Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.2.2018

Shoppailuja ja tammikuun treeniraportti

Läppärin näytönsäästäjä näyttää kaikkia koneella olevia kuvia, tämä viimevuodelta, parasta koirien fiilis ja aurinko, tarkennus taas ei ihan nappiin.

Lisäsin blogiin uudet tägit palkattomuus ja kisatreeni. Sellaisia postauksia, missä enemmän paneutunut aiheeseen. Viimeinen kattavampi 2014 eli ehkä pitäisi taas kerrata mitä tullut vastaan.

Gavalla taas juoksuja ennen hirveä karvanlähtö, iho ihan hilseili ja kutisi. Toinen pesu nyt Virbacin herkkäihoisille tarkoitetulla shampoolla, joka myös kosteuttaa (joskus ostettu Ruutille). Tilasin netistä kokeiluun Solheads Derma2 rauhoittavan seerumin, joka sisälsi monia luonnollisia aineita (tuoksu yrttinen, muttei musta paha). Pullon kärjellä sai laitettua ainetta suoraan iholle kosteuttamaan. Nirsolla neidillä on usein lisuketta ruuan joukossa, ettei olisi monien päivien ruokalakkoja. Tilasin kolmea eri säilykettä kokeiluun, yleensä on menty maksalaatikolla, nakilla, juustolla, kinkulla tai raejuustolla. Valitsin kaloripitoisia ja turkille hyviä, Barkingheads lammasta (Bad hair day), Nutrima ankka/riista/peura, Canagan ja 
Sportti- Nutrolin oli myös tarjouksessa (maistuu ainakin lisukkeiden kanssa).

Säilykkeiden arvostelut:

Canagan riista (mm. Hirvi)-villisika on aika punertava kiinteä ruoka (vähän inhottavan näköistä, raan lihan väristä), koirien mielestä tuoksui hyvältä ja maistui. Gavan vatsa meni ekasta kokeilusta sekaisin, sen jälkeen kestänyt. Toisellakin kerralla meni kun taukoa muutamia päiviä. Ei siis herkkävatsaiselle vaikka laitoin pienen määrän! Eikä Gava kestää aika hyvin erilaisia herkkuja ja muista säilykkeistä ei vatsa reagoi. 

Nutrima ankka/riista: 150g pussi, vähän nestemäisempää kuin säilykepurkeissa muttei silti liikaa. Pakkaus ei vie paljon tilaa ja 6kpl tuli pahvilaatikossa. Maistuu, ei haise voimakkaalta ja on lähemmäs kypsän jauhelihan väristä, kuten bad hair daykin. Pienen pakkauksen takia on kalliimpaa. 

Bad hair day (lammasta) oli kiinteätä (kuitenkin "soseutettua", ei lihapaloja), sai irrottaa lusikalla lohkoissa. Ruutin mielestä tosi hyvää, jäi kyttäämään kuppia, Gavakin söi kaiken ja odotteli jo milloin pääsee syömään. Omaan nenään ok haju eikä sotkuista.

Shoppailtiin Murren Murkinasta myös kavereiltakin löytyvät ballerinapöksyt 16e ja kakkapussukat 9e. Pöksyistä Gava ei äkkiseltänä ilahtunut, vyötärössä joustoa, muuten ei, häntä piti pujottaa aukosta, ei painavia lukkoja, paljon säätövaraa tarroilla ja siteelle oli verkkotasku (ne revitään muuten pois). Kakkapussi pussukoita on tullut katseltua, moni halpaa mennyt rikki. Tässä kumireiän läpi tulee pussit, tarrakiinnitys päällä ja iso hakanen jonka saa hihnan käsilenkkiin. Käytössä biopussi vähän ottaa kiinni eli ei pöyrinyt niin sulavasti, toki noi pussitkin ehtinyt mennä aika helposti hajoaviksi.

Tänä vuonna oli poikkeuksellisesti kalenteritulva oma, tollerikalenteri (kuvan takia sai) ja sitten Sporttirakin kiitoskalenteri.
Ajattelin sitten koittaa kirjata treenejä Sporttirakin tilavimpaan kalenteriin, kun se muutenkin firman ajatus. Ehkä aina viikon kerrallaan, lunttasin loput blogista.Vaikea laittaa tärkeimmät noin pieneen tilaan. :D

Yhteensä: Agilitya kertyi 6 kertaa, kahdelle koiralle jaettuna. Tokoa 6 kertaa, joka on ihan ahkerasti. Nomea 3 treeniä (äiti&Nova) ja esineitä Gavalle 3 kertaa. Esinetreenit unohtui ton yhden viikon jälkeen. Jopa jumppailtiinkin sen verran monta kertaa etten muista, ehkä 4-6.

Tokossa: Tunnaritreeniä tuli sisällä Novalle vain kerran, ruutua 3 treeniä, kiertoa 4, noudon loppua 3, liikkeestä seisomista 3-4 (osa lenkillä). Gavalle merkinpaikkaa 4 treeniä, kaukoja ahkerasti 6 ainakin (poikkeus), kierto-ohjattu 2, eteenmeno 2, ruutu 2, ohjattu 1.
+ Novan nouto, tunnari
+ Gavan merkki ja kaukot edistyi
+/- Gavan ruuduissa toinen onnistui, toinen ei. Molemmat eteenmenot ilman apuja, tokalla huonommat. Kierto-ohjatussa ekassa treenissä vaikeuksia, toka parempi mutta hankala. Täytyy saada enemmän onnistumisia.
- Novan merkin kierrot

Agilityssa Gavalle 3 saksalaista, vikassa jo paremmin. 2 jenkkitreeniä.,1 backläp, 1 ihmisnuoli, päällejuoksua 2-3, 1 puomi. Novalle 1 A-juoksari, keppejä 3 treeniä (etupalkalla, kolmannessa paras).
+ Gavan saksalainen edistyi
+ Novan kepit edistyi etupalkalla (taakse vilkuilu keskivälillä)
- Gava jenkki liikehäiriöllä, ihmisnuoli
- Novan A:n juoksari ja muut kontaktit ilman treeniä


2 kommenttia:

  1. Noi Gavan pöksyt, voi apua :D En tiedä kummista tykkään enemmän, näistä vai niistä glittersydänpöksyistä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Gava saa päättää ne sydänpöksyt taitaa olla vähän mukavemmat jalassa, kun on pelkkää stretsiä. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!