähän katsoi kapulaa ohi mennessä. Kokeiltiin sitten korjaus, että jätin Gavan kapuloiden väliin ja siitä kiertoon. Ekassa en käyttänyt käsimerkkiä (vaikka kyllähän korjauksessa saa käyttää). Sujuikohan hetken mietittyä? Sitten käsimerkillä ei miettinyt yhtään missä kierto. Sitten jätin lähellä kiertomerkkiä. Kiertoon (taisi tosin koittaa tuolla suoraan takaisin?) ja siitä istumaan. Oikea, hyvin luki kapulan ja muistin miettiä omaa käsimerkkiä. Mutta meinasi tulla hypyn ohi, kuten treenikaverikin. Vaikka sanoin hyppykäskyn? Toisella osasi tulla hypyn ilman käskyäkin. 

Nova, kierto: Kierto sujui 10m päästä. Paitsi virittelystä meinasi karata. Hyvin valitsi kuitenkin tötsän, kun huomioi myös 10m reunassa olevan matalan tötsän. Sen jälkeen pari toistoa, missä heitin lelun vasemmalle. Ekassa koukkasi kohti ja kiersi. Tokassa suoraan kiertoon. Vapautus lelulle kierron jälkeen. 

Nova, umpihyppy: Tämä ok. Osui vähän muhun sivulletullessa. Palkkaa maahan tai mun kääntymistä..
Nova, kaukot: Ekassa jätössä kyynerpäät silmassa. Sitten taas takajalat liikkui. huoh! Parit maasta istumaan nousut 5m päästä. Nousi kaikista käskystä, mutta voisi olla nopeampikin. Mutta ehkä aavistuksen nopeampi?

Gava, kaukot: Tehtiin yhtä aikaa. Jätin namin tassujen väliin, lie kuivattu kanapala ollut liian hyvä koska alkuun Gava väisti sitä poispäin. Maahan - istu ei meinannut toimia, meinasi seistä sitten kun ei liikkunut. Treenattiin n. 15m matkaa. Tehtiin vielä parit muut vaihdot mitkä hyviä. Kerran tyyppi myös varasti namin tassujen edestä kun kävelin pois ja mitä ihmetteli sitten, kun jessasin hyvän suorituksen. :D 


TO kellaritoko käynyt aiemminkin mielessä, että täytyy hyödyntää kellarin käytävä. Gava odotti kellarissa kun tein lumityöt ja sitten treenattiin. 

tunnari: jono, kävi ensin vääriä läpi ja otti kun oma tuli kohdalle. Luovutus eteen, mutta tunnari keikkui vähän hampaassa. 

kaukot: nami ekoissa tassujen eteen. Maahan- istu oli edelleen vaikea, sai miettiä ihan. Istu seiso, ekassa liikkui etujalka. Kävin koskemassa sen takaisin paikalleen. Sitten hyvä. Tässä ehkä 12-15m matkaa mikä saatiin. Tekniikka alkaa olla aika sama kuin lähellä, toki molemmissa sattuu virheitä. 

merkki: alusta takana ja ilman. Alustan kanssa hyviä, välillä seisoi kyllä vieressä tai takana. Ilman alustaa ei meinannut sujua haki merkin viereen enemmän. Otettiin läheltä ja kaukaa. Koitin muistutella välissä alustaa. Ja naksutella vain missä on merkin takana, ei sivussa mistä vaikea lähteä vasempaan kun voi tallata merkin. Merkit meni aiemmin jo niin hyvin. :/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!