Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.2.2018

Gavalle jo ratatreeniä!

Perjantaina Saijan treeneissä Gavan kanssa. Radalla oli loppujen lopuksi meille sopivia kohtia ja ehdittiinkin käydä niitä hyvin läpi. Tosin pätkissä. Rimakorkeus 55cm eli täytyy vielä nostaa 60cm. Kokotreenissä ei tainnut tulla yhtään rimaa alas, vaan yksi huonosti heitetty lelu riman päällä (syystä).

Kepit 17: Verkko 2 kepin luo ettei valu 2-3 väliin. Otin kepeille poispäin käännöllä. Ekassa oli ihan liikaa vauhtia ja kiersi verkonkin. Seuraava hyvin. Pystyin itse olla himmaamatta. Palkka odotti putken suun lähellä. Seuraavassa päästin vähän liian tiukassa kulmassa kepeille ja meni väärin sisään. Seuraava hyvä. Juoksin puomin toista puolta ja lähetin sitä aiemmin siis putkeen.

Saksalainen: aloitin saksalaisella, 12, 13 ja mä juoksin 4 putkelle tavoitteena persjättö putken jälkeen. Koska täytyi treenata sitä, että mulla on kiire. Gavalla oli verkkorullalla takaakierto siivekkeen puolella. Ja Saija palkkasi laskeutumiset, että tuli vahvistettua sitä että palkka voi tulla vaikka juoksen edessä.

Pituuden takaaleikkaus: vahvistettiin oikeanlaista kääntymistä niin, että Saija palkkasi pituuden jälkeen. Putkeen ja takaaleikkauksella pituus, hyvin meni. Uutena asiana tuli, että käyttänyt joskus verkkoa reunakeppejen välissä, ettei koira hyppää niiden välistä. Kun opettanut vaikeita kulmia.

4-8: Hypylle 7 sylkkäri, kun koira laskeutuu 6 hetken oikealla kädellä selkä kohti hyppyä. Sitten käsi alas, peruutus ja päästää hypylle. Mahd askel eteen/kohti hyppyä (Nova vaatisi). Siitä pyörähdin kohti putkea. Gava murisi 6 hypyn käännöksessä, mutta tuli nätisti ohjaukseen. Se aina kommentoi jos olisi tykännyt luukuttaa suoraan. :D 6 hyppy oli tuplarima, ei okseri.

9-10 kepit: Gava juoksi jarruttamatta johonkin 3 tai 4 väliin. Verkko 2 kepin luo, että ohjaa sisään ja jarruttamaan. Keppejä muutenkin tehtävä, että itse on 5-6m sivusuunnassa eli nyt olin puomin toisella puolella. Rytmitti lopun kummallisesti, mutta siellä oli tokavikassa verkko, jota väisti. Sen jälkeen meni hyvin.

11-15: puomista aloitin. Meinasi katsella vain putkea ja juosta ohi. Itse puomi hieno. 12-14 olikin helppo, pystyin ohjata sen melkein yhdestä kohtaa. Keinulle tuli hirveetä vauhtia, mutta ehti pysähtyä.

18-24: Lähetin vain suoraan putkeen, kun keppejä tehty jo kahdesta suunnasta (ekaa kertaa mammaloman jälkeen). Pakkovalssi jaakotus 19. Murinat mulle jarruttamisesta. :D 21 takaakiertoon nätisti! Ihana, kun kierrot alkaa toimia. Päästin pituudelle, valssia 23. Oikealla kädellä selkä kohti hyppyä katsoin olan takaa mutta liikuin. Kun lähti kohti tai olin hyvässä kohtaa, persjättö ja putkeen. Gava ehtikin jo niin lähelle etten ehti mennä 2 päätyyn. Jopa parempi siinä mielessä että ehdin itse liikkumaan niin kauas enkä jäänyt kökkimään. Toi oli tutustuessakin vaikea, vaatisi askeleen kohti putkea.

24-28: Putkesta käsi alas ja vippauksella pyörittäen 24 takaakierto. Siitä sitten takaaleikkaus 25 oli vaikea. Kerran kääntyi väärään suuntaan, sitten kiersi takaa. Sitten kun enemmän jyräsin takaaleikkaukseen ja vaihdoin ajoissa puolen sujui. Onnistuneella toistolla jatkettiin rengas ja A mihin ehti pysähtyä ja tulla vauhdilla loppuun.

Jätettiin siihen. Saija sanoi, että joko oon kisoja katsellut. Aina vaarallista kuulla tollaista. :D
Rimat täytyy nostaa vielä lopulta. Toki sitten pitäisi saada valssikohtia yms vaikeampia ohjauksia missä vedätän. Kepit on nyt taas out of order. Ohjaus oli näyttänyt kuulemma helpolta, on se toki nyt Novan jälkeen helpompaa kun koira hakee itse esteitä eikä ole askeleen tarkkaa. Radat missä ei tarvitse juosta hulluna sopii, vielä vauhdikkaammat vaatii treeniä. Nyt oli myös vähän flunssaisuutta alla niin enempää ei olisi jaksanut juostakaan.

Treenaa:
- kepit tärkein projekti
- nollatreeni, päättää 15-20 estettä mitä treenaa nollaksi.. joku sopiva rata, ei liian vaikea
- rimat 60cm
- valssikohdat tai mun vedätykset loivissa käännöksissä

2 kommenttia:

  1. Hei! Oon seuraillut hiljaisuudessa blogiasi jo toista vuotta ja haluan kiittää mainiosta ja mielenkiintoisista lukukokemuksista�� Paljon oon ottanu omiin reeneihin mukaan näitä sun postaamia harjoituksia. Muutoinkin löydän omasta bortsustani paljon yhtäläisyyksiä Gavan kanssa! Kiitos kovasti vielä teksteistä,ja todellakin aion seurata yhtä tiiviisti jatkossa!-Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kivasta kommentista! :) Hyvä, jos teksteistä on iloa muille ja mielellään jaankin vinkkejä. Ei ole multa pois ja samalla tavoin itsekin saa ideoita muiden teksteistä. Vaikka välillä tekstit tulee kirjoitettua nopeasti ja ei ole ehkä niin huoliteltuja ja tarkastettuja (paitsi enemmän infotekstit). Gavan kanssa joskus tuntui myös, että meillä oli ihan eri ohjaukset kuin joillakin kouluttajilla niin helpottaa olla Saijan treeneissä joka käyttää myös samoja. Ja näiden kanssa moni yksityiskohta on tärkeä, vs hitaan kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!